כמה שאלות...

כמה שאלות...

אני מתכננת לקחת לחופש הגדול סוס לחצי פנסיון. ~מתלהבת קשות~ אאאאאאאאאאאיייייייייייייייזזזזזזזזזזזזזזזזהההההההההההההההההה אאאאאאאאאאאאאווווווווווווווווווווווווווווושששששששששששששרררררררררררררר!!!!!!!!!!!111111111111111111 ~מסיימת להתלהב קשות~ אני מתכננת העביד את הסוס שלי בפרך
חיחיחי בקיצור, כמה זמן מומלץ לעשות קנטר? ועכשיו בהרחבה - גאלופ למשל, סוס לא יכול לעשות למשך זמן רב אחרת הוא מתמוטט והרבה פעמים גם מת... קראתי שגם קנטר לא בריא לעשות יותר מדי זמן... אז... מה זה נחשב הרבה? הרי יש סוסי בית ספר שעובדים שעות על גבי שעות מדי יום, איך הם לא מתמוטטים מהעומס? ובכלל מה המינון של העבודה עם הסוס? נגיד אם אני באה בבוקר ורוכבת שעה-שעתיים. נותנת לסוס לנוח הכל יופי טופי שמש פרחים ופרפרים ואחה"צ עולה עליו שוב לשעה שעתיים - זה נחשב הרבה זמן של עבודה או מעט? (בהתחשב בעובדה שאני לא אעשה מלאנתלאפים סיבובים של טרוט והליכה, אלא מאמץ פיזי הרבה יותר קשה...) אני אישית מסוגלת לרכב שנים בלי להפסיק, זה תלוי בסוס ובזה אני לא הכי מתמצאת. סליחה על החרבושים והשפה המוזרה - אני קצת חולה ולא חושבת בצורה נורמלית מספיק בשביל לבטא את עצמי באופן נורמלי... חח.. תודה מראש

ועוד משהו...

מותר לקפוץ כל יום או שצריך כל פעם יום יומיים הפסקה? וכמה מומלץ ביום? המורה שלי אמרה לי שלא כדאי הרבה פעמים כי גם לפעמיםזה פוגע ברגליים שלהם וגם זה ממש מעייף ולא רוצים לסחוט את הסוסים... ברור שאי אפשר לומר חמש פעמים ביום D: אבל הבנתם בערך את הפואנטה.... באיזה שלב כבר צריך להפסיק, בואו נגיד ככה..

הבהרה

כתבתי גם את השאלות האלו בפורום רוכבים צעירים ודיי יצא שנשמעתי לא כמו מה שהתכוונתי לשאול. יצא לי שם של מתעללת בסוסים D: סתם. אבל, באמת, זה לא באופן הזה (כמו למשל שכתבתי להעביד אותו בפרך.. לא באמת התכוונתי לזה) וגם להם אמרתי - אני שואלת את הדברים כדי לעבוד בצורה הכי נכונה והכי זהירה! אז מצטערת אם גם לכם זה נשמע דיי קיצוני... כי זה ממש לא ככה ואני הכי לא מאמינה בדברים האלה (עבודה עם הסוס עד לכדי התמוטטות...) בעולם!!!

עכשיו הבנתי..

אחלה את תעשי את העבודה הנכונה, אבל תמיד כדאי שיהיה מדריך/ מאמן שיהיה ליידך..

Whiskey 2

New member
מזל טוב :)

בעיקרון אם את היחידה שרוכבת על הסוס אין בעיה לרכב איתו פעמיים באותו יום, בערך פעם פעמיים בשבוע במטרה למנוע עומס שמוביל לצליעות ובעיות רגליים (ישנו מקרה של סוס צעיר, אתלטי ואנרגטי שאז כדי ורצוי לרכב פעמיים ביום עם הפסקה גדולה לסוס באמצע -משוחרר במרעה) לפי דעתי רכיבה של שעה שעה וחצי מספיקה בהחלט ולפעמים הרכיבה הכי טובה בעולם לוקחת חצי שעה. הדברים נכתבו בקשר לרכיבה מערבית אבל אני מניחה שזה די דומה באינגליש.

תםטםOHIO

New member
קראתי את ההודעות

אני ממליצה לך לבנות תוכנית אימונים עבור הכושר שלו, והתזונה, תעשי את הלו"ז הזה באופן מחושב ותחזרי להתייעץ עם המאמן שלך ועם הפורום. קחי בחשבון חימום וקירור, שעות מרעה, סוג עבודה ותחלקי את השבוע לשיעור אחד קפיצות ואחד דרס'ג מהמדריכ/ה שלך ושאר השבוע תתאמני לפי מה שלמדת בשיעור. איני יודעת את רמתך אך ללא אישור מהמדריך שלך ומהשותף על הסוס אל תקפצי יותר מפעמיים בשבוע. מרשים לך לקפוץ ללא השגחה? תתיעצי עם השותף בפנסיון על הסוס מה מותר, למה הסוס רגיל ומה הוא לא מסכים שתעשי. בתזונה קחי בחשבון מזון עתיר אנרגיה ומזון נמוך באנרגיה. אני מציעה עוד שגם תבדקי עם עצמך עד כמה את באמת פנויה להגיע כל יום, כדי שלא יווצר מצב ששבוע תרכבי המון ושבוע אח"כ לא תוכלי והסוס יתקע באורווה. תהני ושמרי על עצמך ועל הסוס.

למעלה