כנות אבוקדו

• פותח הנושא idor
  • פורסם בתאריך

idor

New member
כנות אבוקדו

מאיזה זן אבוקדו הכי כדאי לגדל כנה לעץ שאחר כך יורכב ?
אין לי אפשרות להשיג גרעינים של כנה הודית, מקסיקנית, "צריפין" וכו'.. אלא רק לקנות / לקטוף אבוקדו ולהנביט ממנו: האס, אטינגר, ריד, פוארטה, פינקרטון.. מה מהזנים הנ"ל יהיה העמיד ביותר ויתן את תנובת הפרי הגבוהה ביותר (בהינתן הרכבה)

א ב י ב ן

New member
אמנם כיף גדול לנסות ולהרכיב וזהו גם אתגר. אבל א. לא נראה לי

שאנשי הפורום כאן מתמצאים בתחום הספציפי והייחודי הזה.
ב. לא עדיף כבר לקנות צמח שהורכב על הכנה שהכי תתאים לאזור מגוריך? גם כך, גידול אבוקדו
אינו מאד פשוט. אז לפחות תדלג על השלב הראשון...
ג. מאד יתכן, שמשתלה יצרנית תסכים למכור לך כנה, אבל הם בטח לא ינסו לסדר לך
"מחיר טוב" למכירה זו. אם כי, יתכן שאצלם תוכל להשיג זרעים שעדיין לא נזרעו. תלוי
באדיבותם... בחיים לא נסיתי.

Pepin1

New member
מה בדיוק אתה רוצה?

אם אתה באמת מחפש עץ עם תנובה ואיכות פרי מכסימאלית, כמו חקלאי, אין מנוס מלקנות שתיל מורכב ממשתלה. לתוצאות אופטימליות באמת תצטרך להתייעץ עם משתלה ייצרנית ע"מ שיייעצו לך איזה זן+כנה מתאימים לקרקע ולאזור המגורים שלך. משתלות כאלו מן הסתם פחות זמינות ללקוח הפרטי, אבל שווה לנסות, לפעמים נתקלים באנשים נחמדים ששמחים על ההתעניינות ויעזרו ברצון. משתלה שרק מוכרת בספק אם תדע לתת לך ייעוץ טוב בעניין.
שים לב שבכל מקרה זנים מסויימים אינם בעלי הפריה עצמית טובה ולכן דרושה הפריה של זן נוסף.

אם אתה רוצה עץ לגינה שיוצא פרי בכמות סבירה וגם להנות מהעיסוק שבנושא (הנבטה,הרכבה וכו'), רוב הסיכויים שהרכבה של ענף מזן ידוע על גבי זריע שנבט וגדל יפה באדמה תתן תוצאות טובות מספיק. תוכל גם לנסות להרכיב מספר זנים על אותו העץ.

במקרים מסוימים גם עץ לא מורכב מזריע נותן פרי באיכות וכמות סבירות לגמרי, אלא שזה הימור לטווח של כמה שנים טובות...

אם אתה רוצה

idor

New member
אני גר באזור כפר סבא - מכירים משתלה רצינית שיודעת לענות ?

לענות על איזו שאלה? פפין כבר ענה לך כאן על השאלה ששאלת, וגם

.. וגם הציע כמה אפשרויות אחרות. גם אביבן הוסיף אפשרויות.
אתה שואל על משתלה שתדע למכור זרעי אבוקדו או כנות או שתילים מוכנים? או תשובה לשאלה נוספת?

למעלה