כמויות בשאיבה

LiOla

New member
כמויות בשאיבה

בוקר טוב:)
בתי הבכורה בת 8 שבועות, הנקה מלאה בעיקרון. לעיתים אם מזהה שנשארת רעבה משלימה לה עם תמל. בזמן האחרון כבר כמעט ולא משלימה.
עוד מעט אאלץ להשאירה עם מטפלת לאורך היום-עד 16-17 אבל מעוניינת להמשיך להניק.
קראתי כאן שכמות החלב בשלב הזה יציבה, ורק ההרכב משתנה.
אם ככה, כמה חלב עליי להשאיר לה? אני מבינה שהנוסחה של 150 מל לקילו ליום לא רלוונטית לשאוב.
עוד בעיה היא שלדעתי יש לי מיעוט חלב-היא תמיד אוכלת משני הצדדים עד לשובע, וגם בשאיבה, רק לאחר שאיבה משני הצדדים יוצאות לי כמויות של 80-100, ובשעות מסויימות ביום אפילו רק 60(מנסיון בימים בהם הייתי בלי הקטנה).
אז מה עושים? כמה משאירים ליום? אם צריך להוסיף תמל, כמה?
וביום הראשון אצטרך להסתמך על תמל בלבד, ואז מפחדת שמבחינת נפח לא יספיק לה השאוב..
סליחה על החפירה אך מאוד אשמח לקרוא תובנות שלכן.

תודה!

הכנה מראש - זו התחלה מעולה!!!

כותבת כאן רק מניסיוני האישי, בטח תיכף יכנסו המומחיות....
אבל ככה אני מתכוננת בימים אלו.
מתחילים להתכונן.
באופן כללי - התכנון צריך להיות שאת שואבת ביום ראשון את מה שהיא תאכל ביום שני... וכו׳.
כבר עכשיו ממליצה לך להתחיל לשאוב וליצור לעצמך סטוק למקרי חרום. פעם ביום, בשעה קבועה, תשאבי ומיד תקפיאי (במנות לא גדולות). ככה הגוף שלך ילמד לייצר עבור השעה הזו חלב.
כמה ימים לפני שאת משאירה אותה עם המטפלת - אל תקפיאי. ככה יהיה לה מה לאכול ביום הראשון.
לגבי שאיבות - הגוף צריך להתרגל. זה מאוד שונה מהנקה ישירה.
כמה טיפים לגבי שאיבה שעזרו לי:
מקום שקט ורגוע.
לנשום כמה נשימות עמוקות ולהרגע
לקחת בגד או תמונה של פיצי, להריח את הריח שלו - מאוד עוזר לרפלקס שחרור החלב.
לשאוב בזיגזג: 7 דק׳ מצד ראשון, 7 דק׳ מצד שני, אח״כ 5 דק׳ מצד ראשון, 5 דק מצד שני. 3 דק׳ - 3 דק׳. אם יוצא חלב - להמשיך. אם נגמר החלב- מסיימים את הסיבוב ומפסיקים. מקסימום ממשיכים 45 דק׳ אח״כ.
משאבה תמיד תהיה פחות יעילה מהנקה ישירה (תקינה). בזמן השאיבה, וגם בסופה, כדאי לעזור בסחיטה ידנית.
בעיקרון עדיף לשאוב מעט זמן אבל בתדירות גבוהה, מאשר הרבה זמן בתדירות נמוכה (עדיף רבע שעה כל שעתיים ולא שעה כל שמונה שעות).
תכירי את החילבה, ותראי אם הגוף שלך מגיב אליו טוב.
אם חסר לך חלב בשביל היום שלמחרת - אפשר לשאוב בזמן הנקה. זה ממש עוזר, כי החלב זורם יותר טוב. (ככה אפשר להשלים בערב)
&nbsp
מקווה שזה עוזר.
בהצלחה!

אשמח להתייחסות...

לא ככ ברור לי איך אפשר לשאוב תוך כדי הנקה, לפחות יד אחת תפוסה עם התינוק, לעיתים קרובות שתיהן (אצלי לפחות, אחרי כמה דקות אני צריכה את היד בשביל להעיר אותה מהנמנום בזמן היניקה, או לסחוט מעט את השד לשחרור נוסף אם אני רואה שהיא מתחילה למצוץ ולא לינוק).
איך אפשר לשאוב תוך כדי? אני גם רוצה מאוד לייצר מלאי

אני שאבתי תוך כדי

וזה היה לי מאוד נוח.
קודם כל, התחלתי כשההנקה התבססה ויכולתי להסתדר עם יד אחת רוב הזמן.
ישבתי במיטה נתמכת בנוחות. במיטה הייתי יכולה להיעזר ברגליים שלי, ולהרים את הברכיים או להזיז אותן כדי לתמוך יותר בתינוק ולשנות זויות כשצריך.
&nbsp
בתור תרגיל, את יכולה פעם פעמיים לנסות להניק בלי ידיים בכלל. כלומר, תחברי אותה, ואז תתמרני את עצמך כך שתתמכי בה באמצעות הירכיים שלך בלבד, ושהידיים יהיו חופשיות לכמה שניות. זה נותן הרבה בטחון

&nbsp
אחר כך, התחלתי לשאוב ביד.
התחלתי רק עם סחיטה לחלל האויר, עם חיתול לניגוב, ולא ניסיתי בכלל לאסוף את החלב.
אחרי שלמדתי את הטכניקה של הסחיטה, איפה לשים את האצבעות וכמה ללחוץ וכולי, והתחלתי לראות שפריצים יפים ולא רק טפטופים, הוספתי כלי קיבול וניסיתי לאסוף את החלב.
גיליתי שהכי נוח זה להשתמש בבקבוק או כוס רגילה, ולהטות אותם ממש אל הפטמה.
&nbsp
זה עבד נהדר.
&nbsp
אף פעם לא ניסיתי עם משאבה אז לא יודעת להגיד לך איך זה

אבל אני חושבת שהעקרון דומה - אל תתחילי מהסוף (לשאוב תוך כדי ולתמרן את כל הדברים הנדרשים) אלא תנסי להוסיף שלב אחד של מורכבות כל פעם, ותני לעצמך זמן לנסות וללמוד, בלי ציפיות "להצליח".

LiOla

New member
תודה על התגובה

ומה לגבי כמויות? אם אשאב לאורך היום זה יצא הרבה פחות מ150 מל לקילו ליום. זה יספיק לה?
וגם-תוך כדי הנקה מלאה מתי כדאי לשאוב כדי ליצור מלאי? אני מפחדת לשאוב ואז שלא יהיה לי במה להאכיל בהאכלה הבאה..

תודה:)

מה שאני עושה...

התכנית שלי (באופן תיאורטי) היא להשאיר לו (בגיל 4 חודשים) בערך 450-600 מ״ל ביום.
אני מאמינה שהוא יהיה בסביבות ה-6 קילו. אולי קצת יותר.
אבל אני גם בונה על זה שהוא ימשיך לינוק בשעות שהוא לא בגן...
ו... אני מקווה ומניחה שזה יספיק.
לגבי שאיבות במקביל להנקה:
1. אפשר מיד אחרי ההנקה. אז הוא בטוח לא רעב, ואפשר ״לאסוף את השאריות״. (שימי לב - זה בהחלט עלול להעלות לך את כמות החלב).
2. אני אוהבת לשאוב בשעה קבועה דווקא בערב. יחסית פרק זמן קצר (10 דק׳) במשאבה דו״צ. מכיוון שזה באותה שעה - הגוף מתייחס לזה כאל מנה נוספת, ומייצר חלב. לאט לאט הכמויות מסתדרות...
3. השד הוא לא רק ״״מחסן חלב״ אלא גם מפעל. הוא לא מתרוקן אף פעם. ויונק תמיד יותר אפקטיבי ממשאבה... אז ילד שבדרך כלל יונק טוב, בריא וחזק, מקסימום אם הוא יתעורר בדיוק בסיום השאיבה: יתחיל מצד אחד. יקח כמה שלוקים, כשיחליט שדי - נעבור מהר יותר לצד שני, נחזור לצד ראשון, וכך הלאה - עד שיהיה שבע. לוקחים בחשבון שההנקה הספיציפית הזו, אחרי השאיבה, יכולה להיות קצת יותר ארוכה...
מקווה שמשהו מזה מדבר אליך. בכל מקרה, זה מה שאני עושה. העצות שלי מבוססות אך ורק על ההגיון האישי שלי, ועל הניסיון האישי שלי...

נכון...

לשאוב במקביל להנקה, אפשר מאוד בקלות עם משאבה ידנית (תינוקי בצד אחד ומשאבה בצד השני)
לא חייבים לרוקן לחלוטין את כל השד, אפשר גם להגיע לכמות מסויימת ולהפסיק
ואז בסיום הצד הראשון...מרימים להפסקת גרעפס - וממשיכים עם הצד "השאוב" יהיה שם מספיק חלב
לתינוק
ייצור החלב ייגבר, ככל שיהיה יותר גירוי לשד , ולכן שאיבה לא "גומרת" את החלב, אלא למעשה הפוך
מגבירה את ייצור החלב. וגם אם את מרגישה שד רך יותר, זה לא אומר שהוא לא מייצר חלב -
אלא שייצור החלב התאזן והוא עכשיו מבוצע ממש "און ליין" מיידית עם התחלת היניקה ופחות בין הארוחות.
&nbsp
לגבי הכמויות - רוב היונקים יאכלו כמות של כ 120-150 לארוחה
כאשר מדובר על ארוחה של כל כ 2.5-3 שעות
כלומר - ביום של 8 שעות צריך כ 2-3 ארוחות. עדיף להניק את התינוק "טוב טוב" לפני עזיבתו
והנקה ממש מיייד עם הפגישה
כך אפשר אולי לשקול לתת את אחת המנות קטנות יותר
&nbsp
מזמינה את ליאולה לקרוא עוד על חזרה לעבודה, שאיבות ומתן בקבוקים במאמרים ובשאלות נפוצות של הפורום
&nbsp
בהצלחה

למעלה