כמות מנה שאובה

מיטל144

New member
כמות מנה שאובה

היי, בני בן 5.5 חודשים, יונק מלא + מרק שהתחלנו לאחרונה ( ניסינו גם פירות, אבל הוא ממש לא אוהב ). לפני כ-3 שבועות חזרתי לעבודה והתחלתי לשאוב באופן תדיר. בשבועיים הראשונים אכל את החלב השאוב בתוספת קורנפלור בכפית ( סרב בתוקף לכל סוגי הבקבוקים ואפילו "שבת רעב" ). לאחר כשבועיים פתאום הסכים לבקבוק כאילו עשה זאת מאז מעולם. מאז, כמובן הכל פשוט יותר ובעיקר רגוע מבחינתי. שאלתי נוגעת לכמות החלב לו זקוק במהלך השעות בהן אני בעבודה : אני מניקה לפני שאני יוצאת וחוזרת בערך 8 שעות מאוחר יותר. בשעות האלו אוכל מנת מרק ירקות מכובדת ושותה שני בקבוקים שאובים ( 120 מ"ל+- והשני קטן יותר לקראת הגעתי הביתה ). הכמויות נראות לי נמוכות לגילו. אני שואבת בעבודה פעם אחת באמצע היום 200-220 מ"ל, אותן אני מחלקת ל-2 שקיות. בזמנו, כששאבתי לבתי האמצעית, שאבתי פעמיים ביום כ- 150 מ"ל כל פעם. בשל אופי העבודה הנוכחית שלי, קשה לי לשאוב פעמיים. השאלה האם הכמות מספיקה לו ? אני חוששת שהחלב ילך ויתמעט בשל מיעוט השאיבה. אני חושבת להוסיף שאיבה נוספת איך שאני מגיעה לעבודה על מנת לעודד חלב, אך בשל הסמיכות להנקה של הבוקר המנה תהיה די קטנה ( פחות מ- 100 מ"ל ). מה מומלץ לעשות ? כמה בכלל הוא אמור לאכול בכל ארוחה ?
תודה

תשובה

הכמויות אינן משתנות כמעט בגיל הזה, כך שמה שהיה לפני 3 שבועות רלוותי לעכשיו
המרק שהוא מקבל אינו כולל חלבונים ושומנים כך שאינו מספק את כל מרכיבי המזון הנידרשים ויש להוסיפם או ע"י חלב שאוב או ע"י הכנסת מוצרי מזון לתוך המרק בהדרגתיות לבדוק שאין אלרגיות
לגבי שאיבות,לעיתים מספיקות 5 דקות של שאיבה בעבודה ,על מנת לשאוב את כמות עיקרית.ברגע שהבן שלך יקבל ארוחות מלאת כשהינך בעבודה ,לא תצתרכי לשאוב יותר מפעם אחת בעבודה אך כל עוד אינו מקבל ארוחות מלאות יש צורך להמשיך לשאוב כל פעם שמקבל ארוחה בהעדרך
בהצלחה

למעלה