כניסה לארה"ב

thomas17

New member
כניסה לארה"ב

אהלן חבר'ה!

אני הולכת מחר לשרירות להוציא ויזת סטונדט(f-1)
בנוסף יש לי ויזת תייר. הלימודים מתחילחים ב14 לאוקטובר.לפי ויזת הסטונדט מותר להכנס רק 30 יום לפני תחילת הלימודים. הפקידה של השגרירות אמרה לי בטלפון שאין בעיה להכנס לפני ה14 לספטמבר לארה"ב עם ויזת התייר ואז פשוט להשאר שם ויזת הסטונדט.
לאחר בירור קצת באינטרנט גיליתי שזה לא נכון ושאני אצטרך לצאת מארהב על מנת לשנות את הסטטוס שלי בארהב??
אם כן, זה אומר שאני חייבת לחזור לישראל ואז ללימודים? יכולה לטוס לקנדה ולסגור את העניין הזה?

תודה רבה..

GeJuFan

New member
תעשי לעצמך חיים קלים

ופשוט תיכנסי 30 יום לפני ה-14. ת'כלס לא צריך יותר מ-30 מזה בשביל ההתארגנות הראשונית.

Philip Jr

New member
מדוע להגיע יותר מחודש לפני?

יש סיבה מיוחדת? אם לא, חבל להסתבך עם הביורוקרטיה הזו..

thomas17

New member
אז ככה..

תודה רבה על התגובה..

פשוט תיכננתי טיול של חודש וחצי עם חברים מישראל אשר במקרה עושים טיול שמאוד רציתי(מערב ארה"ב)בתאריכים האלו.
תיכננתי הכל לפי הפקידה בשגרירות(במענה הטלפוני) שנתנה לי כנראה מידע שגוי

מה כוללת כל הבירוקרטיה?

תודה רבה..

aynatk

New member
בירוקרטיה

על פניו צריך להכנס עם ויזת סטודנט, אני לא רואה איזה שדרך לשנות סטטוס מתוך ארהב.
נראה לי אופציה לנסוע לקנדה ולחזור היא מעולה.

בעיה יחידה שפקיד הגירה יכול לחשוד זה שתשארי בויזת תייר לכול התקופה, יש כאלו שטוענים שגם אי אפשר לטוס לכיוון אחד עם הויזה הזאת. אולי כדאי לפחות להזמין כרטיס אוטובוס מארהב לקנדה ולהביא אותו להראות לפקיד.

thomas17

New member
המשך...

אז ככה, תגידו לי אם האופציה שחשבתי עליה לפי מה שאמרתם נשמעת לכם הגיונית:

1. לקנות כרטיס דו-כיווני ,ישראל-ניו יורק (בכל מקרה תיכננתי לקנות כרטיס לישראל לחודש אפריל)
2. לקנות כרטיס טיסה הלוך לקנדה(לאוקטובר), על מנת שבהגעתי לארה"ב אוכל להראות לפקיד בשדה התעופה ושהוא לא יחשוב שאני נשארת לכל התקופה עד אפריל בארה"ב.

יעבוד? או מורכב מידי ?

Philip Jr

New member
זה לא עניין של מורכב או לא

לקנות כמה כרטיסי טיסה זה לא מורכב.. וזה גם לא עניין של הגיון.. זה עניין של פקיד הגירה שתפגשי בכניסה ואיך הוא ירגיש באותו הרגע. ואת זה אף אחד לא יכול לנבא.. להבנתי, אין שום דבר לא חוקי בתוכנית שלך.. ולכן באופן היפותטי לחלוטין אני לא רואה איתה בעיה, בדגש על היפותטי.

inigo99

New member
אנחנו עשינו דבר כזה

נכנסנו על ויזת תייר, יצאנו למקסיקו לקראת סוף הטיול וחזרנו למחרת על הJ1. לא היתה שום בעיה בכניסה הראשונה לארצות הברית ולא בשניה (חוץ מזה שהתורים בטיחואנה היו סיוט) ומכיוון שכל מה שאת עושה חוקי ומסודר אני לא רואה למה שתהיה לך בעיה

thomas17

New member
מפחדת שיהיו לי אי אלו בעיות.

באמת.. כי הרי אי אפשר לנבא שום דבר. הסיכוי שאתקע שם קיים.
האם בכניסה הראשונה בתור תיירת לארה"ב הראת את כרטיס הטיסה למקסיקו ?

וכמובן שהכל חוקי. אבל כמו שכתבו, מספיק שהפקיד יחשוד במשהו כזה או אחר..

מה אתם אומרים,לקחת את הסיכון,לטוס לניו יורק עם כרטיס יציאה לקנדה ?
לא מצליחה להחליט.

tulkin

New member
כשמנסים "להתחכם" הסיכוי לעורר חשד גדל

הרי אם יש לך כרטיס יציאה לקנדה, יש לך גם כרטיס חזרה מקנדה לארה"ב. אם תראי גם אותו ישאלו אותך שאלות, ואם לא תראי אותו, גם אז עשויים לשאול אותך שאלות. אסור לשכוח, שעשויים לשאול אותך גם על מקורות מימון לטיול וכו'.

אני בעד לספר את כל האמת, ואם כל האמת נשמעת חשודה (גם אם חוקית), שווה לתכנן אותה מחדש, כך שתישמע יותר טוב.
ספציפית אני חושב שהאסטרטגיה הכי טובה היא לדחות את הטיול לאחר הכניסה כסטודנטית, ואז אין מניעה לטייל כמה שרוצים.
אם ממש ממש רוצים צאת לטיול לפני, להיות מוכנים לספר את האמת: "בתאריך זה וזה אני מתחילה ללמוד, אבל החלטתי לנצל את הזמן לפני הלימודי כדי לטייל קצת ולהכיר את אמריקה לפני תחילת הלימודים. הנה, יש לי את שתי הויזות בדרכון (ואישורים נלווים), ואני יודעת שכיוון שאני מגיעה מוקדם יחסית ללימודים אני צריכה להיכנס על ויזת תייר, ואח"כ לשנות סטטוס או לצאת ולהיכנס שוב. באמת, זו התוכנית שלי, וכחלק מהטיול שלי אני וחברי מתכננים לצאת לקנדה לכמה ימים לקראת סוף הטיול (הנה כרטיס), שבסיומו אכנס חזרה לארה"ב, הפעם על ויזת סטודנט". אם הסיפור הזה יעורר חשד, אז כנראה שהסיבה היא אחרת.

tulkin

New member
ועוד שתי אפשרויות

1. להתלבט בקול רם עם המשרד לתלמידים בינלאומיים במוסד הלימודים שלך. הם אלה שמספקים לך את האישורים לויזת הסטודנט, ואני בטו שהם נתקלו במצבים כמו שלך כמה עשרות פעמים. ואפשר לשאול לעצתם. מה שאפשר לבקש מהם הוא להוציא לך את טפסי הI20 עם תאריך תחילת לימודים מוקדם יותר, כך שתוכלי להיכנס מוקדם יותר. אני מכיר מישהי (אמנם על ויזה J) שהאוניברסיטה הלכה לקראתה בעניין הזה ונתנו לה תאריך מוקדם בחודשיים מהתאריך הרשמי, כדי שתוכל להיכנס שלושה חודשים. כמובן את הבקשה המיוחדת הזו צריך לבקש בצורה מאד מנומסת ומנומקת. זה לא הליך סטנדרטי וכל דבר שיתנו לך יהיה לפנים משורת הדין. אבל לא עולה כלום לנסות.
2. תאורטית אפשר לבקש לשנות סטטוס שהיה מבלי לצאת מארה"ב. או לפחות עד לפני כמה שנים היה אפשר לעשות זאת. אולי שינו זאת. בכל מקרה בזמני האופציה היתה להגיש טפסים בתוך ארה"ב לשינוי סטטוס הגירתי, בצירוף המסמכים הנלווים. היה מומלץ לא לעשות זאת פחות מחודשיים אחרי הכניסה הראשונית, ואסור היה לך להתחיל בלימודייך לפני שהבקשה אושרה סופית. כאמור, צריך לבדוק אם האפשרות הזו עדיין קיימת.

ABD2b

New member
נכון, רק לא לבנות על זה

בעצם, אופציה א' שלך היא לבקש מהמשרד לשקר לרשויות ההגירה בדבר תאריך התחלת הלימודים. אני ושני אנשים שאני מכירה ביקשו זאת בזמנו מסיבות דומות למדי ונידחנו על הסף. כך שלפחות באונ' שאליה הלכתי זה היה די נפוץ שאנשים רצו להגיע למעלה מחודש מתחילת הלימודים, והמשרד שנתקל בבקשות כאלו כל הזמן סירב באופן גורף לעקם את הקו הישר. אז לבקש כמובן אפשר, להיות מוכנים לסירבו -- כדאי.
לדעתי ישנה בעיתיות עם ההצעה השניה, כי מותר "לשנות את דעתך" להגיע בתור תיר ואחרי חודשיים להחליט ללמוד ולהחליף סטטוס. ממה שהבנתי בזמנו ישנה בעיה עם לעשות את זה במכוון (בדיוק כמו המעבר מויזת תייר לבקשת ג"ק). לכן, לא רק שזה עניין של חודשים (כמו שציינת) אלא זה גם יכול להוות בעיה בכניסה לארה"ב. לכן נראה לי עדיף לעשות את תרגיל היציאה/כניסה מחדש כמו שדובר למעלה.

tulkin

New member
בהחלט. מסכים לגמרי עם הסייגים שלך

וקיוויתי שהסייגים ברורים גם מהטקסט שכתבתי. אז טוב שהוספת אותם.

לגבי תאריך תחילת הלימודים. כשאני התחלתי ללמוד בארה"ב תאריך ההתחלה הרשמי היה 27 באוגוסט, אבל על הDS2019 שלי היה כתוב 1 ביולי. זאת אומרת שיכולתי להיכנס מה1 ביוני, תיאורטית. אז כנראה מידת הדיוק כבר תלויית אוניברסיטה. הנימוק שהצלחתי לדלות הוא, שטכנית, בגלל ששנת התקציב של המחלקה שלי מתחיל בסמסטר קיץ, אז מבחינתם אני זכאי למשרד וכו' החל מתחילת סמסטר הקיץ, ורק הקורסים, טכנית, מתחילים בספטמבר. הם אפילו עודדו את מי שיכול לבוא מוקדם יותר ולהתחיל בעבודתו כעוזר מחקר. ייתכן שזה גם מקור ההבדל בתאריכים. אותה אוניברסיטה היא גם זו שהסכימה להזיז את התאריך בעוד חודש וחצי אחורה לידיד שלי, על מנת שיוכל להשתתף בכנס חשוב, בלי להיטלטל עם המשפחה הלוך וחזור. אז אולי מידת הגמישות זה עניין של מדיניות אוניברסיטאית, ולא "רמאות" של האוניברסיטה מול השלטונות.

thomas17

New member
את ויזת הסטודנט כבר קיבלתי

זאת אומרת הדרכון עוד לא חזר אליי, אבל בפגישה בשגרירות הפקיד אמר שויזת הסטודנט אושרה,ככה שהאופציה הראשונה לא רלוונטית.
ולגבי האפשרות השנייה,מצאתי עליה עוד מידע באינטרנט והבנתי שזה באמת לוקח זמן,שאין לי. כי אני מתכננת להכנס ב27.8 ומתחילה ללמוד כבר באוקטובר.

ככה שהאופציה היחידה שנותרת לי היא קנדה. עכשיו אני צריכה להחליט האם לקחת את הסיכון ולנסוע בכל מקרה,או לוותר על הטיול וזהו.

על פניו אני לא עושה משהו שהוא לא חוקי.. אבל אף פעם אי אפשר לדעת על איזה פקיד אני אפול

inigo99

New member
לא לשנות ויזה בתוך ארצות הברית

אני שאלתי את המשרד שמטפל בויזות בפרינסטון והם יעצו חד משמעית נגד זה ואמרו שזה לוקח המון זמן ושזה רעיון רע מאוד. הם אמרו גם שאין בעיה עם לצאת ולהיכנס ואכן זה מה שהיה.
לא היה לנו בכלל כרטיס למקסיקו. יצאנו באוטו (כלומר השארנו את האוטו בסן דייגו בחניון ליד הגבול, חצינו ברגל ולקחנו מונית. בדיעבד מכיוון שאף אחד לא החתים לנו כלום ביציאה יכולנו פשוט להסתובב ולחזור אבל כבר הזמנו מלון ללילה אז נשארנו לישון שם). היה לנו כרטיס הלוך חזור לארץ (כמה חודשים אחרי), אבל אף אחד לא ביקש להראות אותו. אמרנו את האמת שבאנו לטיול וזהו. הפקיד ראה את שתי הויזות בדרכון וביקש את הטופס של הJ1 שהוא צריך כשנכנסים עם זה, ואז אמרתי לו שאנחנו נכנסים על הB1 לטיול והוא אמר "אה, אוקיי" והחתים את הדרכונים. זה הכל. תתיחסי לזה באמת כמה שזה, טיול שמסתיים בקנדה. ואחר כך את מתכוונת להיכנס שוב ללימודים. אני לא חושב שצריכה להיות בעיה. אבל אם את מרגישה מוטרדת מזה, אז על תעשי את זה. מניסיוני כל עוד אתה שומר על החוק והכללים לא צריכה להיות בעיה

thomas17

New member
אז...

טוב בזכות התגובה שלך החלטתי ללכת על זה. על אחריותך
סתם. אני פשוט באמת אלך לפי החוקים והכללים של המדיניות הנוקשית אשדר קלילות לפקיד ואקווה לטוב . אגיע מוכנה עם כרטיסים לקנדה(הלוך חזור) וכרטיס חזרה לישראל.

ורק לוודא, אני יכולה לבצע את הכניסה עם ויזת הסטודנט ב10.10 כשהלימודים מתחיל ב14.10 נכון ? זה שיש מגבלה של 30 יום לפני תחילת הלימודים לכניסה למדינה לא אומרת שיש מגבלת ימים לפני תחילת הלימודים נכון?

תודה רבה. !

Philip Jr

New member
שאלה קצת מוזרה לא?

בטח שאפשר להיכנס 4 ימים לפני הלימודים, אם המגבלה היא שניתן להיכנס החל מ- 30 יום לפני הלימודים.. אז כן.

אל תשכחי לשים פה הודעה מיד עם חציית הגבול בהצלחה, שלא נהיה במתח..

thomas17

New member
מוזרה כן,אבל מעדיפה לשאול

שאלות מוזרות ולא להיות מופתעת.
אז סלחו לי..

וברור שאעדכן, גם אחרי כל העזרה שנתתם פה,וגם למען הדורות הבאים
.

tulkin

New member
כשהתחלתי את לימודי היתה לי שאלה מוזרה דומה

אבל הפוכה - אני נכנסתי אחרי התאריך הרשמי של תחילת הלימודים (כאמור, בDS2019 שלי כתבו תאריך ביולי!), ותהיתי אם זה לא יעורר את חשדם שהכניסה הראשונה שלי לארה"ב היא כמעט חודשיים אחרי תחילת הלימודים שלי.

thomas17

New member
אהלן..

אז ככה,
אתה צודק. רק האמת תוכל לעזור לי פה(ואני גם ממש לא מתכננת לשקר..)
ככה שעל פניו אני חושבת לעצמי שלמה שלא יאשרו לי את זה? אני לא עושה משהו שהוא לא בסדר,באה לטיול,יוצאת מהמדינה,מטיילת בקנדה כמה ימים(בעצם מה זה משנה, אם חזרתי לישראל ואחרי כמה ימים חזרתי לארה"ב אז זה יהיה בסדר?),חוזרת לארה"ב על ויזת F1,לומדת,חוזרת לישראל.

העניין הוא שהחברים שלי כרגע בארה"ב. ככה שלא תהייה לי הזדמנות נוספת לטייל איתם. זה או לקחת איתם עכשיו את הטיול,או לוותר לגמרי..

" אם הסיפור הזה יעורר חשד, אז כנראה שהסיבה היא אחרת"- מה הכוונה?

אתם מכירים מישהו שעשה את זה? אני מפחדת ליפול בין הכיסאות.

תודה

למעלה