כן או לא גן חובה

כן או לא גן חובה

אני מבולבלת קיבלתי תשבוה מוועדת הערעורים שהקטנה שלנו כן מתאימה לגן חובה מודגש וכתוב בגדול כמו כן ציינו שאם אני חושבת שהיא לא מתאימה עלי לפנות לייעוץ פסיכולוגי כמובן שהילדה מאושרת - היא תעבור עם כל החברות שלה והשלמתי עם זה - מקווה שלא יהיה הלם שנה הבאה בעוד עולם יעלו לכיתה א והיא לא אבל פיתאום האירה חברה את עיניי בעלה הלך לברר לגבי הבן שלה (יליד ינואר) והבת שלי (ילידת דצמבר) ונאמר לו שאני עוד "הרווחתי" כי לפי הגיל הבת שלי בגן חובה וגם אין צורך בתשלום - חוק חינוך חובה ואני תוהה אם כך מדוע שלחו לי טפסי רישום לגן טרום חובה למה הייתי צריכה למלא הוראת קבע? אני יודעת שאני צריכה לשאול מולם אבל העירייה בחופש כנראה כי לא עונים לי כבר יומיים ובכלל לאלה שיש ניסיון 1 - מה באמת קורה מבחינת תשלום שהגבול הוא מספר ימים ? 2 - האם יש מקום בו אני יכולה למצא את כל המידע לגבי גבול הגיל והתאריכים - לא מצאתי איך להגיע למידע הזה כנראה שאני לא שואלת נכון ....

הבן שלי גבולי - הוא נולד בימים האחרונים של

השנתון אבל ברגע שהוא התקבל לגן עיריה - הוא פטור מדמי תשלום. יכול להיות שהבת שלך בגן חובה שיש בו גם ילד טרום חובה? כי אם בשנתון היא בגיל טרום חובה אבל הולכת לגן שמשלב את הגיל שלה ואת גילאי החובה - תידרשו לשם. ואם העלו אותה לחובה (שוב, תבדקי את תאריך הלידה שלה)גם אם החתימו אותכם על טפסים - הם לא יגבו מכם תשלום כי מגן חובה זה "חינוך חובה חינם"

אני חושבת שילדים שנולדו עד 12.12.2004

עולים לגן חובה ומי שנולד אחרי התאריך הזה - כבר לא עולה. אני מנסה לחפש לך בגוגל. נראה אם אמצא משהו.

צימעס

New member
התאריך הקובע הוא א טבת

בתעודת הזהות שלך רשום תאריך לידה עברי. מ א טבת והלאה - טרום חובה, עד ל כסלו (או כ"ט, תלוי בשנה) - גן חובה.

mevav1

New member
בדיוק צימעס-א' בטבת הוא התאריך הנכון

וביררתי זאת גם אחרי ששאלתי בפורום אחר בעבר וגם בעירייה. לגבי התשלום-נראה לי שתשלמי כי זה שבתך תלמד בחובה לא אומר שהיא בשנתון שחל חובה אלא שרק הכניסו אותה לגן של ילדי חובה אבל מבחינת תשלום כן תלשמי לי. זה נראה לי ככה משום שכתבת שהיא תלמד בחובה בשנה הבאה כך שהשנה הזאת הבאהעלינו לטובה, היא רק תלמד בחובה אבל תשלמו כי זה לא השנתון. אם עדיין יש לך ספקות, אז תשאלי בעירייה אם את צריכה לשלם ומהו הקריטריון לגבי המקרה שלך. חוץ מזה, למה העלת אותה לחובה ולא לתת חובה??

אביבקיץ

New member
אצלנו ילדי גן חובה שילמו

כלומר - היה מין סידור מסובך כזה שילדים שהוקפצו גן, עדיין היו צריכים לשלם. בגן אחד היו ילדים שלא שילמו (כי זה חינוך חובה), וילדים שכן שילמו. כאילו העיריה אומרת "לא אכפת לי אם הילד שלך לומד אצלי או לא, את תשלמי לי שנתיים של גן" בקיצור - אצלנו לא מרוויחים כלכלית בדילוג על גן

הם אומרים - לא משנה באיזה גן, משנה מה

גיל הילד וממתי הוא נכנס למסגרת של "חינוך חובה חינם".

דדשא

New member
הגעתי מהדף הראשי לשרשור אחר ואני מגיבה.......

התאריך הקובע לתשלום הוא לפי התאריך העברי שהילד נולד בו. מי שנולד בחודש כסלו לא משלם. ומי שנולד בטבת - משלם. יש מקומות שגן חובה וטרום חובה הוא אותו גן. הגננת עצמה מחלקת את הילדים לפי קבוצות גיל ועובדת איתם עם חוברות עבודה בהתאם לגיל. קיימת אפשרות לבקש אבחון של הילד ע"י פסיכולוג של העיריה לקראת סוף השנה כדי לדעת אם להעלותו לכתה א. זה לא חייב לעבור דרך הגננת. האבחון עולה כסף למי שלא זכאי לעלות לכתה א לפי יום הולדתו. ז"א שקיימת אפשרות שהילד לא יהיה בכלל בגן חובה וגם בשנתו האחרונה בגן הוא ישלם.

למעלה