כמות החלב

אמא דוש

New member
כמות החלב

שלום, הקטנטונת שלי תהיה בת 4 חודשים בעוד יומיים. היא יונקת בלבד, משקל הלידה - 2.8, וכעת 6.1. בימים האחרונים שמתי לב שכאשר אני מניקה אותה, כבר לא דולף לי השד השני, וגם השאיבות (אני שואבת 3 פעמים בשבוע) התארכו - לוקח לי חצי שעה לשאוב 100 מ"ל, כשלפני שבועיים היתי עושה זאת ברבע שעה. האם אספקת החלב ירדה? מה הסיבה האפשרית לכך? מה עליי לעשות כדי להבטיח כמות חלב מספקת לביתי? אני נותנת לה לינוק כרצונה, וזה יוצא בערך כל שעתיים. תודה מראש על התשובה

michalattia

New member
תלוי מה השאלה..

שאיבה איננה מדד לכמות החלב שיש לך ושהתינוקת יונקת. אם מה שאת שואלת הוא אם יש לך מספיק חלב להנקה, התשובה תלויה רק בגדילה של התינוקת (ונראה שהעניין הזה תקין בינתיים), מספר חיתולי פיפי וקקי, והתנהגות תקינה של התינוקת. אם השאלה היא לגבי שאיבות (האם את חוזרת לעבודה? או שואבת שיהיה מידי פעם?), יש שיטות להגדיל את כמות החלב אבל אני מציעה קודם שתסבירי מה מכל זה את שואלת, ואז נדע מה לענות
מיכל

אמא דוש

New member
הבהרות

קודם כל - תודה על ההתיחסות התינוקת שלי נראית שמחה ופעלתנית כרגיל, צוחקת ואפילו מתהפכת בטן-גב. יש 3-4 קקי ביום, ונראה לי שיש פיפי בכל החתלה (אחרי כל ארוחה). אני מודאגת כי אני לא מרגישה שום מלאות בציצי, כמו שהיתי רגילה... לגבי השאיבות - אני עובדת פעמיים בשבוע, 3-4 שעות כל פעם, אז אני משאירה בשבילה חלב שאוב. אני מנסה לשאוב גם בעבודה, אבל אני לא יכולה לשאוב במשך שעה מתוך יום עבודה של 3-4 שעות:)

אמא דוש

New member
ועוד הבהרות...

יש לי משאבת מיני אלקטריק של מדלה, ואני שואבת בשיטת 3-3-5-5-7-7. השאיבות לא יוצאות באותן שעות במשך היום, כי אני מנסה לשאוב בבוקר, אבל לפעמים אין לי זמן (הקטנטונת קמה במצב רוח לא מתאים), ואז העסק נדחה...

michalattia

New member
הכל נשמע תקין ../images/Emo13.gif

בערך בגיל 4 חודשים הציצים נהיים הרבה יותר "מרוכזים".. כמו שהתינוק יעיל יותר, גם הציצים יעילים יותר וכבר אין את אותה תחושת מלאות, כך שאין מה לדאוג. לגבי השאיבה - חשוב מאוד להיות רגועים בזמן השאיבה, המיני אלקטריק היא מצוינת ואין סיבה שלא תצליחי. תנסי למצוא זמן קבוע שבו תשאבי חצי שעה (7+7+5+5+3+3 זה חצי שעה). גם אם בהתחלה הכמות שתצא לא תהיה אדירה, את תראי שזה ישתפר עם כל שאיבה. המשיכי כך

למעלה