כניסה לארה"ב

22ק ו ס ם

New member
רק בשביל הפחד שלך זה לא שווה את זה

הרי גם אם יכניסו אותך לארה"ב, כל הטיול ילווה בחשש שאולי יהיו בעיות בכניסה השנייה. מכיוון שאת מדברת בעצם רק על שבועיים הפרש, למה שלא תדחי את הכניסה שלך בשבועיים כך שהיא תהיה חוקית על ויזת סטודנט, ותצטרפי לחברים שלך לחצי מהטיול? ככה גם תהני מהטיול וגם לא תצטרכי לפחד מבעיות.

thomas17

New member
למה בעצם שתהייה בעיה בכניסה השנייה?

הרי אז אני כבר נכנסת על ויזת סטודנט,זה כביכול החלק שהכי פחות מטריד אותי.

ואני לא אצטרף למחצית מהטיול כי הפארקים שהכי מעניינים אותי הם בשבועיים-שלושה הראושנים,מה גם שאני מוציאה המון כסף על הטיול, חבל לי להיות רק בחצי.

אני חושבת שאתקשר מחר למשטרת הגבולות, אחפש מישהו לדבר איתו בארהב אסביר לו את המצב ונראה איזה פתרונות הם מציעים, אני בטוחה שהם נתקלים בדברים כאלו מידי שעה.

תודה!

22ק ו ס ם

New member
כי אם נכנסת על ויזת תייר ופתאום את רוצה לשנות

את הסטטוס שלך לסטודנטית, הפקיד יכול לחשוד שלא אמרת אמת בכניסה הראשונה. אז יכול להיות שדיברת אמת אבל תמיד אפשר לפעול על פקיד הגירה חשדן שיעשה בעיות ויש סיפורים של אנשים שנתקעו. זה אמנם די נדיר אבל קורה.

aynatk

New member
צודקת

בעיה עיקרית בכניסה ראשונה-יש חשד לזה שבאת ללמוד ולא לטייל כמו שאת מציגה-כרטיס טיסה אמור להוכיח את כוונתך-אבל לכי תדעי על איזה פקיד תיפלי.
בפעם שניה את נכנסת עם ויזת סטודנט ולא אמורה להיות לזה בעיה.

tulkin

New member
התשובה האמיתית היא שלא צריכה להיות בעיה

אבל אף אחד כאן בפורום, ואף אחד במשטרת הגבולות האמריקאית לא יכול לתת לך תשובה מוסמכת שתרגיע אותך. הפחד שלך ישאר, כמו גם הסיכוי הקטן (שתמיד קיים) שיעשו לך בעיות באחת הכניסות. לא יעזרו לך שיחות עם משטרת הגבולות. הם לא יכולים לענות לך אם יתנו לך להיכנס או לא, כי זה נתון לשיקול דעתו של פקיד ההגירה אליו תגיעי בכל אחת מכניסותייך. הם ראו אמנם עשרות מקרים דומים בעבר, אבל אין זה מתפקידם לספק לך סטטיסטיקות (למעשה זה בניגוד גמור לתפקידם לעשות זאת). הם יפנו אותך בנימוס לנהלים שאותם את כבר יודעת.
אותו דבר כאן בפורום. אנחנו יודעים פחות או יותר את הנהלים ולכן אומרים שאת יכולה להיות רגועה. אני מכיר אנשים שעשו זאת בעבר, ואפילו מישהי כאן בשרשור אמרה לך שעשתה זאת. האם זה משליך באיזושהי צורה על המקרה שלך? לא ממש. אם יש לך פחד, הוא כנראה יישאר, ואת צריכה לקבל את החלטתך מה לעשות בהינתן החשש שלך.

לגבי "אולי הסיבה היא אחרת..." - את מביעה חשש מהכניסה החוזרת והכניסה כל פעם על ויזה אחרת. אבל הבעיות יכולות לצוץ לא מהסיפור הזה אלא מסיבות אחרות. למשל יש בתי ספר שנחשבים "בתי חרושת לויזות", כלומר ידוע להגירה שמדובר בלימודים פיקטיביים. אני לא יודע לאיזה בית ספר נרשמת (אם כי אני חייב להודות שתאריך תחילת הלימודים נשמע לי מוזר ומאד לא מקובל לאוניברסיטאות סטנדרטיות. אבל אולי אני חושד בכשרים כאן), אבל אם לא מדובר בבי ספר מוכר, אז זאת הנקודה שצריך לדאוג לה, ואז היא עלולה להיות הטריגר לחקירה וחשד של הסיפור עם הטיול.

thomas17

New member
אז ככה.

לגבי "הסיברה האחרת"- לא נרשמתי לקולג'/אוניברסיטה,אלא נרשמתי ללימודי אנגלית בביה"ס שנקרא "קפלן", שיש לו הרבה מאוד סניפים ברחבי העולם,והוא גם ידוע לא רק ללימודי אנגלית אלא להכנה למבחני כניסה לקולג'ים וכו'. ככה שאני לא מאמינה שהוא מוכר בתור "בית חרושת לויזות"(או שיש דברים שאני לא יודעת..) ככה שאני מאוד מקווה שזה לא מה שיטריד אותם.

בגדול אין תשובה חדש משמעית.הבנתי את זה. אני חושבת שאני "אקח את הסיכון". אני יוצאת מנקודת הנחה שהעובדה שאניי לא נראת בן אדם רמאי ובעייתי אולי תתרום לי ברגע שאהייה אצל פקיד ההגירה (ממש לא בקטע של לצאת שוויצרית,אבל כן אני מאמינה שאם יבוא/תבוא בחור/ה שנראים בעייתים וחשודים אז יחשדו בהם יותר )

ואתה צודק,אני לא מאמינה שמשטרת ההגירה תיתן לי איזה שהוא מידע בעניין.
מה גם שבשגרירות ששאלתי את הפקיד בעניין הוא אמר לי פשוט תצאי מארהב ותחזרי,גם קנדה תופס.

אז רק נותר להחזיק אצבעות..

תודה רבה רבה על ההשקעה והעזרה !
מאוד לא מובן מאליו..

tulkin

New member
אין בעיה. לא ניסיתי להעלות נגדך חשדות.

אבל, כן, את עשויה להישאל על מהות התוכנית, מדוע בחרת דווקא להגיע לארה"ב כשיש סניפים בכל העולם, מה תוכניותייך בסיום התוכנית, ואיך את מתכוונת לממן את שהותך בתקופת הלימודים. ואת צריכה לתת לכל הנל תשובות שאפילו לא יעלו צל של חשש של חשד שאת מתכוונת לעבוד בזמן שהותך או להישאר בארה"ב אחרי הלימודים.
שיהיה טיול מוצלח, ולימודים מהנים.

thomas17

New member
תודה,מקווה שעצם העובדה

שהלימודים אינם לימודים לתואר כזה או אחר, לא תעלה בהם ספקות כאלו או אחרות כלפיי.

וד"א,אני צריכה להביא איתי טפסי בנק או הצהרות מס על מנת להראות שאני יכולה לממן את עצמי בארהב (כמו לראיון בשגרירות?)

ותודה רבה, כיף לראות שיש אנשים כמוכם עם ידע ובעיקר סבלנות ..

GeJuFan

New member
כעיקרון לא, הויזה וה-I20

אמורים להספיק.. אבל, במקרה שלך אולי יש מקום לקחת את הטפסים איתך, או לכל לפחות אישור על אפשרות מימון- למשל המכתב מן הבנק- שיראה שאת לא מתכוונת לעבוד לא חוקי במהלך השהות שם.

22ק ו ס ם

New member
לגבי "נראית" זה לא קריטריון טוב

אין איזה לבוש מיוחד שאדם שנכנס שלא כדין לבוש וכנ"ל כל מאפיין אחר. מה שכן, הם עובדים לפי סטטיסטיקות שמבוססות על בתי ספר וגם על מוצא, ומה לעשות שלישראלים אין רקורד טוב באמירת אמת בכניסה לארה"ב וזו אחת הסיבות שאנחנו בכלל נדרשים לויזה ולא נכנסים בצורה חופשית כמו הרבה מדינות אירופאיות.

22ק ו ס ם

New member
נכון, מסכים בהחלט

עקרונית, את לא עושה שום דבר שאינו חוקי אבל מכיוון שלמשטרת הגבולות אין כלים אובייקטיבים לאמת את הסיפור שלך, והם עובדים על פי נהלים כלליים שמתאימים להרבה מקרים, יתכן שיעלה חשד שיגרום לבעיות גם אם זה לא מוצדק.

למעלה