כמעט מושלם...

Sith Master

New member
כמעט מושלם...../images/Emo19.gif

היי. אני כמו שאתם יודעים מעריץ ענק של זפלין (ענק... הגזמתי). זפלין 4 הוא הדיסק הראשון שקנו לי או קניתי בתקופת הערכת המוזיקה האמיתית. הוא תמיד בדיסקמן בדרך לבית ספר וחזרה. פשט כי אין לי הרבה והרב זה רוק מתקדם, שאני אוהב. אבל צריך להתרכז בשבילו. את זפלין 4 אני מכיר בעל פה. אז שמעתי את when the levee breaks, בפעם המי יודע כמה... ואז זה עלה לי. השיר הזה מצוין, שיר גדול, ענק. הוא היה יכול להיות מושלם אם רק היו מקשיבים לי: אם רק היו לוקחים את הקטע מדקה 2:25 עד 3:04, הקטע הזה, הקטע שנשמע לי כמו הימנון. עם הבית
Don't it make you feel bad, When you're trying to find your way home, You don't know which way to go? If you're going down South, They got no work to do, If you don't know about Chicago.​
אם רק היו לוקחים את הפחות מדקה הזה, ומאריכים אותי, הופכים את כל ה7:07 שלו להיות כמו ה50 שניות האלה, השיר היה פשוט מושלם. הוא היה שיר כל כך איכותי. ואיכות היא לא מילה גסה.
האם גם לכם יש שירים כאלה שאתם אומרים: "אם הם רק היו עושים קצת, טיפה פה טיפה שם. רק טיפה, השיר הזה היה מושלם"
*אני בטוח שהולדן וניב' ושאר גאוני הפורום, תוכלו לענות בקלות אם רק הבנתם אותי. כי אני לא חושב שניסחתי ברור.

ThePiper

New member
אני יודעת

שוב פעם לד זפלין, ב thank you, אם היו מאריכים אותו קצת זה היה נפלא, זה פשוט שיר ענק אבל הוא כ"כ קצר, יש את האלטרנטיבה של השיר מביביסי סשיונס אבל אין שמה את הפזמון הנפלא שיש בהקלטת אולפן. אם היו לוקחים את הפתיחה והפזמון מהקלטת האולפן ו"תופרים" עליה את הסולו גיטרה הנפלא מההופעה ומאריכים מעט את השיר הייתה לנו יצירת מופת.

ThePiper

New member
אהה ועוד משהו...

אם הקול של מוריסון היה נשמע פחות מאולץ בyes,the river knows אז השיר היה אפילו עוד יותר מרגש.

קיר קמט

New member
הקול של מוריסון לא מאולץ אף פעם

ולא מעיק אף פעם, ולא רע אף פעם, ותמיד מדהים, לפעמים גם אלוהי. ואף מילה על הבחור ההוא מזפלין, שוב.

ThePiper

New member
רוברט פלאנט שמו.

לא ידעתי איך להסביר את זה אבל הקול שלא פשוט לא נשמע טבעי, כמובן שזה עדיין נשמע מדהים אבל השירה של מוריסון פשוט רגילה, לא ברמה שהוא רגיל אליה. ועוד משהו, הקול של פלאנט "ולא מעיק אף פעם, ולא רע אף פעם, ותמיד מדהים, לפעמים גם אלוהי" (אולי חוץ מבozone baby) אז קצת כבוד אליו בבקשה, אתם לא שומעים אותי אומרת מילה על לנון ועל כמה שהבחור הזה מהביטלס מעצבן אותי.

קיר קמט

New member
לחוות דעה זה לגיטימי.

אם תקללי אותו כאילו הוא רצח את אמך, אז אני אבקר אותך על זה. אבל להגיד שהקול שלו , והוא בעצמו, מעצבנים אותי, זה נורא ?! וזה לא כולם, זה סתם אני, לא אוהב אותו ואת פרדי. בתקווה לעתיד פרסלי ומוריסוני יותר.

ThePiper

New member
מהההה אתה לא אוהב את פרדי

זה באמת תמוה, אני יודעת שיש דיי הרבה אנשים שלא מתים על פלאנט, אבל מרקורי באמת... אתה ממש מוזר :) ונגיד שלד זפלין היו בלי פלאנט (חס וחלילה), אז היית מקשיב להם?

קיר קמט

New member
אני בכל מקרה מקשיב להם

רק לא כל כך הרבה... ואני לא יודע אם זה רק בגללו. מהאלבום שיש לי שלהם, אני אוהב רק את סטאירווי ואת וון דה ליבי בריקס. זה לא רק בגללו.

hells bells

New member
לגבי מה שכתבת על הקטע בשיר

"כשהסכר נפרץ" אתה צריך להבין שזה מה שגדול בשיר הזה. זה בעצם השיא בשיר! בשירים גדולים תמיד תמצא שיש איזה שיא מסויים (שבדרך כלל נמצא איפה שהוא לקראת סופו) הדוגמא הכי טובה שגם תמחיש לך בצורה הכי טובה למה אני מתכוון,נמצאת בשיר "גשר על פני מים סוערים",כשלקראת סופו של השיר כל העסק מתפוצץ לך בפנים באקסטזה של ממש! השיר נבנה לאט לאט ואז בסוף יש את הגראנד פינלה הזה,גאוני! ד"א. שים לב ששני השירים עוסקים בנוזלים.

Sith Master

New member
שיא אולי../images/Emo19.gif

אבל לפני האמצע אפילו? שיא בא בסוף. והייתי מעדיף מבחינת הגיטרות של פייג', שאותו לא הזכרתם (אולי בגלל שהוא יחיד שאין עליו וויכוח), שיהיה ככה כל השיר. לא מבחינת הצרחות של רוברט, שהן מצוינות (שונא י זפלין ארורים). הגיטרות- זה פשוט הימנון כזה. צריך לעמוד דום. פשוט עושה לי את ולערי נמשך רק 49 שניות.

SickAgain

New member
כשרוברט מועך את הלימונים ../images/Emo59.gif

גם מהסכר פורצים מים. אבל למרות השיא והשיר המדהים בפני עצמו ה-דבר וה-מהפכה של השיר הזה, ואם תשאלו אותי, של האלבום כולו זה התיפוף הסנסציוני של בונהאם, שאחריו כבר כל אחד שעלה על התופים עשה זאת שונה ממה שעשו זאת קודם. החל מהאפקט של שתי מקלות בכל יד של Four Sticks דרך ההמצאה והגאונות של When the levee bereaks וסופת הרעמים של Rock n Roll

ThePiper

New member
אחח רוברט

הוא שר בכזו התלהבות נפלאה שלא נמאס להקשיב לו

למעלה