כן, שאלה

drall

New member
זה בדיוק מה שרציתי להגיד

גם אני למדתי צ´י גונג שנה וזו בסך הכל התעמלות סינית למזוכיסטים ואני לא רואה שום סיבה שאיזה מלוכסן יחרד ממנה דרול

בארס

New member
כן, שאלה

במקום העבודה הקודם שלי עבדתי במקביל לעובד סיני שנוצר בינינו קשר נחמד ולטענתו אביו הוא מורה לתאי צ´י וככה הצקתי לו מידי פעם בנושאים סיניים כמו פאנג שואי וקונג פו וכמה הטיבטים הם עם נחמד ומדוכא :) כמובן התקשורת היתה חוויה בפני עצמה מאחר ואני דובר סינית שדומה לאמהרית והוא דובר אנגלית שדומה לאחת השפות הויקינגיות הקדומות. בנקודה זו אני רוצה להבהיר שידענותי בתרבות הסינית ובתורות הרוחניות שלה שואפת לאפס למעט ספר וחצי שקראתי בעינייני פאנג שואי. בכל אופן בתוך כל העבודה והתקשורת הנפלאה שלנו היה נושא אחד שגרם לוונג החביב להזדעזע קשות ורציתי לשאול את דעתכם מאחר ולי אין ולו בדל מושג בעיניין הנקודה שזעזעה אותו הייתה צ´י קונג. אחרי שדיברנו קצת על תאי צ´י ושטויות והייתי מתקיף אותו בכל מילה שנשמעה לי עם צליל מלוכסן שלפתי בפניו צ´י קונג באיזה בוקר הזויי, צ´י קונג ???? הוא ענה תוך כדי שעיניו הכפילו את גודלם וואי צ´י קונג??? צ´י קונג נו גוד נו ורי נו גוד מלווה את דבריו בשפת גוף שלא משתמעת לשתי פנים הוא המשיך.. תאי צ´י יז גוד פאנג שואי גוד צ´י קונג יז באד ורי באד פיפול וכן הלאה יש למישהו מושג? מדובר בסיני אורגינל מסין :)

Yin

New member
טאי צ´י הוא סוג של צ´י גונג

צ´י גונג = בנייה או שליטה באנרגיית החיים (צ´י). יש סוגים שונים של צ´י גונג: חיצוני, פנימי, קשה, רך, לחימתי, בריאותי, טאויסטי, בודהיסטי, או כל עירבוב כלשהו. צ´י גונד איז ורי גוד! תלוי איך עושים, מי המורה, לאיזו מטרה ועוד. יש גם סכנות בצ´י גונג, סכנות לפגיעה פיזית או נפשית (במקרים קיצוניים). בקיצור, אין שום מניעה ללמוד צ´י גונג ממורה ולהתאמן ככל שאדם יחפוץ.

למעלה