כן זה שוב אני...

reshef

New member
כן זה שוב אני...

למישהו יש את הרשימה של הדברים שצריך לעשות כשפורצת שריפה במוסד ציבורי כמו בי"ס? פעם קודמת מישהו פה הבטיח לשלוח לי והוא לא שלח.

ליאור 17

New member
קשתקבל תשלח גם לי אני אחראי ביטחון

שישלחו לך תגיד לי מי שלח לך או שתשלח גם לי למה אני אחראי בבית ספר כיאלו אם יש ירידה למקלטים אני בחרתי לי כמה חברה ואני אחראי שלא יכרה כלום יש שריפה גם לזה בחרתי כמה אנשים שהם יעברו קורס בכיבוי שלנו שיגמר השביתה ואז הם יכנסו לזה כמו שצריך עכששיו הם נקראים צוות כיבוי אש בית ספר אבל לא ממש מוסמך גם אם מישהו נפצע אני אחרי על זה לקחתי מה שהתנדבתי איתם במד´א הם עדין מתנדבים ואפילו עשינו תרגיל גדול של ירידה למקלטים היה פצוע יענו בתוך ששריפה הוציאו אותו קבעו לו דרגת כוויות ושהאמבולנס בא פינו אותו באמבולנס אז יהיה נחמד אם תשלח לי את זה או תפפנה אותי למי שישלח ללךך ואני יעשה עם זה לנכון תודה ליאור ר

reshef

New member
../images/Emo26.gif ניסיון אחרון ../images/Emo36.gif

אני צריך את הרשימה של הדברים שצריך לעשות כשפורצת שריפה במוסד ציבורי כמו בי"ס, ואני בטוח שיש לחלק מכם את זה.. אז בבקשה!

fireman

New member
שריפה בבית ספר

בעיקרון תרשים הזרימה של אירוע שריפה בבית ספר או בכל מבנה ציבורי או מגורים הוא זהה בעיקרון ומודגשים בו מספר דברים עיקריים כמו פינוי מהיר ויעיל של כל השוהים במבנה והרחקתם ממקום האירוע ניתוק המבנה מזרם החשמל (מבוצע ע"י קב"ט) בלוחות חשמל פנימיים או ע"י חברת חשמל באופן אזורי מעמוד חשמל או מפילר. ביצוע סריקה במבנה כולו (נעשה בד"כ ע"י הכבאים) לפני כיבוי השריפה עצמה וחילוץ לכודים אם יש כאלו. ביצוע כיבוי השריפה ע"י שימוש באמצעים מקומיים כגון גלגלונים ומטפים במקרה והדליקה קטנה ויש באפשרות מי מהנוכחים במקום את הידע כיצד לתפעל את אותו ציוד ולהתגבר על האש כל עוד היא קטנה כדאי לעשות זאת אין לקחת סיכונים מיותרים, אם השריפה גדולה ואין את הידע כיצד לפעול ואת הציוד המתאים יש לעזוב את המקום ולהשאיר את הטיפול במקרה לכוחות ההצלה. במקומות כמו בתי ספר יש להתמקד בעניין הפינוי! בתחילת ההודעה כתבתי שהפינוי צריך להיות מהיר ויעיל, מהיר זה דיי מובן, יעיל ז"א שהפינוי יערך בצורה מסודרת ויכלול ריכוז של כלל התלמידים מחוץ למבנה ולבצע בדיקת שמות וספירה של כל הנוכחים בכדי לדעת אם יש נעדרים שעלולים להיות בתוך המבנה לכודים, מידע כזה צריך להיות מועבר לכבאים מייד עם הגעתם למקום. מעבר לכך יש לבצע את הפינוי בצורה מסודרת, בתי ספר רבים מאוכלסים בביניינים של 2\3\4 קומות ואף יותר ובהן נמצאות עשרות כיתות ומאות רבות של תלמידים שצריכים לרדת במדרגות, ולכן צריכה להינקט כאן זהירות יתרה בעיקר בתהליך הפינוי שצריך להיעשות בצורה רגילה מבלי לזרוע פאניקה, למנוע בהלה המונית וריצה במדרגות שעלולה לגרום לאסונות כמו נפילה במדרגות ו"דריסת" תלמידים שנפלו במדרגות. אם תרצה אפשר לערוך את הכל כרשימה בתרשים זרימה....אני אעשה זאת בימים הקרובים ואפרסם במאמרי הפורום. יום טוב וסליחה על ההמתנה.

למעלה