כמו שזה היה?

כמו שזה היה?

אני זוכרת את השיר באמת כמו שהוא היה ומשום מה מאד קשה לי לשמוע אותו כעת, במיוחד שאני יודעת שיש לי אפשרות לשמוע הקלטה עם המילים המקוריות והביצוע הישן. משהו קצת חסר לי, זה אחד השירים שיותר אהבתי של אפרת ועוד איכשהו אמרתי נו שיהיה על המילים החדשות ואז, גם עכשיו ביצוע שונה ששוחרר לרדיו. סופית, החלטתי שזה מפריע לי. רציתי לשמוע מה דעתכם על כך?

Purzelbaum

New member
איך זה היה? ../images/Emo8.gif

באמת חשבתי שבהופעות קודמות השיר היה שונה (וטוב יותר), ולא כמו הביצוע החדש. מסתבר שזה לא רק הדימיון שלי (ווהו! ) אני לא זוכר יותר מדי את הגרסה הקודמת ואת ההבדלים בין שתי הגרסאות, כי לצערי אין לי אפשרות לשמוע הקלטה של הביצוע הישן... אבל כן, גם אני יותר אהבתי אותו. ובאופן כללי, אני מאוד מחכה לדיסק - אבל אני מתאר לעצמי שאני אתאכזב כשאשמע אותו. גם אתם מרגישים ככה או שזה רק אני? (אולי זה כי הדיסק הראשון היה כ"כ טוב?)

אניגם חוששת מזה.

אני כל כך אוהבת את אפרת גוש - -"אפרת גוש". ככה שאני מפחדת ממה שהולך לבוא ו"כמו שזה היה" החדש לא מבשר לי יותר מדי טוב.

Purzelbaum

New member
על המופע "הסליחה ואני" ../images/Emo27.gif

http://www.habama.co.il/Pages/Description.aspx?ArticleId=5684&Subj=3&Area=1 "אפרת גוש" באמת היה מעולה (אבל יכול להיות שאני משוחד - האלבום הזה היה הפסקול של תקופה בחיים שלי ושל חברים שלי, וכל האזנה לדיסק מלווה בהתקפי נוסטלגיה שכאלה). בכל אופן, ברור לי שלא יהיה משהו ברמה של ג'ורג'יה, שחזור או טוב לבד (או בעצם כל שיר מהדיסק ההוא
). מצד שני, יש שיר מאוד נחמד שזכור לי מההופעה, "שיהיה לך טוב"... אגב, למה "שחזור" ו"אם תלך מכאן" לא נכנסו לאף דיסק? אלה שניים מהשירים היותר טובים, לדעתי.

אמ,

שחזור - הוא בדפיוצר של יוני. לא ידועת למה בדיוק. אם תלך מכאן - אולי מהיותו קאבר מתורגם?

הורס 17

New member
אמממ משום מה אני דווקא אוהב

ואהבתי תגרסא הקודמת, שהמילים היו יותר קצרות וכו כו אבל משו בחידוש מוסיף לדעתי יש בה משו שונה באפרת מהדיסק הראשון ואני אוהב תשינוי הזה אני מחכה לדיסק החדש ואני גם לךא חושב שאני אתאכזב, אפילו אוהב... 4 שירים מתוך הדיסק אלה שכולם שמעו כבר , מאוד אהבתי אותם, במיוחד הסליחה ואני שזה שיר מדהים לדעתי גם מההופעה נהנתי מכמה ביצועים אפילו ששמעתי אותם בפעם הראשונה כמו "אני רוצה" וכו וכו.... נחכה ונראה.... ובקשר ל"אפרת גוש" הרי זה ברור, כמעט בכל דבר בחיים, שההמשך תמיד טיפה פחות טוב.... אבל אני לא מיציתי את אפרת אחרי דיסק אחד ואני מחכה לכל החומר החדש

Jason2

New member
אני לא מסכים עם המשפט האחרון שלך

במוסיקה אי אפשר להגיד שההמשך פחות טוב כיוון שכאן זה לא כמו בקולנוע שממשיכים סיפור (ובד"כ מקלקלים). כל אלבום מסמן התפתחות של האומן ובד"כ כאן זה הפוך, היצירה נעשית טובה יותר. אני חושב שאפשר להגיד שכל האומנים הגדולים באמת, הגיעו לשיא שלהם לא באלבום הראשון אלא לאחר כמה אלבומים.

let it fall 91

New member
אני לא אוהבת את החדש..

את הגרסא המקורית ממש ממש אהבתי.. זה היה מרגש ונחמד והצעקות בין הבתים. [טוב, לא הייתה לזה גירסאת אולפן. הכל היה הופעות.] ואז היא שינתה את המילים ורובנו עדיין לא משלימים עם זה.. ועכשיו ההקלטה הזאת שמשנה את השיר ואת מה שהוא אמר כל כך.. אני לא מסוגלת לשמוע אותו עכשיו. אני מעדיפה להמשיך לשמוע את ההקלטה של המקורי מההופעה. חוץ מזה שאחרי הדיסק הראשון באמת הציפיות גבוהות.. ואחרי ששמעתי את 'לראות את האור' ו'תחרות אגרוף' חשבתי באמת שלא יהיה משהו. אבל עכשיו שמעתי את 'הסליחה ואני' שלדעתי זה שיר מצוין! והוא גרם לי לרצות לשמוע את שאר השירים באלבום.

let it fall 91

New member
האקדמיה שינו את זה באמצע.

כמו קופסא וכאלה שצריך להגיד עכשיו 'קופסה'.. התרגלנו.

לא באמצע.

חוקים מאד ברורים. כל מה שנכתב בעבר, דיבור של דמות ושות'. טעמי המקרא ו"סבתא". - אפשר עם א'. כל השאר - ה'.

Purzelbaum

New member
ולגבי צורת הרבים ../images/Emo132.gif

אפשר עם א' ואפשר ללא א', לדעתי. לדוגמה, גם קופסות וגם קופסאות תקינים. עברית קשה שפה? (אבל שפה יפה!)

SheIIy

New member
וואלה?

התמכרתי לשיר... איך אני יכולה לשמוע את הביצוע הקודם?

Sweet berries

New member
העלתי את הנושא הזה לעצמי הרבה פעמים,

ובדיוק כמוך, מילא המילים, ואז הביצוע החדש. למרות שהמילים מציקות לי יותר באוזן מאשר הביצוע החדש. בכל מקרה, הממP: כמו שהוא היה, כך שישאר. אבל זה קטע של אפרת, וכל עוד השינוי הזה הוא לא מאילוץ טכני מסויים אז סביר להניח שאפרת רצתה בו ושהיא מתחברת אליו יותר כך שזה בסדר איתי לגמרי, ובמקרה הזה נאלץ להסתפק בהקלטה הישנה שעדיין לרשותינו.

queen of dreams

New member
שמעתי את הביצוע הישן מלא פעמים

אבל מאז שהיא עשתה אותו לטיני משהו אני לא מצליחה להיזכר במקורי. מבחינתי גם מה שנמצא בדיסק הוא לא אותה גרסה של פעם... ואני כל פעם מציקה לחברה שלי שאני מתה לשמוע את המקורי מקורי...

sexytomato

New member
האמת, אהבתי את החידוש

כל הזמן בפורום השכן דיברתם על כמה הביצוע החדש מזעזע, אני חושבת שהיו דיונים בנושא כבר שנה בערך אם לא יותר... ואני לא שמעתי את החידוש כי כבר מזמן לא הייתי בהופעה של אפרת שלא כללה את יוני. כשאמרתם שזה שוחרר כסינגל כבר ציפיתי לשמוע, הכנתי את עצמי נפשית ללשנוא את זה והכל, ולהפתעתי הרבה דווקא אני הרבה יותר אוהבת. המנגינה יותר מעניינת, יותר מילים, יותר כועס, יותר מעניין וטוב מבחינתי.

למעלה