כמעט עבר שבוע.

כמעט עבר שבוע.

אני יושב כרגע מול המחשב וממש לא יודע ממה ,ואיך להתחיל לכתוב. כמעט עבר שבוע ימים מאותו יום שבת האחרון שבו אישתי ניסתה שים קץ לחייה ,ותאמינו לי אני חושב ומרגיש שזה היה השבוע הארוך ביותר בחיי. הרבה לא ישנתי ,וכמוני גם בכל בני המשפחה שבילו שעות רבות בבית החולים בציפיה שיהיה נס ומצבה של אישתי ישתפר. אישתי הוחזקה שלושה ימים רדומה ומונשמת בטיפול נמרץ עד שהתחילה להגיב ולהתעורר מהתרדמת שבה היא הייתה נמצאת,ולמעשה עד היום היא מאושפזת אומנם כבר במחלקה פנימית,אך עדיין אינה מסוגלת לחזור לעצמה. כמות הכדורים שאותם היא בלעה לדעתם של הרופאים הייתה פשוט עצומה ולדעתם אם היא הייתה מוסיפה לקוקטיל הכדורים גם כדורי אקמול אז היא הייתה גומרת את עצמה ובמקרה הטוב הייתה נכנסת לרשימת החולים שממתינים להשתלת כבד . אני יודע לאחר שדברתי איתה שהכוונה שלה לבצע את המעשה היה מתוכנן כבר מזמן וכל מה שהיתה צריכה זה את הרגע הנכון. היום מצאתי בבית את המכתב שהיא השאירה . מכתב שהיה לי מאוד קשה לקרוא אותו ,ולהשלים איתו ואני רק יכול להגיד לכם שאני מאושר שהיא נשארה בחיים כי לפחות אני היום לא צריך לסחוב על המצפון שלי אשמה כו גדולה במכתב שהשאירה היא כתבה שהסיבה למעשה שעשתה הוא בגללי ועל כמה שאני רע אליה ,מלחיץ אותה ושהיא לא יכולה להתמודד איתי יותר ועם העקשנות והרצון שלי להתגרש ממנה. כמובן שבקשה שאשמור על הילדות שיקבלו את הטיפול הפסיכוגי הטוב ביותר ושאמסור את אהבתה למשפחתה.. אני כרגע מרגיש כל כך פגוע ממנה שזה ממש מוציא אותי מדעתי. אבל אני גם יודע ומבין שזה לא הזמן כרגע לעסוק בדברים האלה מולה אלה מול הפסיכולוג שאצלו התחלתי כבר השבוע טיפול שזה להערכתי דבר שהייתי אמור לעשות כבר לפני שנים. במקביל לבנותי ידעתי את יועצת בית הספר וכן את הפסיכולוגית שמאוד עוזרות לי מדברות עם הבנות ומדובבות אותן . כואב לי מאוד על ביתי הגדולה שמאשימה את עצמה במה שקרה לאמא ואומרת שמהיום יותר היא לא תשאיר את אמא בחיים לבד. אני מרגיש היום החיים שלנו נכנסו לפלונטר רציני מאוד כל דאגותי כרגע חוץ מלאישתי שעכשו תצתרך טיפול פסיכיאטרי די ארוך הוא לבריאותן של בנותי שעוברות את כל הטראומות האלה בגילן הצעיר כל כך. את תביעת הגרושים אני נאלץ להקפיא עד הודעה חדשה כדי שאפשר לאישתי להבריא לעמוד על הרגליים ולהתחיל לשקם את עצמה.

shalva8

New member
אתה אדם

עם לב ענק - קודם כל לפני הכל. אני יודעת שאם אני הייתי מנסה להתאבד והיו לי את כל הסיבות הנכונות, שלא כמו אשתך, אז האקס שלי לא היה מוותר על הגירושים ובטח לא יושב לצדי ומחכה שאחלים. אצלנו הוא זה שבגד ואני זו שעודדה אותו ושזה לא סוף העולם להתגרש. לפניי שחשבתי להתגרש ממנו רציתי להתאבד. הוא היה ממש רע אליי, עוקץ, לא מפרגן, מעליב ומה לא. כשרציתי ללכת לטיפול פסיכולוגי הוא התנגד בגלל שזה הוצאה כספית. כשחליתי ועברתי ניתוח בטן בחודש שביעי להריוני (שבועיים לפניי שהתגרשנו) הייתי מאושפזת 10 ימים והוא בא לבקר פעם אחת. אז בחור נחמד...אני חושבת שיש לך יותר מדיי על המצפון ולחינם. אשתך נשמעת כטיפוס קורבני וקורבנות זה כוח. כוח להחליש אותך. לקחת החלטה להתגרש והיא במניפולציותועם קושי להתמודד עם המצב החליטנ להתאבד ולהשאיר את זה על מצפונך. אשתך יכלה לבוא ולאמר בוא נלך לטיפול אני סיימתי עם הבגידות. אתה נשמע איש טוב ואשתך יודעת את זה ואת החולשות שלך ולכן פעלה כך. הייתי רוצה לשכנע אותך רק בדבר אחד - זה לא על מצפונך בשום אופן!!! היא אשה מבגורת היודעת לקחת החלטות על עצמה. דבר אחרון - חבל שאין לה מצפון על כל מה שהיא עושה לבנותיך המקסימות. על זה היא לא חשבה, חשבה רק על עצמה ולך יש ייסורי מצפון. תהיה חזק.

דילמה אמיתית

אינני מקנא בך על מה שאתה עובר. כן, כרגע הצעד הנכון הוא ככל הנראה, להקפיא את דרישת הגירושים. אבל להערכתי לא תוכל להחזיק זמן רב עם ההחלטה הזו, כיוון שהחיים חזקים יותר מכל - חזקים יותר מאיום בהתאבדות או אף התאבדות עצמה. אם תשאיר את החיים שלך בני ערובה בידי אדם אחר - אתה תתמוטט נפשית ואז לבנות לא יהיה לא אם ולא אב מתפקדים. רוצה לומר, לא ירחק היום ותחליט שבכל מקרה אתה רוצה להתגרש, כיוון שאתה רוצה אושר בחייך (אלא אם אתה עדיין אוהב אותה ורוצה לחיות איתה). שום רחמים לא צריכים לגרום לאדם להישאר במקום שרע לו. הבנות יצטרכו לקבל, יום אחד, עניין של גירושים. אני מקווה שהן לא תפננה לך עורף - מכל מקום, אני לא הייתי מצליחה לסבול אילו הייתי במקומך. בקיצור, לא להתגרש, כיוון שאתה חושש מהתאבדות האם - זה תירוץ רע מאוד שלא יחזיק מעמד זמן רב. אבל כרגע, כן, אל תחשוב הרבה על העתיד הרחוק ועל גירושים. כרגע אכן הזמן להתרכז ולאחות את השברים. בהצלחה ובריאות לכולם.

למעלה