כמות מטופלים

9צב

New member
כמות מטופלים

שלום לכולם
אני משתמש סמוי כאן מזה שנתיים. לא מגיב, רק מסתכל מהצד ומתבונן.
אני יודע שמה שאשאל הוא קצת אחר ממה ששואלים כאן בדר"כ אך אשאל בכול זאת - אני מטפל מתחיל (טווינא בעיקר) ועובד מזה כשנה באופן פרטי כמו כן במקום חיצוני.
גם בטיפולים פרטיים, גם במקום החיצוני, גם במוסד בו אני לומד ומכול המורים מהם אני למדתי - אני זוכה לשבחים ואני אכן מרגיש שאני מסוגל להקל על מטופלים ולטפל בבעיותיהם הפיזיות (בחלקן, אני לא "מוכר" קסמים ואני מאוד ברור לגבי זה).
אבל... המצב שלי כעת, מבחינת טיפולים פרטיים (אתעלם מהמוסד החיצוני בו אני עובד שכן המשכורת בו נמוכה מאוד פר טיפול, אך אני שם בעיקר בשביל רכישת הנסיון והשתפשפות) הוא 1 או 2 בשבוע, כאשר אם במקרה יש לי 3 בשבוע אני הכי שמח שיש.
מיותר לציין שפרנסה...סכום שבועי שכזה - זה לא ממש מביא (ובמקום ההוא יש טיפולים באופן לא קבוע).
אני לא מסוגל ממש ללכת לעבודה רגילה שעבדתי בה לפני שהתחלתי לעבוד בזה מכיון שאני מעוניין להיות רציני רק בזה ולא להיות מוגבל במשמרות של מקום עבודה אחר (עבדתי במחסן), שם המשמרות קבועות ואילו חלק ממטופליי יכולים רק בשעה מסוימת או רק ביום מסויים וכ'ו.
אז - ברור לי שזה לוקח זמן... עד שבונים קהל... עד שיש קבועים... עד שמגיעים למצב של 3 טיפולים ביום... אך כמה זמן?
אני מנסה להיות ריאלי ולא "דורש" מעצמי 2 טיפולים ביום. גם אם יהיו לי 7 טיפולים בשבוע, אחד כול יום - אהיה השמח באדם.
אך מתי זה יקרה?
מתי זה קרה לכם?
אני מתחיל להתייאש, באמת... ואני ממש לא רוצה להתייאש כי אני מאוד מאוד אוהב את התחום ובאמת ובתמים מרגיש שאני טוב בו ושיש לי מה לתרום בו, וגם המטופלים (המעטים) מרוצים. גם אלה של סדרה, גם אלה של טיפול יחיד שבאו ויצאו מחויכים וההקלה ניכרה.
כמה זמן עוד אוכל להחזיק מעמד על העו"ש ולצאת בחוסר רווח כול חודש?

תודה וסליחה אם תפסתי מקום של דיונים חשובים יותר... פשוט לא ידעתי לאן אני פונה עם תהייה שכזו....

9צב

New member
דווקא כול מי שדיברתי איתו שמטפל מזה שנים אומר

לי שקופונים הם דווקא אופציה אחרונה מבחינתו... לא בגלל האחוזים שחברת הקופונים לוקחת אלא דווקא בגלל העובדה שמטופלים שמגיעים מקופונים בדר"כ הם לא מטופלים שנשארים, אלא פשוט עוברים לקופון הבא של טיפול שהם רואים עוד כמה ימים (כמובן שיש יוצאים מן הכלל אבל מעטים לפי מה שהבנתי מאחרים ששאלתי אותם)...
אתר אינטרנט - יש לי עמוד פרסומי בפייסבוק, תמונות מקצועיות והכול... למרות שיש לו הרבה "לייקים" (אנשים שנכנסו והקליקו על העמוד), בתכל'ס ראיתי מכול זה אולי מטופל אחד...

dudusapir

New member
אם בחרת בקופונים אז...

מתוך 100 קופונים שתמכור יישארו לך 2-4 אנשים קבועים לדעתי.
העיקר שיהיה לך פרנסה.
צריך להכיר את חברת הקופונים ולדעת כמה דברים כדי שהם לא יעבדו עליך!

9צב

New member
יש לך חברה שאתה ממליץ עליה?

אם אסור לציין כאן - אשמח אם תשלח לי הודעה פרטית...
חברה שהיה לך נסיון איתה, שאתה מכיר, שאתה יודע שלא מרמים

dudusapir

New member
אין לי

אבל יש עשרות.
תראה שחברת הקופונים מספיק מפורסמת וגם באתרים שמרכזים אתרי קופונים.
כמו כן שלא ייקחו לך הרבה עמלה.
את העמלה ייקחו ישירות מהלקוח ואת השאר ישלמו אצלך הלקוחות.
בלי שוטף ובלי שטויות.

0 אור 0

New member
זה דוקא דיון חשוב מאד

רבים מבאי הפורום מתחבטים ומתלבטים בבעיה הזו, ואני כבר רואה שדודו ענה לך וודאי יהיו נוספים,
אני אישית בחרתי בדרך של שילוב הרפואה המשלימה עם עיסוקים אחרים שלי, לכן בעצם לא הגעתי לשלב של יצירת קליינטורה קבועה ואיכותית בנפח גבוה
כשעשיתי נסיון (מודה שבחצי לב) אז למרבה הפלא הפרסום הכי אפקטיבי היה דוקא ביד2 - כל הפרסומים באתרים רוחניים ובאתרי נגב, מניבים אולי פניה אחת בחצי שנה. הבעיה עם הפרסום הזה היא שהוא דורש ממך הרבה עבודה לסנן אנשים שאתה לא ממש רוצה כלקוחות (הבנתי שזה קורה גם לגברים ולא רק לנשים).
היום הדרך העיקרית שמגיעים אלי היא מפה לאוזן ומהכרות אישית - הפניות של מטפלים אחרים, אנשים שפגשו אותי בספא או בפסטיבל או בסדנה שהעברתי.
אני חשה שהבעיה העיקרית היא מיקוד גיאוגרפי - כשאתה גר באיזור באר שבע, ורוב המטופלים שמוכנים להתאים את עצמם למה שתרצה רק שתגיע, הם מהמרכז והצפון, סימן שאתה לא ממש עובד נכון מבחינה שיווקית

אם הייתי רוצה לעבור פאזה מה שהייתי עושה:
1. קופונים
2. פניה ממוקדת לתושבי האיזור באמצעות: מפגשים כמו BIZ ודומיו, פרסום אצל הקוסמיטקאית, במספרות, העברת ברושורים עם הנחות/מבצע דרך חברים בישובים סמוכים
3. מתחילה לעבוד חלקית בקופת חולים כדי לפגוש שם אנשים שגרים באיזור הזה
4. להיקף משרה מלא בטיפולים אני מניחה שלמרות הקודמים הייתי פותחת קליניקה באיזורמרכז/ שרון ליומיים בשבוע ומנסה לרכז מטופלים ליומיים האלו.

ינוקא1

New member
ראשית , מצטרף לקודמי.

ושיווק זה תחום שגם לי יש הרבה מה להשתפר בו . . . לשמחתי יש לי כרגע מקום קבוע עם פרנסה שמספיקה לי , אך זה לא בא בגלל כשרוני בשיווק , אלא יותר "מזל מאלהים".
בפן המעשי , העצות שנתנו לך כאן הן מאוד נכונות ומאנשים שמבינים בשיווק , וגם יש להם לב ענק.

רק הערה לגבי הודעתך -
שמת לב להתנצלויות שלך , בהתחלה ובסוף ?

בגדול זה אחלא , אבל כשאתה רוצה לשווק את עצמך , אינך יכול לבוא ככה "בדחילו ורחימו".
אתה מטפל כמו כל אחד מאיתנו וזכותך המלאה לכתוב כאן , ושאלתך חשובה מאוד.
אז למה אתה מתנצל ?

לכן אני מציע שחוץ מהעבודה במישור המעשי תבנה גם את הפן ה"נפשי" - הפן של הביטחון.

אני אדם דתי , ומבחינתי זה "ביטחון באלהים" אך זה לא רק במובן הדתי -
זה ביטחון שהדברים יסתדרו , ביטחון שכל מי שמגיע אלי מגיע כי אני יכול לעזור לו , ביטחון שתהיה לי פרנסה איכשהו , ביטחון בזה שכל מטופל נשאר אצלי בדיוק כמה שהוא צריך להיות.

כמו כן צריך שתהיה לנו אהבה והכרת תודה בליבנו כלפי המטופלים שלנו (כולל המעצבנים שבינהם!
).
הם נתנו בנו אמון והפקידו את גופם בידינו וזה ממש לא מובן מאליו.

ולפעמים אפילו שאין כסף - כדאי לשקול טיפול ולטפל בעצמינו כאשר נושא הטיפול זה הנושא הכספי.

רבה רבה !

9צב

New member
היי ינוקא1

לא יודע למה אני מתנצל אבל אני כול פעם מרגיש ככה... יש לי ביטחון במה שאני עושה (באמת, כשאני מביא בנאדם ממעלות בודדות לטווח תנועה כמעט מלא בסדרת טיפולים, בהחלט גודל הביטחון), אבל אני פשוט כנראה לא ממש יודע "לדחוף" את זה לאנשים.
אולי אני סומך יותר מדי על "פה לאוזן"?
זה נושא מסובך...

אני רואה מטפלים שיש להם כמה וכמה טיפולים ביום, מהבוקר ועד הערב ואני רק מקנא, הלוואי להגיע למעמד הזה.
אפילו לא מבחינה כספית, אלא רק מבחינת ההכרה הזו של "הנה הוא, מישהו שיכול לעזור לך".

ינוקא1

New member
על עצמי

לספר ידעתי :

מבחינת טכניקה ואיכות טיפול , גם אני הבאתי תוצאות בדומה למה שאתה מתאר - גם כן בתחילת הדרך.
ובתחילת הדרך גם מצבי היה דומה מאוד למצב שתיארת .

במבט לאחור אני מבין כי הייתי צריך ללמוד עוד הרבה הרבה מה הפירוש של "להיות מטפל" - מבחינת הלך רוח , תקשורת עם אנשים , ובכלל לנהל נכון את הסיטואציה בתוך הקליניקה.
רובינו חושבים כי אם יש לנו טכניקה מעולה ותעודה אנחנו יכולים לרפא , זה מה שהופך אותנו למטפלים. אך זו רק תחילת הדרך.

חלקים מהלימוד הזה למשל :

לדעת איך להתייחס לסיטואציות בהן מטופל מפסיק לבוא אחרי פגישה , אפילו שאתה יודע שהיית בסדר גמור ונתת את הטיפול הכי איכותי.
לדעת איך להתייחס לסיטואציות בהן המטופל ממשיך להגיע אך מתלונן בפניך תמיד שאין שיפור.
לדעת איך להתייחס לסיטואציות בהן מטופל מספר לך ניסים ונפלאות על המטפלת שבת הדודה שלו הלכה אליו.
לדעת איך להתייחס לסיטואציות בהן אתה מרגיש שהמטופל מנסה להוציא אותך משיווי משקל.
לדעת איך להתייחס לסיטואציות בהן אתה מרגיש רגשות של קינאה \ כעס \ אכזבה וכדומה או שהמטופל מרגיש כך כלפיך.
כנ"ל לדעת איך לדבר בקליניקה עם המטופל.
לדעת איך לא "לגמור את כוחותיך" הנפשיים והפיזיים על שני מטופלים , כאשר יש לך חוץ מהם עוד יום שלם.
לדעת איך לארגן נכון את הקליניקה מבחינת צורה חיצונית.
לדעת לסמוך על יכולותיך ולהציג את עצמך באופן אמיתי , מצד שני לא להתרברב.
לא לנסות להרשים אף אחד על ידי טיפול "מוגזם" , אלא פשוט להיות מי שאתה.
להתמלא בהכרת תודה כלפי מטופליך.
להיות מלא באמון , ולדעת להעביר אותו הלאה.

ועוד ועוד.

שיווק זה מאוד חשוב , אך הדברים הללו יותר חשובים.

העניין הוא שאי אפשר ללמוד זאת ביום או יומיים , וגם אין בית ספר שמלמד את הדברים הללו.

תזכור תמיד שעיקר הריפוי זה לא הטכניקה שלך , עיקר הריפוי זה אתה והנוכחות שלך , ומה שאתה מקרין החוצה.

לצורך הדברים הללו צריך ללמוד "הרמוניה". להיות הרמוני ולזרום בכל המצבים הללו שהחיים והקליניקה מזמנים לנו.

וההרמוניה שלך היא מה שבאמת מרפא.
כל המשמעות של ריפוי זה להפוך מצב לא הרמוני (=סבל , מחלה) למצב הרמוני.
אז ככל שאתה יותר הרמוני בעצמך , תוכל להקרין זאת יותר.
גם כאשר אתה הרמוני נוצר "כח משיכה" שמביא אליך את הדברים הנכונים בזמן הנכון.

לצורך כך ההמלצה שלי לכל מטפל היא לעסוק באומנות כלשהיא , כי כל אומנות זהו בעצם לימוד הרמוניה.
צ'י גונג מצויין לצורך זה , אך כנ"ל מוזיקה , ציור , פיסול וכל דבר אחר.

ככל שתהיה יותר הרמוני עם עצמך ועם החיים , הדברים פשוט "יפתחו".

זה אולי לא נראה "גילוי אמריקה" , אך שנים ארוכות לקח לי להבין זאת ומבחינתי היום זה הדבר היחיד החשוב.

(אגב , אם יום אחד אפתח בית ספר ללמד את השיטה שלי , נגינה יהיה מקצוע חובה !)

ינוקא1

New member
היי לך

שיווק זה תחום שגם לי יש הרבה מה להשתפר בו . . . לשמחתי יש לי כרגע מקום קבוע עם פרנסה שמספיקה לי , אך זה לא בא בגלל כשרוני בשיווק , אלא יותר "מזל מאלהים".
בפן המעשי , העצות שנתנו לך כאן הן מאוד נכונות ומאנשים שמבינים בשיווק , וגם יש להם לב ענק.

רק הערה לגבי הודעתך -
שמת לב להתנצלויות שלך , בהתחלה ובסוף ?

בגדול כשאתה רוצה לשווק את עצמך , אינך יכול לבוא ככה "בדחילו ורחימו".
אתה מטפל כמו כל אחד מאיתנו וזכותך המלאה לכתוב כאן , ושאלתך חשובה מאוד.
אז למה אתה מתנצל ?

לכן אני מציע שחוץ מהעבודה במישור המעשי תבנה גם את הפן ה"נפשי" - הפן של הביטחון.

אני אדם דתי , ומבחינתי זה "ביטחון באלהים" אך זה לא רק במובן הדתי -
זה ביטחון שהדברים יסתדרו , ביטחון שכל מי שמגיע אלי מגיע כי אני יכול לעזור לו , ביטחון שתהיה לי פרנסה איכשהו , ביטחון בזה שכל מטופל נשאר אצלי בדיוק כמה שהוא צריך להיות.

כמו כן צריך שתהיה לנו אהבה והכרת תודה בליבנו כלפי המטופלים שלנו (כולל המעצבנים שבינהם!
).
הם נתנו בנו אמון והפקידו את גופם בידינו וזה ממש לא מובן מאליו.

ולפעמים אפילו שאין כסף - כדאי לשקול טיפול ולטפל בעצמינו כאשר נושא הטיפול זה הנושא הכספי.

רבה רבה !

ינוקא1

New member
נ.ב.

עלה לי לראש כרגע תרגיל עבורך וכנראה שזה חשוב -
תשב לבד , תעלה בראש את כל המטופלים שלך אחד אחד , ופשוט תגיד תודה לכל אחד מהם על האמון שנתן בך. תעשה זאת כמה פעמים שצריך.

כאשר תגיד תודה גם על מעט , תקבל הרבה.

9צב

New member
כמה מטופלים שלכם לדעתכם הגיעו מפה לאוזן

וכמה מפרסום "אקטיבי" שלכם?
ע"ע פלאיירים, קופונים, ומה שהוזכר פה...

0 אור 0

New member
קשר אישי

זה כבר לא כל כך נכון היום, אבל היתה איזו תקופה שפתאום שמתי לב שרוב מוחץ מהמטופלים שלי הם מטפלים בעצמם - אז זה לא בדיוק מפה לאוזן , אבל גם לא מפרסום אלא יותר ממפגשים כמטפלים, החלפת טיפולים וכד'
מצד אחד זה מאד מספק לדעת שמגיעים אליך אנשים שבאמת יודעים להעריך מה שאתה עושה ויש להם חלופות אחרות איכותיות, מצד שני יש מטפלים שהם קשים מאד לטיפול (לא מצליחים להשתחרר מהצורך להוביל, או שבאמצע שאני עובדת ברמה הכי אנרגטית שאפשר ובריכוז גבוה, הם מנסים פתאום להבין מה האיזור שאני עובדת בו מבחינת מפת כף הרגל)

האם יש לך תחום בו אתה ממש מצליח לעזור?

מה הסיבה שכדאי לאנשים לבוא אליך?
כמו שכל יועץ שיווקי אומר: בחר לך תחום ספציפי ופרסם עם הדגש עליו-
אנשים מחפשים את ה"מומחה" בתחומם.
לא רק "עוד" מטפל ב...
נכון, שלכאורה אתה "מפספס" אחרים שלהם אולי גם תוכל לעזור- אבל כשמטפל עוזר למישהו- הוא שולח אליו גם אנשים עם בעיות אחרות.

קח בחשבון שהקמת קליניקה פעילה לוקחת זמן וה"פתרון" של אור לשלב עם תחום אחר, יציב לבנתיים מאוד מומלץ

אלי רובם מגיעים כיום כתוצאה מעבודה שעשיתי בהתחלה:
פגישת כמה שיותר אנשי מקצוע סביב התחום בו רציתי לשווק את עצמי (תינוקות) בפגישות פרטניות שהובילו להרצאות בקורסים (יועצות הנקה/הכנה ללידה/דולות וכד').
ואז- אני מספרת להם, כבדרך אגב, מה עוד ניתן לעזור, והכל "מתגלגל" הלאה.

התנדבות במקום ייחודי כלשהו- (בעלי בעיה X, בו הטיפולים יניבו תוצאות) יכולה למנף, גם את הביטחון העצמי, וגם את ההכרות עם התחום ואנשים סביבו.

tingumi1

New member
ומהצד של ה"ציבור"

קודם כל מתחברת מאוד למה שינוקא כתב לך, על ההתנצלות (גם אני כזו...). אל תפחד לתפוס מקום...אתה נשמע מקסים, ואני בטוחה שאתה עושה ותעשה עבודה משמעותית וחשובה.

ועצה יותר מעשית - אולי תפרסם באוניברסיטאות בצירוף "קופונים" כאלה, או משהו כזה..? איכשהו אני נוטה לחשוב שזה ציבור שאולי: יותר מודע לעצמו, שאולי גם זקוק לזה (כל הלחץ של הלימודים עושה שמות לגוף...), וגם כי כאשר אתה מפרסם את עצמך בצורה כזו, אתה מנגיש את עצמך בצורה מאוד נוחה לציבור.. (סלח לי על הניסוח הקלוקל...).
עד כאן ממחשבותיה של סטודנטית...

ודבר נוסף - אני חושבת שגם כתיבה פה, יכולה לתרום לא רק לקוראים, אלא גם לך:) מי שזקוק לטיפול הרבה פעמים מתייעץ פה, ועשוי גם לפנות לאחד מהמטפלים בפורום. וכתיבה פה מאפשרת לאנשים להתרשם מהגישה שלך והדרך שבה אתה בוחר להסתכל על הדברים, מהידע שלך ומהאישיות.

וגם, לא פחות חשוב, אני תמיד מרגישה שכתיבה עוזרת ללטש ולחדד את המחשבות על דברים, ואת ה"אני מאמין" שלי בכל מיני דברים. ופה יש גם את הבונוס של הדיון שתוכל להביא אליו את עצמך.

בהצלחה

0 אור 0

New member
סטודנטים זה עם מקסים בדרך כלל

אבל לא תמיד יש להם כסף לטיפולים ...

0 אור 0

New member
טיפ לפרסום מוצלח

נזכרתי עכשיו בפרסום הכי אפקטיבי שנתקלתי בו,
הייתי אצל רופא עיניים בבאר שבע,
חדר המתנה קטן ואין על מה להסתכל חוץ מקיר אחד ועליו פוסטר די גדול ומושקע, עם פרסום מאד ממוקד בנושא כאבי גב , כתפים וכאלה מהמומחה לטיפול בנושאים האלה - שם וטלפון להתקשרות.
ממש התלהבתי מבחינת חשיבה שיווקית :
אנשים בדיוק מהאיזור שלך, אחרת הם לא היו מגיעים בדיוק למרפאה הזו,
סיכוי אדיר שלרובם או כואב הגב או שהם מכירים מישהו שכואב לו הגב,
החיבור למרפאה של מומחה, שם אותך אוטומטית במקום מאד מקצועי ורפואי,
ואין סיכוי שלא יראו את המודעה שלך - ממש אין שם שום דבר אחר להסתכל עליו כשאתה בהמתנה.
--
אז אפשר להעתיק את הרעיון לכל מקום אחר שעונה על הדרישות הללו, ומוכן שתשים אצלו את הפוסטר.

טאוֹ

New member
תודה שהפכת מקורא אותנו לקורא אלינו

השאלה שלך טובה וחשובה, ונוגעת בנושא שמעסיק כל מטפל.
אין לך מה להתנצל, ראה איזה דיון ערני ומעניין התפתח כאן בזכותך

נתנו לך כאן לא מעט טיפים ורעיונות מצוינים, כך שאני הייתי רוצה להתייחס למשהו שפחות נדון כאן בדיון ועלה בהודעה שלך, וזו הגישה שאתה מבטא ברצון להתפרנס רק מטיפול מצד אחד, ובייאוש שמתחיל לכרסם בך מצד שני. אולי מה שאכתוב לא רלוונטי לגביך, ובכל מקרה אתה יכול להתייחס לזה כחומר למחשבה.

אנשים שמטפלים הרבה ובאופן עצמאי, הם כאלה שעברו דרך כדי להגיע לשם. גם מורים או כאלה שמעבירים סדנאות והרצאות, לא הגיעו לשם שנה אחרי סיום הלימודים. יש אנשים עם אופי מאד מסוים שהשיווק והקידום זורמים להם באופן טבעי, ואתה כנראה לא כזה. זו לא מגרעה, זו עובדה פשוטה - לפחות לפי מה שמשתמע מדבריך. אך אני תוהה אתך בקול אם אותם מטפלים עסוקים הגיעו למצב שבו הם עסוקים כל כך כבר בשנה הראשונה אחרי סיום הלימודים שלהם. אני מנחש שלא. לקנא בהם יהיה לראות רק את המקום שלהם כיום, בלי לראות את המאמץ המתמשך, הטעויות והמאבקים שהם עשו כדי להגיע לשם. את ההכרה הזו של "הנה הוא, מישהו שיכול לעזור לך", הם לא קיבלו עם התעודה בסיום הלימודים...

אני חושב שאם מנתחים באופן לוגי את השילוב של הרצון שלך לעסוק רק בזה, עם מצב עו"ש לחוץ וייאוש שמתחיל להצטבר, אז מסקנה הגיונית תהיה שאתה צריך למצוא עבודה מסודרת שתכניס לך כסף ותאפשר לך להגיע למקום שאתה רוצה להגיע אליו - נניח, שלושה טיפולים ביום. אני חושב שההמלצה הכי טובה עליך תגיע ממטופלים שטיפלת בהם בעבר, ולכן - שוב - אתה צריך קודם כל לצבור ניסיון, וכמו שאתה עצמך יודע זה תהליך שלוקח זמן. לכן נראה לי שכדאי בינתיים למצוא עבודה ובמקביל לקדם את עצמך כמטפל טווינא, או כל שיטה אחרת שבה אתה עוסק. קשה לקדם את עצמך כמטפל כשיש טלפונים מהבנק וצ'קים חוזרים. ואי אפשר להתנהל על פי החשש שמטופלים ירצו לבוא לטיפול דווקא בזמן שאתה בעבודה. ייתכן שיהיו כאלה, וכל האחרים יבואו בזמן אחר שמסתדר לך. ומה תעשה כשתגיע למצב הרצוי שבו היומן שלך מלא בטיפולים לשבוע הקרוב? ממילא תצטרך לתאם למטופל זמן אחר. אם העבודה הספציפית שעבדת בה לא מתאימה לך, חפש עבודה אחרת.

אם תסתכל על עבודה אחרת לא כעל משהו שמפריע לך להתקדם כמטפל, אלא להפך - כעל הדבר שמאפשר לך את אורך הנשימה והתמיכה הכלכלית לעשות את זה באופן נכון ויסודי - יכול להיות שזה יקל עליך. שנה בתור מטפל זה רק ההתחלה של ההתחלה. אל לך להתייאש. הצב לך מטרה להיות במקום מסוים בעוד שלוש או חמש שנים, נניח; תכנן מהם הצעדים שתצטרך לעשות כדי להגיע לשם; ואם תתחיל לעשות אותם, זה יגביר מאד את הסיכוי שזה יקרה. טיפול או שניים בשבוע, אחרי שנה אחת ובלי שעשית עד כה כמעט שום דבר כדי לשווק את עצמך, זה מעולה. נסה לדמיין איפה תהיה אחרי תקופה שבה אתה צובר ניסיון אינטנסיבי...

המון המון בהצלחה! העולם זקוק למטפלים טובים כמוך, נסה לעזור לזה לקרות בתבונה.

למעלה