כמות חלב

שאיבה

חלק ממה ששאלת תלוי במטרת השאיבה. למשל אם אימא שואבת לקראת חזרה לעבודה, או לגברת חלב, או פשוט לבקבוק חירום. מתי לשאוב זה תלוי בך, לרוב הנשים יותר קל לשאוב בבוקר ולא בערב. כמה זמן- לא יותר מ15 דקות מכל צד, ואפשר פחות. אם את רוצה להכין מלאי לקראת חזרה לעבודה, אפשר לשאוב כל יום בבוקר, וגופך יגביר את הכמות עבור השאיבה הזו. סוג השאבה הוא גם כן אישי, לפי מבנה גוף, לכן אין חוקים. רק לנסות. בהצלחה! אורית מדריכת לה לצ'ה

t090975

New member
כמות חלב

כמות החלב ירדה ביומים האחרונים כי הוא יונק יותר, יותר נכון אני שואבת בהמשך היום כי הוא לא רוצה לינוק בשד רק בלילה בזמן שינה הוא יונק בשד ולכן כל היום אני שואבת ויוצא לי כל פעם 100 cc ולפי מה שאני רואה הוא צורך יותר מה אני עושה . יום שני אני חוזרת לעבודה מה אני עושה בשביל להתחיל להקפיא ולהגדיל את כמות החלב????????

כמוסות חילבה

3*3 ביום לי זה עשה פלאים בייצור החלב וגם שאיבה על ריק, בהצלחה.

קפיצת גדילה?

שאיבה של 100 cc זה יפה מאוד! לא נהוג לקחת כמוסות של חילבה אם יש כל כך הרבה חלב, בסוף יהיה לך יותר מדי! תינוק היונק או אוכל חלב-אם שאוב מבקבוק צריך פחות חלב מאשר בנוסחאות שרואים בכל מקום, כי חילוף החומרים של תינוק יונק הוא יותר יעיל. תינוקות יונקים אוכלים בממוצע 750-800 cc ביממה (בנים קצת יותר מבנות). התינוק יכול לקבל גם הרבה חלב במהלך הנקות הלילה. תתקני אותי אם אני טועה, אבל זה נשמע כאילו הבעיה אינה של כמות חלב, אבל של מציאת זמן במהלך היום בכדי להוסיף שאיבות עבור החזרה לעבודה. אם את מתכוונת לשאוב במהלך העבודה , הבעיה היא יותר של התכוננות ליום הראשון. לכן אפשר פשוט "לבנות" בקבוקים, כל פעם לשאוב עוד קצת (אפילו 20-30cc) ולשים אותו הצידה עבור היום הראשון של העבודה. בהצלחה! אורית מדריכת לה לצ'ה

t090975

New member
עוד שאלה../images/Emo140.gif

אני מקווה שאני מבינה אותך נכון? יש לי זמן לשאוב, פשוט לא יוצא לי יותר, נכון להיום יש לי במקפיא שמור מכמיות קטנות ששמרתי 100cc. ניתן לשמור כל פעם כמות קטנה הבנתי זאת, אבל כמה זמן אני יכולה לשמור במקרר עד ההקפא של הכל , כלומר של כמות מספקת לפעם הבאה? למה את כל הזמן לא ממש ממליצה לשתות את כמוסות החילבה? יש בעיה איתם? את רשם שהוא שותה בבקבוק ולא יונק מהשד זה פחות, למה? בהמשך הלילה הוא יונק פעם אחת בלבד ובבוקר מוקדם.

הגברת חלב

האם יש לך אפשרות להוסיף שאיבות במהלך היום? את כתבת שאת שואבת כל פעם 100cc. כל כמה זמן את שואבת? אם למשל את שואבת כל 3 שעות, את יכולה באופן זמני להתחיל לשאוב כל שעתיים, ותוך יום-יומיים תראי הגברת הכמויות. מדוע אני לא ממליצה להתחיל עם החילבה? כדאי לנסות קודם כל דברים פשוטים כמו הגברת שאיבות (או הגברת הנקות כמובן). כמה זמן אפשר לשמור חלב במקרר עד ההקפאה? לא ידוע מה הגבול, לכן עדיף להקפיא תוך יום-יומיים (כמו כל אוכל אחר שמיועד להקפאה!). אפשר להוסיף חלב-אם קר על החלב הקפוא באותו כלי אחסון (רק להקפיד תמיד להוסיף כמות קטנה יותר ממה שכבר קפוא בכדי לא להמיס אותו). "את רשם שהוא שותה בבקבוק ולא יונק מהשד זה פחות, למה"- לא ברור לי איפה כתבתי את זה. כאשר תחזרי לעבודה, אם התינוק שלך יקבל קצת פחות ממה שהוא צריך במהלך היום מאיזה שהיא סיבה, אין מה לדאוג כי הוא פשוט יקום לעוד הנקת לילה. יתכן גם שיקום בכל מקרה כי הוא ירצה עוד שעות איכות עם אימא! אורית מדריכת לה לצ'ה

t090975

New member
הגברת חלב וחזרה לעבודה

אני שואבת בערך כל שעה בין cc100 ל-80cc הוא פתאום צרוך יותר. השאלה שלי לגבי שאיבה והנקה היא, במקרה כמו שלי שהוא רק שותה מבקבוק(לאחר שאיבה) אני נותת לו פחות איכות מיניקה מהשד? תודה אורית עבור הכל וכמובן עבור התשובות המהירות

חלב שאוב איכותי מאוד

תינוק שמקבל חלב אם שאוב מקבל אותה איכות כמו בהנקה ישירה! לא לדאוג! כמובן עדיף חלב שאוב טרי, אבל חלב-אם קפוא עדיין טוב פי מליון מתמ"ל. כמה פעמים ביום את שואבת? והאם הוא לפעמים מסכים לינוק מתוך שינה במהלך היום (כמו בלילה?)? אורית

t090975

New member
כמות חלב

בהמשך היום אני שואבת מלא בערך כל שעה, שעה וחצי בערך. ניסיתי כמה פעמים מיד שהוא מתעורר בהמשך היום לתת לו לינוק מהשד והוא לא מסכים. מה את ממלחיצה לי לעשות בכדי שהוא ינוק מהשד שוב? ושוב פעם איך להביר את כמות החלב.

חזרה להנקה

עדיף לנסות להניקו כאשר הוא לא מאוד רעב, ואפשר גם כאשר הוא מנומנם. אפשר לנסות מקומות שונים בבית, אולי הוא יסכים בשכיבה במיטה, באוירה שקטה ורגועה. אם הוא התרגל לתחושת הפלסטיק של הבקבוק, אפשר לנסות "לרמות" אותו עם פיטמת סיליקון. לגבי הגברת כמות החלב- אם הבנתי נכון את שואבת 100 cc כל פעם, אבל לא הבנתי כמה את שואבת ביום שלם. אם את שואבת למשל 700-800 cc זה בהחלט הרבה,ואם הוא רוצה יותר זה כנראה קפיצת גדילה. אבל מכיוון שאת מניקה פעמיים ביום, אם יהיה רעב ולא יקבל מספיק חלב שאוב, הוא פשוט יתעורר עוד פעם או פעמיים בלילה להנקה נוספת. עבור היום הראשון בעבודה- כדאי פשוט לאסוף 10cc פה ו20cc שם , ואחר כך את שואבת בעבודה. בהצלחה! אורית

t090975

New member
תודה תודה.......

שוב תודה את מדהימה איך שאת מרגיעה ואני מאמינה שאני מודה בשם כל כולן פה.

למעלה