כן כן שוב הפעם...

maayan i

New member
כן כן שוב הפעם...

אני יודע שהשאלות בהקשר הזה נמאסו- אבל... בבקשה. אני נמצא בדילמה קטנה, הטיסן שלי אינו טיסן שבנוי למהירות. אבל אני רוצה לקבל מעט יותר מהירות- אינני מבצע אווירובטיקה שדורשת כוח מנוע מופרז. אני בעיקר מבצע טיסה מאוזנת- עם אווירובטיקה פשוטה- סנפ רול, רולים, לופים, שמיניות וכו´ האם כדאי להשתמש במדחף 11-6 או 10-6? או שבכלל כדאי להחליף למדחף 10-7? בפעם האחרונה שהלכתי להטיס השתמשתי ב11-6, אך היו בעיות מוזרות עם המנוע- הוא פשוט לא רצה לתת כוח- אני מאמין שהייתה סתימת דלק, אני מקווה שפתרתי את זה. לרוב הטסתי עם ה- 10-6 אבל ההרגשה הייתה שצריך לתת יותר מידי כוח למנוע דרך המצערת. המנוע אמנם אינו חזק, OS LA 46 אבל הוא נקנה לאחר התייעצות בחנות ובכלל הכוח שהוא מספק נמצא בקצה העליון של הכוח המומלץ. בתודה מראש.

ci

New member
אכן תנסה

10*7 ואפילו מומלץ APC ולא מסטר אבל באופן כללי הLA שהוא לא ממוסב די חלש ועדיך היה לקחת מנוע ממוסב 46 FX .

אני דוקא ממליץ על 10x6

אם תסתכל בטבלה שאמיר סיפק (בלינקים למטה) אז תראה שהPLF של 11x6 הוא 66 בעוד ש10x7 הוא 70. כלומר המנוע יעבוד עוד יותר קשה. לך על 10x6 (עומס PLF 60), המנוע ירוץ יותר בקלות וכנראה יספק יותר דחף.

On second thought....

לפי הנוסחה שלי: 11x6 -> 726 10x7 -> 700 10x6 -> 600 עכשיו נראה שה10x7 הוא הבחירה היותר טובה. הטבלה הזו לא נראית לי מוצלחת במיוחד אז אני משנה את עצתי: לך על 10x7 בהצלחה

maayan i

New member
תודה רבה

אוקי, מכוון שיש קונצנזוס לבחור את ה-10-7 אני באמת אקנה אחד לקראת סוף השבוע. אני קניתי את המנוע הזה עכב תקציב דיי מוגבל- אני לא מצטער על הקניה. אבל במהלך השנה הקרובה- כשיהיה לי כסף אני אקנה מנוע FX חדש או כל מנוע אחר שיומלץ עליו, אך עד אז יעברו עוד מים רבים בירדן והכינרת תרד עוד כמה מטרים טובים... (היה מצחיק אם לא היה עצוב).
שוב תודה רבה לכולכם.

hiyair

New member
גם אני הרכבתי

הרכבתי פרופלור 7*10 על מנוע 46SF ומנוע לא עבד טוב והיחזרתי את 6*10

למעלה