כן , בארסי?

• פותח הנושא drall
  • פורסם בתאריך

drall

New member
נכון

ואנשים מנסים לעשות , אבל זה לא קל לביצוע כי קיים פרדוקס. גם הנטיה הזאת של המיינד לשלוף בעיות , היא בעיה ואתה מגייס את המיינד לפתור. זאת לא התחכמות שלי. ישנו כאן קשר בהוויה שמסובך להתיר וגם אם לא מסובך להתיר הרי , לקשר הזה יש אינרציה חזקה והוא ישאף להיקשר מחדש.

אינקה

New member
גם אני הבחנתי בכך

היום מה שאני עושה זה לא לעצור את המיינד אלא רק לתפוס טיפה מרחק ולהבחין בכך שהמיינד רץ מהאינרציה של עצמו ללא שום הצדקה מעשית. זו בעצם מעין "היזכרות" בכך שאיני חייב לפתור שום בעיה כרגע ושקיים מצב אחר בו המיינד אינו מוביל. במצב הזה אני מאפשר למיינד לרוץ קדימה אך איני רודף אחריו. מה שאני שואל זה האם זו לא אותו התהליך הגס רק באופן סמוי ומעודן יותר. האם הזכרות/מודעות כזו גם היא גיוס של המיינד לפתור את הבעיה או שכאן כבר מדובר בתהליך שונה?

drall

New member
הפעילות האנרגטית של המיינד

היא הפרמטר. אם היא קיימת , לא פתרת את הבעיה. אם היא לא קיימת , המיינד לא ימשיך לרוץ אלא יתפוגג.

בארס

New member
עוד משהו...

לפני שאני מתחיל לכתוב את מה שהבטחתי (מה שיקרה בע"ה מחר מתישהו) אני רוצה לשאול אותך בקשר לרשימת טכניקות המדיטציה העניפה שאתה מציע בפורום שלך, ואני שואל את זה מאחר והעדתי לא פעם שהניסיון המעשי שלי בטכניקות האלו הוא אפסי, האם כל אחת מהטכניקות האלו באם בוצעה כהלכה אמורה להביא אדם למצב מדיטטיבי פר סה?

drall

New member
כן , אני חושב שכן

אם כי המצב הזה עשוי להמשך פרק זמן קצר ביותר בטכניקות מסויימות.

הנסיון

ככה קראתי אותכם ולא היתה לי דעה לכאן או לכאן, רק שמחתי על הדיון. התגובה הזו שלך לעומת זאת... לא יודעת... היא גרמה לי לשאול. נראה לי שאתה מסכים איתי שהבנה אמיתית, להבדיל מידיעה, הבנה היא חויתית. אז איך אתה יכול להבין מהוא מצב מדיטטיבי אם לא חוית אותו?

בארס

New member
כבר כתבתי...

...על הכוונות שלי לבת דמות. בואי נאמר שני דברים 1. אם אני (שזה אומר כל מי שישתתף ב"פרוייקט") מבין (ברמה מסויימת) מהו מצב מדיטטיבי, אז אני יכול לעזור למי שלא מבין (בואי נאמר...למישהו חדש שנכנס לפורום ושואל מה זה מדיטציה או מה ההבדל בין מדיטציה לדמיון מודרך?) להתקרב לנושא או לפחות לא לשתול בו דעות מוקדמות מעוותות על הנושא. 2. הדיון מכוון אולי בעיקר לחברים כאן בפורום ולאנשים שכבר עוסקים בתחום לא מעט זמן ומנסים לדבר אחד עם השני...ההנחה היא שאם יובהרו כל מיני סוגיות יסוד השיח יהיה פורה הרבה יותר. רוב הדברים שאני מתעתד לכתוב ידועים ברמה זו או אחרת למרבית החברים כאן, בגלל חוסר הזמן שלי נעשה מין "בילט-אפ" קצת מוגזם אבל אולי אפילו זה טוב כדי לעורר איזו התייחסות בסיסית עמוקה לנושא. בקיצור...נדבר גם אחרי שאני אכתוב את הדברים ;)

drall

New member
רק בכדי לדייק

הטכניקות שפירסמתי בפורום שלי מצויינות ומוכחות ואפקטיביות ככל שתהיינה , אבל הן אינן היחידות. ישנן עוד שיטות להגיע למצב מדיטטיבי. לדוגמא נהבדהרמא היא שיטה מצויינת רק שלא ניתן ללמד אותה באינטרנט וכן "no dimension" היא גם שיטה מוצלחת מאוד ישנן רבות אחרות ומהכרותי עם בארס , הוא יודע מה זה מצב מדיטטיבי , לפחות יודע מספיק כדי לדבר עליו.

מוטי ש

New member
דרוליק,

לפי מיטב זכרוני,אתה הגדרת מדיטציה ומצבים מדידטיביים לא פעם ולא פעמיים. אני היום רואה את הדברים הללו דרך העיניים שלי,אצלי הכל מתחלק לשתי אונות.זה לא אומר שאין אנרגיות,אבל זה בהחלט אומר שיש סדר. אפילו לחלומות יש תפקיד.(בכלל,אתה זוכר את ההודעה שלך על "העורך" שנעלם מלפני כמה שנים?אחלה הודעה,העורך הזה באמת קיים,הוא יושב בין שתי האונות ומשרת את האישיות המזוייפת.) אולי גם אני אכתוב משהו ואולי לא..נו,אני סקרן לראות מה בארס יכתוב:)

drall

New member
אני הגדרתי ואני יכול שוב להגדיר

אבל אני רוצה לראות איך בארס משלב בין האסכולות השונות. אין ספק , הבנאדם קוסם , אבל .... טוב , בוא נחכה ונראה. ממש מותח.

למעלה