טוב ועכשיו הסבר פחות אופטימי... הפורטל איי או אל מקבוצת הארץ הוקם בשנת 1995 (היה גם BBS כבר בשנת 1994 אבל אני רק שמעתי עליו כיוון שאני חורש על הרשת הישראלית רק מאז 1995 היו בי בי אסים יותר מעניינים מאיי או אל באותה תקופה אבל בכל מקרה לא משנה, גם ככה כאילו שיש יותר מ 10 אנשים כיום שזוכרים את הימים השמחים של הבי בי אסי וה FIDOnet), באמצע שנת 2000 התקבלה החלטה על מיזוג בין הפורטל וואלה (וואלה תקשורת בע"מ - בני ברק) לבין איי או אל (אגב זה שהוא מקבוצת "הארץ" זה לא בטוח, יותר סביר שהם פשוט היו משתפי תוכן), במשך סוף 2000 ותחילת 2001 נקלע איי או אל לקשיים כלכליים והוסכם שבמקום המיזוג שתוכנן יהיה מיזוג מסוג אחר, נשאר המותג איי או אל אבל כל מה שפעם היה איי או אל הפך להיות וואלה (רק לדואר האלקטרוני של איי או אל עדיין לא הגיעו), כיוון שהדבר שבו איי או אל הכי התמחו זה מערכת הקהילות והפורמים (הגדולה ביותר בארץ למרות שתפוז עכשיו מתקרב לרמה) וזה די טבעי שוואלה ירשה את הקהילות והפורומים (הרצחת וגם ירשת?) קיצר עכשיו לעניין, ב 26.12.1999 הוקמה קהילת מוזיקה שחורה באיי או אל (אולי לפני אבל ההודעה הראשונה נכתבה שם בתאריך הזה) ובמשך השנה הראשונה לקיומה הפכה לאחת הקהילות התוססות בארץ, ב 19.07.2001 הושלם ה so called מיזוג וכבר לא ניתן היה להכנס לפורום ולקהילה של המוזיקה השחורה באיי או אל. לסיכום אחרי יותר מ שנה וחצי הושמד הפורום המקורי על דף הקהילה שלו, והקהילה שלנו התפזרה למספר פורומים אחרים, חלק המשיכו עם וואלה, חלק עברו לפורום שקודמן הקים בנענע, חלק עברו לכתוב בפורום מוזיקה שחורה של מומה, חלק כותבים בפורום של "פשוט" בגלל שזה הפורום של האתר יאגה-יו, וחלק מהאנשים עברו לפורום שהוא לדעתי היותר טוב מכל שאר הפורומים והוא פורום תפוז (למי שעוד לא הבין פורום תפוז זה הפורום הזה), אישית אני מקווה שבסוף כולנו נתאחד בפורום אחד והוא יהיה פורום תפוז או פורום יותר טוב (כיוון שאני נכון לעכשיו לא רואה פורום יותר טוב מתפוז אז לא סביר שזה יקרה בזמן הקרוב). אני מקווה שהיה לכם כוח וסבלנות לקרוא את זה עד הסוף. בריא על כולכם BoR|S (הבוריס עם הקו) http://www.brs.f2s.com