כמו שסיפרתי קודם

כמו שסיפרתי קודם

אני עוברת את הניתוח ביום רביעי הקרוב, בחוברת ראיתי שבשבוע הראשון רק שתייה, רציתי לשאול בבקשה איזו שתיה הכוונה? תודה וחג שמח

PavlovsDaughter

New member
נצל"ש: איפה משיגים מרק צח בדיוק?

אני לא יודעת לבשל כ"כ טוב, למישהו יש מתכון פשוט לזה, או לחילופין המלצה על אבקת מרק מתאימה שאפשר לקנות בסופר? האם אפשר להכין מרק נמס בכוס רגיל ולהעביר דרך מסננת? תודה.

אופירA

New member
מנהל
כל מרק נמס בכוס - אין בעיה

אבל תמיד טוב להכין לבד, כי מרק נמס זה אינסוף חומרים משמרים וחומרים תעשייתיים. המרקים הכי פשוטים להכנה בבית: 1. מרק עוף - לוקחים חתיכות עוף כלשהן, שמים בסיר, עם מים, מלח, ונותנים להתבשל. (צריך לנקות מהקצף שמצטבר, להוציא אותו עם כף). אפשר להוסיף כמון, כרכום, פלפל שחור. לבזוק מעט לסיר. 2. מרק ירקות: חותכים ושמים בסיר מים עם מלח - קולרבי, בצל, כרוב, סלרי, כרובית, ברוקולי, קישוא, אפונה, גזר, תירס (אפשר קפואים) - כל הירקות שאת אוהבת, לא חייבים מה שציינתי. (הקולרבי והבצל נותנים טעם טעים למרק הפשוט).

אופירA

New member
מנהל
כלכלת נוזלים

אפשר נס קפה עם חלב, תה, מיצים, נוזלי מיצי פירות מסוננים, נוזל מרק מסונן (אפשר לבשל במרק הכל. מרק פירות, מרק ירקות. אם רעבים, עדיף מרק מעוף ותפו"א, כי אז הנוזל משביע יותר). אפשר להמתיק בסוכר (עוזר אם מרגישים רעב). אם אין בעיה, בימים הבאים אפשר חלב ומשקאות חלב (שוקו, מוקה), רוויון (משקה יוגורט). אין הגבלה בכמות השתייה. יש צורך לדאוג לכמות שתייה של ליטר ביום לפחות כדי לא להתייבש. (התייבשות יכולה להתבטא בבחילות והקאות).

תודה רבה אופירה.

זה יהיה בסדר מבחינתך אם אתקשר בימים שאחרי הניתוח כדי להיות בטוחה לפני שאני טועמת משהו?

אופירA

New member
מנהל
אפשר להתקשר

אבל אין סיבה להימנע מלטעום משהו! כל עוד מקפידים על הסדר הנכון והקצב הנכון הכתוב בדף ההוראות - אין שום סיבה לפחד לטעום, וגם אין סיבה לפחד לשתות ולאכול. ההוראות מספיק זהירות. זה בסך הכל טבעת סביב הקיבה ו-5 חתכים קטנים, עם 20 דקות הרדמה... אני לא מזלזלת, אמנם, אבל צריך לקחת בפרופורציות. לא נעשתה חבלה חמורה קיצונית בקיבה.

למעלה