כמו להרבה כאן

כמו להרבה כאן

יש לי בעיה: אני יוצאת עם מישהו שנה ועולות בי מחשבות לעזוב אותו. אני אוהבת אותו ויודעת שהוא אוהב אותי ואפילו מתכנן עתיד משותף עד כדי כך שהוא לא שם לב שאני חושבת על פרידה. לדעתי, אנחנו לא מתאימים, גם חברה שלי אומרת את זה (שלא תחשבו לכיוון הקנאה כי אין קשר). אני לא יודעת מה לעשות. ההורים שלי חושבים כמו כל הורה ש"אני יכולה להשיג יותר טוב". וגם אני רואה את זה. מצד אחד אני אוהבת אותו ויש רגעים שממש כייף ומצד שני אני מסכימה עם עצמי שהוא לא מתאים לי ואני חייבת לחתוך את זה וכמה שיותר מהר. (נשמע כמו פיצול אישיות אבל זה לא). הבעיה שלי היא-אם אני אפרד ממנו ואחרי זה אני אצטער וכבר תהיה לו מישהי אחרת, אני יאכל את הלב כל החיים שלי. ולא תהיה לי דרך חזרה והוא הרי מאוד ייפגע ואולי לא יישאר איתי בכלל בקשר. יש להזכיר שהוא החבר הראשון שלי=האהבה הראשונה שלי. מה אתם אומרים?

קשה להבין על מה את מדברת

קשה לי להבין מה ז"א שאת חושבת שאת יכולה להשיג יותר טוב. אם את איתו מתוך פשרה אז אני חושב שאין כאן אהבה אמיתית ואם את כן אוהבת אותו אז אל תתני לכל השאר לבלבל לך את המוח. תחליטי איך את מרגישה ותפעלי בהתאם. אוהבת - כן. מתפשרת - לא. תחשבי על זה לבד, בשקט, בלי "עזרה" מאף אחד ואני מקווה שתגיעי למסקנות הנכונות ...

rubber duck

New member
מדוע את רוצה להיפרד ממנו

לא הבנתי את המושג יותר טובה ממנו אם את מרגישה שהוא לא אוהב אותך כפי שאת אוהבת אותו אם יש ביניכם חילוקי דעות על דברים עקרוניים הרי שזו לא האהבה מצד שני אם מדובר בדברים ששיחה תפתור אותם מדוע לא תדברי איתו על זה שרון
ועוד משהו קטן לפני כמה שבועות נפרדתי מחברה שממש לא התאימה לי היה לי מאד קשה להיפרד ממנה מאחר ולא רציתי לפגוע התוצאה של זה היתה שמשכתי את הקשר זמן רב מידי והפרידה פגעה בה הרבה יורת משרציתי

danistar

New member
השאלה מה את רוצה ??

טוב לך איתו , תישארי , לא טוב לך .. תלכי ואל תגרמי לבעיה שתיקונה יהיה הרבה יותר קשה ( אחרי חתונה למשל ) . את נשמעת לי מאוד מהוססת ולא יודעת מה את רוצה .. אולי תבקשי פסק זמן .. קחי חודש לעצמך ואולי כך תוכלי להחליט יותר טוב . דני

danistar

New member
הכי חשוב .. תעשי מה שאת חושבת

ולא מה שאחרים חושבים בשבילך .

אלדד26

New member
מספר נקודות

אין מה לעשות, בחיים לוקחים החלטות. לא בדקתי בכרטיס שלך ואני לא יודע בת כמה את, אבל את תלמדי שבחיים את צריכה לקחת החלטות, לפעמים החלטות קשות, ולפעמים כאלו שתצטערי עליהן מאוד אח"כ. את עוזבת אותו עכשיו, ויכול להיות שעוד שבוע תהיה לו מישהי אחרת, ואז באמת תאכלי את הלב. ויכול להיות שגם אם לא תהיה לא מישהי - הוא עדיין יהיה פגוע ולא ירצה אותך בחזרה. זה סיכון שאת חייבת לקחת בחשבון. אז איך, בעצם, משחקים את המשחק? פשוט מאוד. את חייבת להיות שלמה עם ההחלטה שלך במידה כזו שאין חרטה אח"כ. את מבינה, אם תחליטי לעזוב אותו, ולא תהיי שלמה ב - 100 אחוז עם ההחלטה שלך - אז באותו רגע שהוא יספר לך שהוא יוצא עם מישהי חדשה, את תרצי אותו חזרה. אני חותם לך על זה. ככה זה בחיים, אין הרבה מה לעשות. הדבר היחיד שאת יכולה לעשות, כאמור, הוא להיות שלמה עם ההחלטה שלך. לפי דעתי האישית, אם יש "זמנים" שבהם את לא מרוצה ממנו, ומדובר במשהו מהותי שלא צפוי בו שינוי, אז אין לך מה לעשות איתו. נכון, כיף לך לפעמים, אבל ישנן פעמים אחרות בהן לא כיף לך איתו ואת חושבת על פרידה. אבל בלי קשר לדעתי האישית - את צריכה - חייבת - להגיע להחלטה חד משמעית עם עצמך. רק ככה לא יכאב לך כשהוא ייצא עם אחרת, כי את תזכרי את ההחלטה שלך ותזכרי למה החלטת את מה שהחלטת. ואגב, שלא יהיה לך ספק: הוא ייצא עם אחת אחרת, ואת עלולה להרגיש עם זה חרא. אבל אין מה לעשות, ככה זה בחיים, וצריך להבין את זה ולהשלים עם זה. אנחנו נוטים לחשוב לפעמים שמי שאיתנו יהיה תמיד איתנו ולא מדמיינים בכלל אופציה שבה הוא יהיה עם מישהו אחר. אבל ככה זה - והוא כן יהיה עם מישהי אחרת, כמו שאת תהיי עם מישהו אחר. בתקווה, תהיי מספיק מרוצה מהקשר הבא שלך כדי שהקשר של האקס עם החדשה שלו לא יפריע לך. קחי את זה בחשבון. החיים לא קלים, ולפעמים אנחנו נדרשים לעשות החלטות קשות. צריך לזכור רק לא להחליט בפזיזות, כי אח"כ עשוי להיות מאוחר מדי... אם את שלמה עם החלטתך, לכי עם זה.

אז כן

אני לא שלמה עם ההחלטה שלי ובעצם אין לי החלטה! בגלל זה אני בדילמה, כי אני לא יודעת מה להחליט. זו מעין פיצול אישיות שיש לי - אם לעזוב או לא. זה לא הקטע של "הוא יימצא מישהי אחרת" לא יהיה אכפת לי כי הוא בן אדם שאין לו אפור-זה או שחור או לבן לכן, לא יהיה ביננו קשר (לצערי). ברור לי ולכם שהכל פסיכולוגי, אבל מה שאני מפחדת כאן (שוב), זה לא שתהיה לו מישהי אחרת ,כי זה בטח ייקרה, השאלה שלי אם אני אתחרט על הפרידה ואז תהיה לו מישהי אחרת ולי לא תהיה דרך חזרה אליו. נכון, אני צריכה לשבת עם עצמי ורק אני אחליט, כלומר, אמורה להחליט, אבל מכיוון שזה כ"כ קשה רציתי שתייעצו לי ובאמת תודה! אני אוהבת אותו. אני יודעת שהוא אוהב אותי ואפילו חושב על עתיד משותף. זה מה ש"מצחיק" אותי, בזמן שאני חושבת על פרידות הוא חושב לי על עתיד=חתונה איתי. לא יודעת איך להגדיר את זה, אבל החוסר התאמה שלנו לא תמיד נובע ויכול להיות שבוע ממש מקסים. אז בהתחלה אמרתי, טוב, בזוגיות אל הכל ורוד. אבל אני רואה שזה קורה יותר מידיי פעמים (והוא בכלל לא שם לב אליהן), או שאני פשוט פרנואידית, פסימית וכבדה ולכן אני רואה דברים אחרת/הפוך/בכלל רואנ דברים שהוא לא רואה. אוף, אז מה?

אלדד26

New member
השאלה שאת צריכה לשאול את עצמך

היא האם אותם מקרים שבהם לא הכל ורוד מצביעים על דפוס מסוים במערכת היחסים שלכם שיפריע לך תמיד, או שמדובר בבעיות קטנות ואיזוטריות שאפשר, באמצעות תקשורת טובה שתתפתח ביניכם, לפתור. אולי כל הבעיות נובעות מקצר בתקשורת ביניכם. זה מאוד לא תקין שכשהוא מדבר על עתיד משותף את חושבת על פרידה. נדמה לי שאם את לא מצליחה להגיע למסקנה חותכת (לכאן או לכאן), עלייך לשוחח איתו ולהסביר לו את הדילמה שלך. אולי הוא יאמר שהוא שם לב לבעיות ושהוא חושב שצריך לחתוך, ואולי הוא יחזיק לך את היד ויגיד לך שאתם הולכים להתגבר על הבעיות. ויכול להיות, גם אם זה קשה לשמוע את זה - שהבעיה נעוצה בכלל בך, ושאת לא מתמודדת עם הבעיות שיש לכם בגלל שתמיד יהיה מישהו אחר שתוכלי למצוא. אולי את בכלל לא מנסה להתמודד עם מה שקורה, ומעדיפה לחשוב כל הזמן על פרידה. אם תמשיכי ככה, הזמן פשוט יעבור, את תהיי מתוסכלת - ובסוף תיפרדו. את חייבת להחליט - עם עצמך ואם צריך אז גם איתו - מה את רוצה.

למעלה