כמו כלים שלובים

כמו כלים שלובים

כך חשבתי שצריכה להיראות זוגיות. להשלים האחד את השניה, להשלים האחת את השני. לתמוך ולעודד. להתקדם ביחד, לדחוף קדימה, לבנות, להקים, להיבנות. להתחיל ממצב נתון, של אהבה ורצון טוב, ולהישאר שם. כמו כלים שלובים, לשמור על מפלס אופטימיות אחיד, התקדמות אחידה, בניה אחידה. אם לאחד קשה, השניה מעודדת ותומכת ועוזרת, ולהיפך. לשמור על סטטוס קוו. ומה התברר לי? שהאיש שבחרתי מתוך אהבה, לחיות איתו את חיי , בחר לדאוג רק לעצמו. להיות למעלה, להרגיש טוב, להתקדם בחיים. אך לא די בכך. כאן מתחיל החלק הקשה. בכדי להיות שם למעלה, הוא היה צריך אותי למטה. לדחוף, לדחוק, להשפיל, לבזות, לכלוא. כמה שאני יותר למטה, כך הוא מרגיש יותר למעלה. ואני, מתוך תמימות של אישה מאוהבת, מתוך אמונה שעוד יהיה טוב, מתוך בורות, שיתפתי פעולה בחשאיות. אף אחד לא ידע עד כמה אני סובלת. בעצם, לא הרשיתי לעצמי לסבול, כי האמנתי שעוד יהיה כמו שחלמתי. ועוד שנה, ועוד שנה, ואני לאט לאט מאבדת את עצמי. מאבדת חברות, מאבדת עבודה, מאבדת לימודים. מתכנסת בתוך עצמי ובתוך הכאב שלי. כבר חשבתי לוותר לגמרי על עצמי, אך קול עמוק פנימי בי אומר: מגיע לך יותר מעצם היותך בת אנוש, מגיע לך לחיות את החיים במלואם. לא לחשוש ולא לפחד, לא לציית ולא לוותר . וכך לאט לאט, מתוך חירות המחשבה שלעולם לא נדמה, אני מרימה ראש , מושיטה את פני לשמש המלטפת, מזינה את עיני בפרחים ובנוף, ומגיעה להחלטה: איתו או בלעדיו, ביחד או לחוד, העיקר לחיות

../images/Emo45.gif מחזק אותך מאוד

אכן, מגיע לך יותר - בעיקר לחיות. אני מאחל לך שתמצאי את התבונה, האומץ וכוחות הנפש לפעול כדי שתשיגי את הדברים שחשובים לך.

אני איתך ../images/Emo24.gif

|אוי כמה שאת צודקת דעתי בדעתך,הרגשתי בהרגשתך,וכמה שאני מבינה אותך חיי יכולים להיות טובים יותר ,אני חושבת אבל עם 5 ילדים מי ירצה אותי בכלל או אותם ,בחבילה אחת ? שיהיה לך בהצלחה וכוח ליישם את עצמך
.

איתו או בלעדיו...

מצרפת הודעה שלא זוכרת אפילו היכן קראתי ומהיכן לקחתי, בטח מאחד הפורומים השכנים, אך מאז כל פעם שקוראת אותו, אני יותר חזקה, יותר החלטית בהחלטות שלקחתי על עצמי כי איך שהוא הצליחו בני זוגנו כדי להרגיש למעלה לשים אותנו למטה. ********************** עכשיו אני אכתוב סיפור עם כל המעשייה הזאת על בוגדנות, נדלקו לי הפיוזים. .ויצאה שלהבת, אז עכשיו תסבלו!! ואני כמו רחל.. רק על עצמי, כן 400 שנה של נישואים..תוך השתדלות להיות הכי טובה, הכי אישה הכי הכל.. שנים רבות חיים תוך מחשבה שאני אולי לא מספיק טובה, אולי לא מספיק אישה, אולי לא מספיק יפה.. אולי לא מספיק מוכשרת.. בקיצור..לא מספיק.. ציון חרא לכל הדעות לחיות איתו 22 שנה.. ולזה ממול היה די נוח לראות אותי חיה עם הציון הזה וכל הזמן כמו עז קופצת ומשתדלת.. והמוח המעוות שלי בכלל לא נפתח לראות שאת הלימודים, אני סיימתי בהצטיינות שכל החברים "שלנו" הם בעצם החברים שלי שמי שבעצם הזיז קדימה משהו,-זו תמיד היתי אני ועוד אלף נתונים שלא יצדיקו ציון-"בלתי מספיק" אז יום אחד המוח המעוות קיבל הזרמה מוגברת של חמצן, ונפלו עליו גם ה-ארבעים..בבת אחת ונמלטה ממנו צווחה…. ……..מ-ס-פ-יק………….. מספיק ודי מספיק ועוד אייך אינף איז אינף..!! מי לא מספיק טובה מי? מי לא מספיק יפה מי? מי בדיוק לא מספיק אישה? אני אשמה שצרבו את הכרטיס שלך ככה? על כתפי אשא את כל החסכים שלך לעולם? כדי להעצים את עצמך מיזערת אותי? מטומטמת ובוגדת..זו אני בגדתי באישה שבי, בגדתי ביפה שבי, בגדתי בחכמה שבי, בגדתי בעצמי.. והיתי נאמנה לך… לך.. שבכלל לא שעית ליופי, לא נמשכת למיניות, לא התעניינת ביצירתיות.. קיבלת כמובן מאליו את כל הטוב שבי.. ואז הגדלת לעשות…כמו פולני טוב וישר עד אימה, אפילו לבגוד לא יכולת כמו כולם ככה בשקט ולחזור עם פרחים.. באת אלי ובקשת רשות.. אמרת שלפגוש נשים מהנט, לא ממש שונה מהיציאות שלי עם חברות לכוס קפה, סוג של בילוי, אין מה לעשות מזה עיניין.. ומה דעתי.. ואז-כשלמשמע הפנינה, לא חשתי אפילו צביטה הבנתי, שאם היתה בי אהבה..היא מתה רק לא זכתה לקבורה הולמת.. והוספת כמובן שאם מותר לך אז מובן שמותר גם לי.. עליק- נישואין פתוחים.. הפולני הפך נאור ומתקדם.. פחחחחחחח.. הוא רק לא לקח בחשבון פרט קטן שאלה שיפגשו בי, לא יראו בי מובן מאליו ושמה ששקע פנימה 22 שנה יצוף אל האדוות ויהיה מי שיבחין ביופי, ובכשרונות ואז קיים חשש שאאמין להם ולא לך ומן ה-בלתי מספיק אשתחרר והוא ידבק בך.. כן.. עכשיו אתה כבר לא מספיק לגמרי לא מספיק בכלל לא מספיק אפילו לא מספיק בקושי.. ואני נושאת עלי –"מצוין" בגאווה, בלי שהתכוונת, נולדה ממני אישה חדשה.. חזקה, שלמה, מלאה, ששום פולני לא יצליח שוב לשכנע אותה שהיא לא מספיק…משהו ועכשיו סליחה.. בוגדת? מי? במה? את כל הטוב של אי פעם נתתי לך בעדיפות ראשונה.. לא לקחת? הפסדת.. שיבוא מישהו ויספר לי על בגידה.. <אוף זה היה פרץ של נרבים..איזו אקסטזה> מאחלת שתמצאי הדרך הנכונה והמתאימה לך ביותר.

ניקולי

New member
אני מאחלת לך מכל ה ../images/Emo23.gif

שאכן תדעי למצוא את הדרך הנכונה

seeyou

New member
חומר ונפש לא נמדדים באותו מישור!

אחד הטעויות הנפוצות של רוב הנשים (בני אדם) שהן לא מוכנים לחיים! לא מלמדים אותנו-לא בבית ההוריים ולא בבית הספר- את החשוב! מה שאת "חשבת"(מתוך תמימות של אישה מאוהבת) ומה שהוא "חשב"(בחר לדאוג רק לעצמו. להיות למעלה, להרגיש טוב, להתקדם בחיים. ) הם דברים שונים! זוגיות מתבססת על כללי יסוד-כמו חוזה! בכול חוזה יש אותיות גדולות ואותיות קטנות... תמיד ממליצים לעיין גם מעבר לדף!!אך רובינו לא עושים את זה! בגלל זה העו"ד מסגסגים! אחרי שנים את מחליטה לשנות את החוזה!! חד צדדי? זכותך!? לשנות לא – לשבור כן! הוא לא הפר את החוזה! את הסכמת לתנאים שלו! את נכנסת לעסקת חבילה מבלי לקרוא את החשוב! אני מכיר זוגות שבהתחלה אחד לומד והשני עובד ואחרי שהראשון מסיים מתחלפים... גם כאן יש הרבה בעיות מאחר ואחרי זמ9ן מה האישה נשארת בהריון וכבר אין לה סבלנות-זמן לבית וללימודים...

adam33

New member
קיר שקוף

כאשר ישנו קיר שקוף אז כל צד רואה את האחר מדבר חושב שהוא יודע על מה האחר חושב אבל בפועל זה אינו כך יתכן ובעלך אינו מודע למציאות המרה שאת מרגישה הוא חושב שזה ברור שהוא מתקדם על חשבון ההגשמה שלך ולכן אל תותרי בנושא אל תתכנסי לתוך עצמך תבואי ותגידי לו שאת זכאית ליותר תגידי לו שלא כתוב באף מקום שאם הוא מתקדם זה על חשבונך ושאם הוא רק יפקח את העיניים הוא ידע שאת רוצה שהוא יתקדם אבל יד ביד איתך בתמיכה שלך וגם בהתקדמות שלך בבחירה של הדברים שאת רוצה לעשות רק ככה הוא יבין שבעצם מי שחיה איתו זו אינה שפחה שמנקה ושוכבת איתו אלא מישהי שגם יכולה לייעץ לו וגם בעלת עמוד שדרה יציב ויכולה לא רק ללכת אחריו אלא גם להתוות דרך לכל המשפחה ברגע שהוא יראה זאת הוא יעריך אותך יותר משאת חושבת הוא יבין שהוא בעצם צריך להחליט או להמשיך במצב הזה ואז להמשיך לבד או לשנות ולהשתנות כאשר את מושיטה לו יד צעד אחר צעד..

למעלה