כניסה לגן..

hkeren

New member
כניסה לגן..../images/Emo10.gif

היי הפשושה הקטנה (טוב כבר לא כל כך.. - בת שנה ו10 חודשים) מתקשה עם הכניסה לגן. בבוקר נפרדת יפה, בחיבוק ונשיקה, אבל אחרי 20 דקות - מבינה שאני לא נמצאת - מתחילה לבכות, לא משחקת ורק רוצה להיות על הידיים של הגננת.. התיכנון שלי היה לרשום אותה לגן עד שעה 16:00 , אבל בקצב הזה של הבכי והקושי להתרגל למקום החדש (ועוד להישאר בלעדיי) חשבתי שאולי כדאי בחודש/חודשיים הראשונים להשאיר אותה לחצי יום - עד אחת, כדי שתתרגל לילדים ולסביבה החדשה ורק אחרי תקופה זו להשאיר אותה עד 16:00 . מה אתן אומרות? כדאי לעשות את זה כך, או שמהתחלה להרגילה שהיא בגן עד שעה 16:00 ?? אשמח לשמוע דעות והצעות. תודה

hkeren

New member
פירוט..../images/Emo26.gif

מתחילת השבוע אנחנו הולכות לגן (כלומר כבר חמישה ימים של הסתגלות). עד עכשו היא הייתה איתי בבית ולא בשום מסגרת אחרת... עם הגננת טרם התייעצתי בנושא.. חשבתי קודם לשמוע תגובות מכן.

ם ככה זה מאוד טיבעי מה שאת

מתארת...את כבר משאירה אותה לבד לימים שלמים או הולכת לשעה-שעתיים וחוזרת?

hkeren

New member
רק שעה בלעדיי..../images/Emo10.gif

עד עכשו יצא שעזבתי אותה רק לשעה.. פשוט היא בוכה ורק מתענה בגן כשאני לא נמצאת.. הגננת מתקשרת ומעדכנת אותי, אז אני חוזרת לגן שוב כדי להיות איתה. היינו עד עכשו רק עד שעה 12:30 , עדיין לא ישנה בגן שנת צהריים.

שוב...מה שאת מתארת נשמע מאוד טיבעי

קשה להם ההסתגלות למעון ולוקח זמן...פשוט תזרמי איתה ותחזקי לה את הבטחון ...אצלנו הייתה תקופת הסתגלות של שבועיים...זרמתי עם הילדה וההקלטות שלה במעון הייתה מאוד מוצלחת...חודש אחרי לא הרגשת עליה שהיא רק חודש במעון

hkeren

New member
ליאתיייי - מה את ממליצה??

כבר בהתחלה להרגילה שבגן נשארים עד שעה 16:00 ?? ודרך אגב, נשארת עם הילדה שלך בגן גם בשעות הצהריים - כשהיא הלכה לישון?

בתקופת ההסתגלות היא נשארה עד

12 וחצי איתי או עם אמא שלי כשלאט לאט הגדלנו את הזמן שהיא לבד במעון ובקשנו שאם היא ממש בוכה שיצלצלו ונבוא להיות איתה...רק אחרי שבועיים השארתי עד 4 אחהצ...מראש ידעתי שהיא תשאר עד 4 פשוט כי עבדתי משרה מלאה ולא הייתה אפשרות אחרת...השאלה היא אם את עובדת...או בכלל מה התכנון...אם בתכנון שתשאר עד 4 אז בהחלט אחרי ההסתגלות הייתי משאירה אותה עד 4...אבל שוב...מאוד חשוב לדעתי לתת לה את הזמן שלה להרגיש בטוחה בך ובעצמה ובמקום החדש ולא למהר לזרוק למים כמו שהגננות נוטות לומר להאמהות לעשות...אני זרמתי עם הילדה לא עם הגננת...

למעלה