כמה תסמינים פוקליים

FashionKitty

New member
כמה תסמינים פוקליים

הם חלק מאיבחון הטרשת?
הם חובה לאיבחון טרשת?
לא יכול להיות שהפגיעה בעיניים פחות מאסיבית?

דומיק

New member
השאלה היא האם פגיעה כלשהי בעיניים היא מחויבת המציאות בטרשת?

חד משמעית לא. יכול להיות אבחון טרשת וגם חיים עם טרשת ללא אף התקף בעיניים.
אבל לא בטוחה שהבנתי את השאלה.

FashionKitty

New member
לכאורה יש לי תסמינים

שמובילים לטרשת, או לפחות משהו דומה.
אומנם לא סיימתי את הליך האיבחון אצל הני7ורלוגית (בשלב זה, נשלחתי לבדיקת עיניים, ובדיקת ENG בגלל הסחרחורות), אבל היא למעשה שללה את האפשרות לטרשת, ואמרה שאין סימנים פוקליים ולכן זה לא טרשת.

&nbsp
&nbsp

דומיק

New member
אני לא נוירולוגית ואני גם לא מבינה בדיוק מה משמעות הביטוי

סימנים פוקליים, אבל בודאות כשאבחנו אצלי טרשת לא היו לי שום בעיות בעיניים. כן היה לי התקף בעיניים מאוחר יותר, הרבה חודשים אחרי האבחון. אבל אני בטוחה שאפשרי שתהיה טרשת בלי שום בעיות בעיניים אף פעם.
למיטב הבנתי אפשר לודא או לשלול אם יש טרשת רק על סמך MRI. לא EEG ולא בדיקת עיניים. ששניהם חשובים אבל לא שמעתי אף פעם שלפי זה מאבחנים. אז שוב, אני לא נוירולוגית ואני בודאי לא מסוגלת לסתור מה שהיא אמרה. אבל נראה לי שהיא שללה טרשת על סמך דברים נוספים, לא רק על סמך הסימנים שאין בעיניים.
ואם אתה עדיין מוטרד, לך לחוות דעת שניה.
רק בריאות!

FashionKitty

New member
אני אלך

ובכל מקרה, קודם אעבור את הבירורים המוקדמים.
&nbsp
מאמינה שאם בסוף יתברר ששאר הדברים לא מצביעים על דברים אחרים היא כן תשלך לMRI, שיכול לשלול גם 2 ואפציות אחרות אפשריות.

bali

New member
מנהל
מסכימה עם דומיק

הכלי הראשי והכי מהימן לאבחון טרשת נפוצה הוא MRI. גם שאר הבדיקות חשובות אבל למיטב ידיעתי הלא רפואית, בלי MRI אי אפשר לשלול או לאשר טרשת נפוצה.
כנ"ל לגבי עניין הממצאים או חוסר המצאותם בראייה - לא חייב בעיה בעיניים כדי שתהיה טרשת.

נשמע שאת צריכה ללכת לחוות דעת שנייה אצל נוירולוג/ית מומחה לטרשת נפוצה. אחרי שיהיו לך כל הבדיקות שהכנוירולוגית תשלח אותך לעשות, ממליצה לגשת לחוות דעת שנייה ויסודית יותר.

שיהיו בשורות טובות

FashionKitty

New member
תודה.

הבעיה היא שהם לא ממהרים לשלוח לMRI בגלל עלות הבדיקה....

&nbsp
&nbsp

bali

New member
מנהל
ברור... רק שלא יגידו שרק בגלל שאין סימנים בעיניים זה לא טרשת

אם יש עוד סיבות לחשוב שאין קשר לטרשת, זה משהו אחר. בשביל זה הם רופאים ואנחנו לא.

FashionKitty

New member
בעוונתי הרבים

אני חולה כרונית במחלות אחרות כבר מגיל 17. אני גם רחוקה מלהיות בחורה לא אינטלגנטית. אני קוראת המון ועוד באנגלית. כך שיוצא שאני מאוד בקיאה במחלות שלי, במחקרים וכיוצא. כמובן שאני יודעת מתי להרפות.
&nbsp
כשיש לי חשד לאיבחון אני מפסיקה לקרוא על אותה מחלה. יש לי חשש עצום שאני עלולה לפתח מעין תסמונת של סטודנט רפואה שנה א'....

&nbsp
מרבית התסמינים שמדאיגים אותי מתיישבים היטב עם טרשת ועוד כמה מחלות שמאובחנות קודם כל בMRI. לכן אני מאמינה שבסוף רק כדי לשלול הניורלוגית כן תשלח אותי לבדיקה הזו אם שאר הבדיקות יחזרו תקינות.
זו ניורלוגית שדווקא עובדת בתחום הטרשת מבדיקה קצרה שעשיתי....
&nbsp
חוץ מזה, הבנתי שבמקרה הכי גרוע, אני אחכה לעוד התקף חמור במיוחד ואז אפנה את עצמי לחדר המיון פה. ברגע שתהיה המלצה מביה"ח לבדיקת MRI, גם הרופא הספקן ביותר ישלח לבדיקה רק כדי להימנע מתביעת רשלנות רפואית...

(הייתה לי חברה שסבלה רק מהסחרחורות והבחילות שיש לי, ברמה הכי פחותה, אבל במיון שלחו אותה לעשות בדיקת MRI כדי לשלול טרשת שנשללה בסוף....).
&nbsp

כנראה שבשלב זה, אין לי אלא לחכות לבדיקות האחרות....

bali

New member
מנהל
אז ככה

אני מקווה שבסוף באמת אין לך טרשת נפוצה. וטוב שאת מפסיקה לקרוא עליה, כי המידע באינטרנט לא תמיד מהימן, וגם כי את צודקת לגבי תסמיני סטודנט רפאה שנה א'.
לקחתי באוניברסיטה סמינר על ליקויי למידה והמרצה אמרה לנו מראש שלא נתעסק בזה יותר מדיי עם עצמנו כי ייראה לנו פתאום שאנחנו לוקים בכל הליקויים האפשריים, כשבמציאות לכל אחד יש טיפונת "ליקויים" והכל עניין של חומרה ושל אבחונים. היא צדקה חחח

מאחלת לך בשורות טובות ובריאות כמה שיותר טובה.
אנחנו כאן לכל מקרה

למעלה