כמוסות מלחים וג'ל

big9991

New member
כמוסות מלחים וג'ל

חבר נתן לי היום במהלך הפסקה כמוסת מלחים ושקית גל של GU. שמתי לב שהחזרה לרכיבה הייתה חלקה יותר עד לסיומה ואני לא יודע לייחס זאת לכמוסה.לשקית הגל או לשתיהן. מעוניין לקבל מידע ותובנות על סמך נסיונכם בעיקר לגבי הגל מתוצרת זאת או אחרת.
רכיבות שבילים וסנגלים בנוניים עד 35 קמ. נוטל מגנזיום לפני כל פעילות ותערובת איזוטונית תוצרת בית ברכיבות ארוכות יותר כ 20 קמ ומעלה.
היכן ניתן לרכוש כמות גדולה במחיר זול?

steiff

New member
זה די אינדיבידואלי

ותלוי במטבוליזם הפרטי שלך ובנטייתך להזיע, וגם בתזונה שאתה צורך לפני הרכיבה.
באופן אישי אני לא מחסידי הג׳לים ומעדיף פרי יבש מאשר פלסטיק נוזלי, גם בגלל הטעם ובעיקר בגלל הערך הגליקמי. מכת הסוכר של הג׳ל שימושית בעיקר לצריכה ממש תוך כדי רכיבה לקראת מאמץ קרב (לפני עליה ארוכה) משום שהיא משפיעה תוך דקות. לפרי יבש לוקח 15-20 דקות להשפיע, אבל השפעתו ארוכה יותר והוא לא יוביל לתופעות של היפוגליקמיה (שחרור מואץ של אינסולין מהלבלב בעקבות העליה המהירה ברמת הסוכר שהג׳ל גורם, שתביא בהמשך לירידה חדה בסוכר ותחושת חולשה).

באשר לכדורי מלח/אלקטרוליטים: עוד כימיקל... שימושי בעיקר בתנאים של חום ולחות גבוהים. משקה איזוטוני יעשה אותה עבודה, ובאותה מידה גם בייגלך מומלחים או מקלות מלוחים או ״שטוחים״ עם הרבה מים. הם מספקים את אותה פונקציונליות (פחמימות לבנות, מלחים ונוזלים) בשבריר העלות.

לכן התפריט שלי לא מצריך כמעט ביקור בחנויות יעודיות ורכישת כמויות של תוספים סינטטיים. תמרים מג׳הול קונים במשקל בשוק. מקלות מלוחים קונים בסופרמרקט. מים יש בברז (ואם אתה שותה מי ברז ולא מים מינרליים אתה מקבל הרבה אלקטרוליטים ומתכות עם המים עצמם... ). כדורי אלקטרוליטים יש לי בחבילה של 60 או 100 יחידות שקניתי לפני כמעט שנה ב-GNC באחד מביקורי בארצו של הדוד סם. נוטל מדי פעם אבל האמת שאני לא מרגיש הבדל עם או בלי. כנראה שהתזונה הרגילה שלי כוללת מספיק מינרלים שהגוף לא זקוק לתוספות. חצי עד שעה לפני הרכיבה פרוסת לחם דגנים עם חומוס, חמש דקות לפני הרכיבה שני תמרים מג׳הול. ברכיבות של יותר משעה וחצי לוקח בכיס כמה תמרים או חטיף על בסיס פירות יבשים ופיצוחים (ממה או נאות סמדר). ברכיבות ממש ארוכות ומיוזעות מצרף גם את הבייגלה המומלח.
והכי חשוב: לתכנן את הרכיבה כך שאתה אוכל ארוחה מלאה (פחמימות וחלבונים) חצי עד שעה מיד לאחריה. זה מחזיר לגוף מה שהוא צריך ומכין אותך לרכיבה הבאה. אם תמתין עם הארוחה יותר מזה, הגוף ישלים מלאים ע׳ח ההתאוששות של השרירים במקום מתכולת הקיבה.

אם וכאשר תשתתף בתחרויות מרתון שכוללות שעות על האוכף בלי זמן להפסקות אוכל ומנוחה, תוכל להתעמק בתוספים סינטטיים לסוגיהם. לא בטוח מה הערך הבריאותי של תחרויות כאלה, לא מבחינת האתגר הפיזיולוגי ולא מבחינת הדרעק שדוחפים לגוף במהלכן, אבל זה עניין לדיון אחר.

big9991

New member
תודה על התשובה המפורטת

אני בהחלט מתכוון לאמץ כמה מעצותיך.
מגהולים נמצאים אצלנו כדרך קבע בתפריט ובנוסף כל אחד מהחבר'ה מביא את תערובת הפירות היבשים החביבה עליו ןאנו מנשנשים בהפסקות תוך כדי ישיבה או במעברים בין קטעי רכיבה.
מאחר ואני אחראי על פקל קפה ונושא תרמוס קפה שחור במנשא הבקבוק כך שהתרמוס בהישג ידי אז אני נוהג לקחת שלוק פה ושם גם מעבר לספל הקפה של בהפסקה העקרית. בבית ובעבודה אנינ שותה קפה שחור ללא סוכר אבל ברכיבות אני מרשה לעצמי להוסיף בידיעה שהנל נצרך עי הגוף וגם בגלל שהחברה מסביבי מעדיפים תוספת סוכר.
חשבתי גם לרכוש את השקית הכפולה של שורש ולמלא בשנייה קפה נמס.מים קרים מעט חלב והמון קוביות קרח ולשתות ךתוך כדי רכיבה אבל זה יותר עבור הקוריוז הרענון והפינוק ואני לא יודע עד כמה הקפה הנמס יעבוד על תקן ממריץ.
ובחזרהנ לג'ל.הרגשתי שזה גדול עליי מבחינת הזמן שזה המשיך להשפיע גם במהלך היום.תחושה לא נעימה בדרכי העיכול וכאילו שלא שרפתי את כל תכולתו מבחינת המאמץ שהשקעתי. כנראה שאפסיק או שאטול תכולה של חצי שקית בלבד.רק לפני עליות או רכיבות קשות כפי שציינת

nightjar

New member
קשה לי להאמין שמקור ההשפעה השלילית הוא בג'ל

האפקט מגיע מהר ונעלם מהר.
חוצמזה ערכת קפה וג'ל באותה הרכיבה נראה לי הזוי מבחינת הסגנון וחלב ברכיבה נשמע לי גועל נפש ומקור טוב לבחילה.

big9991

New member
חלב ובחילה

לו הייתי יכול לטחון לאפה עם קבב ועמבה למחית דקיקה דיה לעבור דרך קשית? לא הייתי מהסס.
לא נשמע מדליק? אייס קפה עם טיפה סירופ קרמל?

The Pinky P

New member
אפקט פלסיבו והרבה סוכר, לא יותר מזה.

אין פה משהו מיוחד, תאכל משהו אנרגטי ותקבל את אותו אפקט.
פשוט תראה מה עובד עליך.

תאכלס במקום לתת לחומרים כימיים לעשות את העבודה עדיף לשפר את היכולת הגופנית, רוב החומרים הללו לא מועילים במיוחד, בהחלט לא בהשוואה למאכלים "קונבנציונאלים".

enigo

New member
למה "חומרים כימיים"? ממה שראיתי, רוב הג'לים האלו זה סתם סוכר

פירות וקצת מלח.

The Pinky P

New member
בדיוק, אז תאכל פרי ותהיה לי בריא.

סוכר פירות ( מלטיטול) זה לא שיא הבריאות בלשון המעטה.
בכל מוצר שיכול להחזיק על המדף חודשיםהארוכים וטף שנים - יש כימייה.

steiff

New member
אכן

מלטיטול זה תחליף סוכר שאם איני טועה מופק ממקור צמחי. גם סטיבייה.
סוכר פירות הוא פרוקטוז.

enigo

New member
גם אני מעדיף לאכול פירות, יבשים או טריים.

הג'לים לדעתי מגעילים.
אבל זה לא הופך סוכר פירות מחוץ לפרי ל"חומר כימי" - אלא אם אתה מתייחס לכל החומרים בעולם כחומרים כימיים...
אגב, גם רוב הפירות המיובשים כוללים כמות גדולה של חומר משמר, כך שמי שהעניין מטריד אותו, צריך להתייחס גם לזה.

למעלה