כמעט ונפגע

akira

New member
כמעט ונפגע

למי שלא יודע הייתי בשבוע צלילה בטנריף השבוע. ביום השני של הצלילות אחרי שתי צלילות ביום הראשון עלינו על הסירה ויצאנו לעבר האתר הראשון להיום - שהיה אתר STINGRAY. כאשר הגענו לאתר התגלגלנו מהסירה ואני ובן זוגי עם עוד זוג והדייבמאסטר התחלנו ירידה מבוקרת והגענו לקרקעית. צללנו מספר דקות כאשר לפתע הרגשתי שאני נושם מים שנכנסו לי לתוך הוסת, ניגשתי לבן זוגי ולקחתי ממנו את האוקטופוס אך כנראה בשל השפעה פסיכולוגית (ותקלה לוגית שלי) הרגשתי שאני עדיין נושם מים דבר שגרם לעליית חירום שלי מלווה בבן-זוגי. בסופו של דבר אני תקין ובריא ונהנתיי מהמשך הטיול, למרות שזו הייתה הצלילה האחרונה שלנו בטיול זה. בד"כ אני רגיל לשמוע על תאונות צלילה עקב רצף של טעויות שנעשו לפני ובזמן הצלילה ואפשר להגיד שחשבתי שמכיוון שאנ ישומר על כללי הבטיחות ולא מתפרע עם פרופילי צלילה או בלילה הקודם. את הוסת עצמו בדקתי כמובן במועדון והיה תקין. הסיכוי שלי לתאונת צלילה הוא די קלוש אך מסתבר שטעיתי. הטעות היחידה שאני יכול להצביע עלייה היא עקב העובדה שכאשר בלעתי מים (ובייחוד אחרי האוקטופוס) לא חשבתי בהיגיון אלא נכנסתי לפניקה. -דניאל נ.ב. עד כמה נפוץ התרחיש של בליעת מים - הסיבות שאני חשבתי עליהם הם שלא החזקתי את הוסת היטב בפה (שדי מוזר לי למען האמת), שהוא היה בזווית מוזרה שאיפשרה כניסת מים או שפשוט הוסת היה דפוק

mares

New member
../images/Emo15.gif אקירה, דבר ראשון: מעריך

את הפתיחות על שכתבת את מה שארע לך. רציתי לשאול אותך: לך היה אוקטופוס משלך? אני מניח שבמצב כזה - אם עוברים לנשימה מהאוקטופוס שלך ולא "מתנפלים" ישר על בן הזוג, זה בטוח הרבה יותר מרגיע. אם צללת ללא אוקטופוס - הנה לקח: לעולם לא לעשות זאת. אם בן הזוג שלך היה יותר רחוק ממך או לא היה רואה סימני מצוקה שאתה מסמן לו, היה יכול להיות יותר גרוע. באיזה עומק זה קרה? שתהיה בריא, mares

akira

New member
תודה רבה

ואכן היה לי אוקטופוס משלי - אני מגדיר את עצמי בתור צולל שמרן ובעל עתיד :) פשוט גם רציתי להודיע לבן זוגי על התקלה וטיפפתי לו על החליפה ואז לקחתי את האוקטופס שלו. בקשר ללחיצה על הכפתור של הוסת, בן זוגי ניסה זאת עם האוקטופס אך כנראה כבר הייתי עמוק מדיי לפניקה מכדי לשים לב :( אכן למדתי לקח רב מצלילה זו וזה כולל את העובדה שנסעתי עם חבר שלי מהארץ שכבר צללתי איתו קודם כך שהיה לי בן זוג טוב ומוכר לי, אני לא בטוח איך זה היה מסתיים אם הייתי צולל עם בןזוג אחר. בקשר לדיון אחר כאן על וסתים פגומים צלילה זאת הסבה את ליבי לעובדה שאולי ציוד צלילה הוא יקר אבל הוא גם שומר על החיים שלך. בכל מקרה תודה לכם על הפידבק, שוב אני מקווה לחזור לצלול שוב בספטמבר באילת ומקווה שלא ישארו צלקות :) -דניאל

קותי

New member
קודם כל ברכות על היותך כאן איתנו

דבר שני, כניסת מים לוסת, אם כתוצאה מתקלה או כתוצאה מהחזקה לא טובה של הוסת היא תופעה הגורמת להרבה תאונות או כמעט תאונות. ניתחת יפה מאד את הבעיה. הפעולה הראשונה שלך מתחת למים היתה טובה מאד - כאשר ברגע שהרגשת שאתה "נושם מים" לקחת את האוקטופוס של בן זוגך. התופעה של פניקה כתוצאה מתקלה כזו היא די נפוצה ואני שמח שעלית החירום נגמרה בשלום. דרך אגב, העובדה שאתה מבין שחלק מהבעיה היתה שנכנסת לפניקה, תעזור לך בעתיד. במקרים כאלה הדבר הטוב ביותר הוא לנסות להרגיע את עצמך, ברגע שהאוקטופוס של בן הזוג נמצא בפיך. עוד עצה - אם נדמה לך שהוסת לא נותן מספיק אויר, או שמים חודרים לוסת, ניתן ללחוץ מספר פעמים על כפתור הדרישה של הוסת. פרצי האויר המגיעים אל תוך פיך, יכולים להרגיע את התחושה הלא נוחה.

הנקאי

New member
תודה על הדיווח! כל הכבוד! ../images/Emo19.gif

לעצם העניין, עובדה שבכל זאת לא נגרמה תאונה של ממש כהגדרתה. ודאי, עדיף היה לרוקן וסת, להרגע קצת ולהמשיך, אבל זה טבע האדם שלפעמים נכנסים ללחץ. אם תוך כדי הלחץ בצעתם בכל זאת עליית חרום כהלכתה, ולא נפגעתם, זה רק מחזק את הטענה ששמירה על הנהלים מונעת את כמעט כל התאונות. נודה מאד על עוד דיווחי כמעט תאונה, ויש להעריך גם את התגובות המעודדות של המגיבים מהפורום.

pilovich shahaf

New member
הגברת המיומנות ושעות מיים בנוסף ../images/Emo38.gif

לשמירת על הנהלים כפי שכתבת. מבחן התוצאה. יום טוב. פילוביץ שחף.

שרקי..

New member
דניאל תודה רבה על הדיווח והכנות

לפי התאור שלך בוצעה עלית חירום מבחינתי מדובר בתאונת צלילה שהסתיימה למרבה המזל ללא נפגעים בנפש. בכל מקרה כמו במקרה שלך לתגובה מהירה ונכונה ניתן היה לסיים את הצלילה בלא כל ארוע חריג או ארוע שיכול להתגלגל לכדי תאונה כמו במקרה של עלית חרום. עלית חרום יכולה היתה לגרום לשני נפגעים. נסעת רחוק בכדי להנות מצלילה חבל לקלקל לעצמך בגלל תקלה נפוצה מאוד בציוד. כל צולל צריך להכין בראשו ולהטמיע טבלה וירטואלית של מיקרים ותגובות, פיתרונות נכונים לסיטואציות בעיתיות נכון שאי אפשר לכסות את כל תרחישי האימה אבל על תקלות צפויות כמו כניסת מים לווסת ודומות ניתן לחזות מראש ולהכין תגובה הולמת. במיקרה זה מעבר לאוקטופוס שלך. ואחר כך הודעה לבין הזוג על התקלה. למזלך בן הזוג שלך היה מוכר לך כך שהקומוניקציה בינכם היתה טובה שלב ראשון סמוך רק על עצמך בן זוג זה גיבוי שבטבלת התגובות צריך לקבל מימד מישני כמקור אוויר רזרוי. לעניין התקלה עצמה אני הייתי עומד על כך שיפרקו את הדרגה השניה לנגד עיניי במועדון לצורך ברור התקלה, אתה חייב את זה לעצמך כי אם התקלה נבעה מאחזקה לא נכונה של הווסת בפה הייתי ניגש מיד למועדון הקרוב ועובד על זה עם מדריך. אם הציוד היה תקין יכול להיות שיש לך בעיה כל שהיא שיכולה לחזור על עצמה אסור להקל ראש. תקלה של חדירת מים לווסת שאיננה נובעת מישמוש לקוי (כגון נסיון לרוקן ווסת עם השפם כלפי מעלה) 1. נדיר תלישת שסתום הפליטה מין "הגבעול" שלו מספר תאונות ידעות לי כולל שהסתיימו במוות מאחר וזה קורה בד"כ במאמץ ובבת אחת ללא הזהרה הצולל מקבל כמות גדולה של מים ישר לראות. 2. נפוץ - לכלוך או חפץ זר בשסתום הפליטה. אין ספור מקרים כולל לי עצמי, כניסת מים מרסס עד זרזיפים מוגברת כאשר הראש כלפי מטה. צולל אמור לדעת לטפל בעצמו בתקלה 2 אם הוא מצויד באוקטו ויכול לסיים את הצלילה כרגיל ללא צורך בנטישה לקותי ואבי עופר - המשך הדיון און ליין על תאונות של אנשים ששמרו על כל הכללים.

morena

New member
גם לי יצא "לנשום מים"

אצלי זה קרה כי בשלב מסויים נשארתי עם הפייה של הוסת בפה - אבל בלי הווסת...בעייה די מוכרת של אזיקון שלא מחוזק טוב. (אצלי בנוסף גם הוסת עצמו התחיל לדלוף וכן האוקטופוס שלי...אבל זאת כבר בעייה אחרת)

למעלה