כמויות בפשטידה

הילית111

New member
כמויות בפשטידה

שלום עשיתי היום פשטידה ולצערי כמו פעמים רבות לא הצליח לי.... הפשטידה לא התגבשה והיא מתפוררת בחיתוך ובכלל לא נראה כמו פשטידה.. והגבינה צהובה למעלה גם נשרפה לי. ולא נהיתה מוכנה מספיק היתה שעה בתנור הכנסתי אותה לתנור אחרי שחיממתי ל200 מעלות וכיוונתי שיהיה חום מלמטה וגם מלמעלה אני יודעת שבפשטידות בניגוד לעוגות הכמויות פחות חשובות ואפשר לאלתר אבל אני כנראה צריכה כמויות יותר מדויקות... כי לא הולך לי הפשטידה שעשיתי הורכבה מ החלק של הירק כלל שקית סנפרוסט של תירס זה 800 גרם ושקית של אפונה וגזר סנפורסט 800 גרם את שניהם בישלתי במים ואז הכנסתי לתערובת שמתי 4 ביצים 4 כפות גדושות קמח תופח ו4 כפות מיונז כף אבקת מרק גביע קוטג קופסא רגילה לא המשפחתיות גביע קטן של שמנת זה נקרא שמנת של פעם אני חושבת זה גביע קטן ומעל בזקתי קצת פרמזן שיש לי באריזה כזו כמו תבלין לא גירדתי בעצמי גוש פרמזן . ומעל לקישוט יותר שמתי שלוש פרוסות של גבינה צהובה והוספתי גם כפית סוכר ומעט דבש מבקבוק לחיץ שיש לי כי אני אוהבת קצת מתוק למרות שבסוף גם בטעם יצא לא מלוח ולא מתוק על הפנים אני רוצה לדעת בעצן מה היחס הבסיסי בפשטידה בין החלק של הירק החלק של הגבינות החלק של הביצים החלק של הקמח תופח והחלק של השומן שזה או שמן רגיל או מיונז כי כאמור נראה לי ששמתי פחות קמח לכן זה לא יצא טוב... כלומר נניח האם על 500 גרםשל ירק אמורים לשים 100 גרם גבינות לא משנה איזה סוגים ומספר מסוים של ביצים וכמות מסוימת של קמח ושמן ובצורה כזו אני אדע לחשב לי אם נני ח אני שמה ירקות בכמות מסוימת כמה לשים משאר המרכיבים... תודה מראש לעונות

חנהפ

Active member
יש לך הרבה מידיי ירקות

ביחס לכמות הבלילה. הייתי מכינה לפחות פי 2 בלילה וגם הבלילה שלך יכולה לעבור שיפצור קצת יותר קמח ועוד ביצה.כף אבקת מרק זה מעט תיבול, אפשר יותר וגם תוספת של מלח ופלפל עוד עניין לסנן היטב את הירקות הסוכר והדבש כל כך מיותרים בקיצור כדאי שבשלב זה תצמדי למתכונים ולא תאלתרי יותר מידיי הנה דוגמא למתכון, דומה לשלך, שימי לב ליחסים של ירק:בלילה:תיבול פשטידת כרובית המצרכים 1 שקית , 400 גרם, של כרובית קפואה 3 כפות מיונז 3 כפות אבקת מרק פטריות 3 ביצים פירורי לחם מלח, פלפל שבבי שקדים אופן ההכנה מרתיחים בסיר מים עם כפית מלח כשהמים רותחים, מכניסים לשם את פרחי הכרובית לבשל 5 דקות, ואחר כך לסנן את המים משמנים תבנית פיירקס במעט שמן מפזרים שכבה נדיבה של פירורי לחם מערבבים בקערה מיונז, אבקת מרק וביצים מוסיפים מלח ופלפל מכניסים את הכרובית לקערה ומערבבים היטב, שכל הפרחים יצופו בתערובת שופכים לתבנית, על פירורי הלחם מצפים מלמעלה בשכבה נוספת של פירורי לחם מכניסים לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות כשהפשטידה מתחילה להתייצב, זורים מעל פניה חופש של שבבי שקדים - הפרוסות הדקיקות הלבנות אופים עד שהפשטידה נראית מוכנה, בערך חצי שעה+ מכינים באותה שיטה גם עם הירקות האחרים, ממש קלי קלות..

הילית111

New member
תודה במקום אבקת מרק פטריות אפשר

אבקת מרק רגילה? האם משנה אם היא פרוה או לא פרוה? לא זוכרת מה יש לי בארוך ושל איזה חברה שבבי שקדים אין לי מה אפשר במקום ? כמה מלח ופלפל על כמות כזו? במקום מיונז אפשר לשים שלוש כפות שמן ? אי קמח במתכון שלך יש לי קמח תופח בבית

חנהפ

Active member
אין קמח כי יש אבקת מרק פטריות

בשבילי משנה אם זה פרווה או לא אני מעדיפה פשטידה פרווה שלא תגביל אותי (לא מערבבת בשר וחלב) במקום מיונז 3 כפות שמן ? לא נראה לי, צריך יותר שמן. נתתי לך בלילה כמו שהיתה בפשטידה המתפרקת שלך, רק כדי שתריאי את היחסים שצריך שיהיו כדי לקבל מאפה יציב. ממש לא חייבים מיונז, אפשר שמנת לבישול עם 4 ביצים ותיבול, אפשר לוסיף קצת גבינ"צ או פטה ושוב על כמות של כ-400 גר' ירק על השקדים את יכולה לוותר, זה רק תוספת קרנצ'יות לפשטידה.

YULI9

New member
מתכון בסיסי לפשטידה

אני משתמשת במתכון להמון פשטידות, ניתן להוסיף כל ירק קשה (תירס, ברוקולית פטריות וכד'). 1 כוס קמח 1 שקית אבקת אפיה 3 ביצים 200-150 גר,גבינה מגורדת. 1 גביע שמנת חמוצה (כמה שיותר שמן יותר טעים, אפשר להחליף ביוגורט). פלפל , מלח אפשר אבקת מרק פטריות או בצל אפשר אגוז מוסקט. ירקות (קופסת פטריות או כמות דומה של ירק אחר). מערבבים הכל ואופים ב 180 מעלות עד שמתייצב. תטעמי את התערובת לפני האפיה ותוסיפי מלח ותבלינים לפי הצורך.

YULI9

New member
אני שמה ירקות לפי העין

שיהיה מספיק אבל לא יתפוס את כל הנפח, הפשטידה תצא גם בלי הירק בפנים. להערכה אני שמה קופסת פטריות קטנה מסוננת לפשטידת פטריות זו בערך הכמות, אפשר קצת יותר. אם יש קמח תופח אני שמה אותו בלי אבקת אפיה.

למעלה