כן לשלום עם סוריה

דרור

New member
כן לשלום עם סוריה

02/12/2004 הפגנה - לא לדחיית הצעת סוריה! אריאל שרון רה"מ, דחה השבוע את הצעותיו של נשיא סוריה אסד, לקיום מגעים ושיחות שיובילו להסכם שלום בין ישראל לסוריה. הצטרפו אלינו להפגנת מחאה, ביום חמישי, 2/12/04, בשעה 19:00 מול הקריה בת"א בקריאה - כן לשלום עם סוריה! ובקריאה לרה"מ להענות בהקדם להצעותיו של אסד!

kundason2003

New member
תגובה.

גם ככה התכוונתי לכתוב על זה את דעתי, אז אם כבר אז זה המקום. בוא נגיד את זה ככה, אני לא סומך על סוריה. היא מדינה שממנת טרור באופן קבוע, מעבירה אמצעי לחימה מאיראן בשטחה ולא חובבת ישראל גדולה. על אסד יש לחץ גדול מצד טרייה לארסן והאמריקאים, וניתן לומר שהוא די מפחד כשהוא רואה מה קורה עם שכנתו העראקית. העולם בדרך למלחמת תרבויות, יותר גדולה ממה שהוא נמצא בה עכשיו. העולם הערבי תוסס מאד נגד המערב, וגם להיפך. נראה לי מאד לא הגיוני שמנהיג מתחיל כמו בשאר, שבכלל לא אמור היה להיות נשיא, אלא די הונחת למשרה הזו ייצא פתאום נגד כל העולם הערבי וירצה שלום עם ישראל. לסוריה יש צבא לא קטן, והוא נמצא בלבנון, והוא מעביר טרור, ודי כל המטרה שלו זה להתכונן למצב של לחימה עם ישראל. יש לי הרגשה שבשאר משחק בכולנו.

או, במילים מפורשות יותר:

אסד מאותת לשלום כדי להוריד מעליו את הלחץ הכלכלי ובכלל שמונח עליו עכשיו, לאחר שארה"ב הכירה בסוריה כמדינה תומכת טרור, בזכות גופים לוביסטיים יהודיים וישראלים בקונגרס. יחד עם זאת - אם זה יכול לסייע לנו להגיע לשלום, יש לשקול זאת. אבל אולי רק אחרי תוכנית ההתנתקות. שחר.

kundason2003

New member
בשביל לעשות שלום צריך כוונות אמיתיו

אמיתיות. אסד לא ממש מראה כוונות...

באמת?

ואיך אתה יודע את זה? הוא הבהיר שהצבא שלו ייסוג מלבנון. אם זה יתבצע זה אומר שהכוונות שלו אמיתיות? ואיך ישראל אמורה להראות כוונות אמיתיות? אם היא תרד מהגולן? זאת תהיה כוונה אמיתית?

למעלה