כמה שווה?

• פותח הנושא mocog
  • פורסם בתאריך

mocog

New member
כמה שווה?

כמה ניתן להעריך חוברת תווים לפסנתר של השיר מהסרט טיטניק? על החוברת חתימה מקורית של הזמרת סלין דיון. (לא חתימה מודפסת אלא חתימת אמיתית)

קודם כל - סרוק אותה והעלה אותה

לגלריית החתימה של הפורום. דבר שני - אין לי מושג איך מעריכים כזה דבר, אבל יש לי כמה רעיונות: אולי תנסה לשאול בפורומים של מעריצי סלין דיון כמה היו מוכנים לשלם על זה. אולי תסתכל באי ביי, אם מוכרים שם חתימות של זמרים בסדר גודל של סלין דיון.

חוברת התוים אינה שווה כשלעצמה כלום.

אם משהו בעל ערך כספי, זו החתימה של סלין דיון, והערכה על שוויה תוכל/י לקבל באי-ביי. ואיך הגיעה לידייך חתימה שלה?

mocog

New member
החתימה הגיעה אליי כך:

קניתי אותה באי ביי עם certificate of authency. לצערי לא אוכל לסרוק אותה מכיוון שמסגרתי אותה. אבל אתה בטוח שזה שהיא חתמה על החוברת תווים לא משפיע על המחיר? כי זה כמו שמרדונה יחתום על דף אז זה יהיה פחות שווה משהוא יחתום על כדורגל...

מה שהתכוונתי הוא

שאת החוברת אפשר למכור, במחיר של החתימה. אף אחד לא ישלם על החוברת בלי החתימה. הטעיתי קצת קודם - החתימה עצמה שווה יותר מ- 11 דולר. הקישור שאליו הפניתי הוא למכירה של העתק החתימה, לא חתימה מקורית. כמובן שחתימה כמו שלך שווה הרבה יותר.

® רן

New member
אבל אם כך

אז יש לך מדד מדויק לכמה שהיא שווה - המחיר שאתה שילמת עליה. מליוני אנשים ראו את אותה המכירה ב eBay, ואם אתה זכית כלומר שאף אחד לא היה מוכן לשלם יותר ממך. בפריטי אספנים, שווי של פריט הוא מה שמישהו מוכן לשלם עבורו. אלא אם כן יש לך סיבות להאמין שמאז שרכשת אותה מחיר השוק שלה עלה בצורה משמעותית - למשל, כמו שיצירות אמנות נוטות לעלות במחיר אחרי שהאמן שיצר אותן מת. האם קרה משהו לסלין דיון ששכחו לספר לי... ?

למעלה