כמעט והולכת

היפו10

New member
כמעט והולכת

היי הבובה שלי בת שנה ו-5 טרם התחילה ללכת. היא עומדת והולכת מסביב לחפצים וגם עם עזרה אבל טרם עשתה צעדים ראשונים. כיוון שהתיישבה מאוחר וגם זחלה על 6 מאוחר אנחנו במעקב של פיזוטרפיסטית בהתפתחות הילד. הפיזיו' המליצה לקנות לה נעלי צעד ראשון במקום נעלי טרום הליכה כיוון שאלה יתנו לה יותר יציבות ובטחון. למיטב ידיעתי עדיף לקטנים ללכת כמה שיותר בלי נעליים כדי לייצב את עצמם. מה גם שמדדתי לה נעליים כאלה שנראו לי כבדות והיא לא הייתה מוכנה אפילו לעמוד. מישהי יודעת מה מומלץ לעשות?... תודה

polegra

New member
לא יודעת מה מומלץ יודעת מה עבד אצלנו

הקטן שלי התחיל ללכת בגיל שנה ווחודשיים או שנה ו3 אם אני זוכרת נכון... לאחר ששמתי לו נעליים שמתי לב שלא נוח לו יחף שאין לו את הבטחון ובאינסטינקט שמתי לו נעליים תוך שבוע וקצץ הילד התחיל ממש ממש ללכת אולי זה צרוף מיקירם אבל עד היום הוא מעדיף נעליים ולא אוהב ללכת יחף הוא בא בחורף לנעלי בית בקיץ כפכפי בית יחף ממש נדיר טלי

גם לי יש ילדה עם איחור התפתחותי

וטונוס קצת נמוך. היא התחילה ללכת בגיל שנה וחצי (נדמה לי) וגם אנחנו קודם קנינו נעליים ואח"כ היא הלכה (כמובן בהנחיית הפיזיותרפיסתית) ובאמת הרגשתי שעם הנעליים היא יותר יציבה. את צריכה לזכור שהילדים האלה ההתפתחות שלהם היא ככ "טבעית" כמו אצל שאר התינוקות שכשבא להם הם מתחילים לזחול/לשבת/ללכת, אלא הם יותר צריכים עזרה והכוונה, ועצם זה שהיא תעמוד יציב זה גם יעזור לה ללכת וגם ידרבן אותה ללכת, אח"כ כשהיא תעשה צעדים ראשונים את יכולה לתת לה לנסות גם בלי נעליים. בהצלחה.

עונה

זאת באמת המלצת רוב הפיזיו' היום. גם אצלנו המליצו כבר לקנות נעליים. אם את סומכת עליה והיא אשת מקצוע טובה, אז הייתי עושה מה שהיא אומרת.

limsol

New member
גם הבת שלי התחילה מאוחר

העברתי אותה לנעלי שושוז מאוד עזר לה בהליכה מאוד קלות, רכות. בהצלחה

לכיוון השני - שלי התחיל ללכת מאוחר וחיכינו

חודשיים עד שהוא ממש התיצב בהליכה עד שקנינו לו נעליים. פשוט שמתי גרב עבה והלכתי איתו לוודא שלא יכנס לו שום דבר לכף רגל כשאנחנו בגינה

memko

New member
../images/Emo207.gif יש לי גם שאלה בנושא

רועי בן שנה וארבעה חודשים, הוא הולך סביב רהיטים כבר המון זמן, לפחות מגיל שנה. אבל לבד היא הולך בסדר כמה צעדים ונמאס לו, זה חכול להיות 4 צעדים וזה כול להיות גם 10 צעדים, אבל רוב הזמן, ממש רוב הזצמן הוא זוחל, אני לא מצליחה לגרום לו להבין את הפואנטה ולקום וללכת, הוא הולך אולי 10% מהזמן במשך היום. וזה ככה כבר כמה זמן... אין מעודדים אותו ללכת יותר, להבין שהגיע הזמן ללכת? לקנות לו נעליים? אני מפחדת שנעליים יגרמו לו לריגרסיה. מה אומרות?

מנסה לעזור לך:

קודם כל זה בסדר גמור שהוא עדיין לא הולך, כי הטווח הוא עד שנה וחצי, ואצלם כל יום/חודש הוא משמעותי מבחינת התפתחות. ואני מבינה את הלחץ שלך, גם שמואל (שהוא קצת יותר גדול מרועי) היה ככה, הוא עמד בערך בגיל 9 חודשים ובערך באותה תקופה גם התחיל ללכת מסביב לרהיטים, אבל ההליכה לא הגיעה, בערך בגיל שנה וחודשיים הוא הלך כמה צעדים והפסיק, פשוט לא חזר על עצמו. בשבת לפני כחודש וחצי, שיחקתי איתו בכדור, ופשוט סתם אמרתי לו "בא אלי" והוא בא. ומאז הוא לא מפסיק. לפני אותה שבת התייעצתי עם גיסתי (גם אני כבר חשבתי על קניית נעליים)שהיא מרפאה בעיסוק, והיא אמרה שבגלל שהוא הולך מסביב לרהיטים אז אין מה להילחץ, מקסימום אפשר לתת לו יד וללכת איתו, ולאט לאט להוריד את התמיכה.

למעלה