כמה שאלות

שחר רז 31

New member
כמה שאלות

היי בנות, זאת שחר זוכרות אותי מערב חג עם בטא שלילית. הבוקר התעוררתי עם ווסת ואתמול קיבלתי את התוצאות של הקפאת עוברים. הוקפא עובר 1 מתוך 6. גם בטיפול הראשון העוברים לא שרדו את ההקפאה והטיפול לא הצליח. בטיפול השני עשו חצי X, והרופאים טענו הם היו טובים יותר והיה הריון כימי. האם יש קשר בין האנדומטריוזיס לאיכות העוברים? מה עוד שבטיפול הנוכחי, הפרופסור אמר שהזרע נראה מצויין ואין צורך ב X? האם זו הבעיה בעצם? האם כדאי להתחיל כבר טיפול? כלומר לקחת דקא ביום השני של המחזור ולא ביום ה -21?

דיתיק

New member
די חדשה בעסק, אבל מנסה לענות

למיטב ידיעתי, ואני מסתמכת על מספר ספרים שקראתי בנושא ולא על ניסיון. אחד מההסברים לבעיות הפריון הנגרמות מהאנדו' היא ירידה באיכות הביציות. לכן הגיוני שגם איכות העוברים לא תהיה כל כך טובה, אם זאת, יש הריונות גם מעוברים באיכות ירודה. זה היה ניסיון לתת הסבר אבל כמובן שאיני
אבל חייבת להוסיף שמנטרה שלי בימים טרופים אלו (של הכנות לIVF) שהגוף שלנו הוא לא מכונה לכן לא ניתן לצפות את התוצאות בהתאם למה שמכניסים או להסתמך על ניסיון העבר לכן יש לשמור על אופטימיות (זהירה כמובן) כי תמיד יתכנו הפתעות
ואלה היו שלושים שניות של פילוסופית פריון בגרוש

ר ו מ י ה

New member
איכות ביציות

בהרבה מהמקרים, גם כשאיכות העוברים מסווגת כגבוהה ביותר, לא ניתן להקפיאם וגם אם הצליחו בסופו של דבר להקפיא אותם רובם לא שורדים את ההפשרה. דרך אגב, זה נכון לכלל המטופלות ובנות האנדו' לא יוצאות דופן. לשאלתך- יש קשר בין איכות עוברים לאנדומטריוזיס ונמצא כי לחלק מהנשים איכות העוברים נפגעה כנראה בעקבות המצב הדלקתי שבו הגוף נמצא. ניתן לשלב בפרוטוקול הטיפולים סטרואידים שבהרבה מהמקרים מחולל פלאים. הפגיעה אינה מחוייבת בכל מקרה,מה היו איכות העוברים אצלך? לגבי איקסי- מסכימה עם הפרופסור שלך במידה והזרע תקין ואחוז ההפריות גבוה כמו במקרה שלך, אין צורך "לאנוס" את הטבע ולעשות את פעולת האיקסי שבעיני היא די טראומטית. איקסי מיועד לזוגות עם בעיות זרע. תני לטבע לעשות את שלו ושהזרע המנצח יזכה בביצית הממתינה לו בציפייה בצלחת הפטרי. לגבי מתי להתחיל טיפול- אם עד עכשיו כל הטיפולים שלך התחילו ביום ה-21 , יש מקום בעיני לנסות גם פרוטוקול קצר אשר מתחיל ביום השני למחזור. אומנם ישנם אחוזי הצלחה טיפה יותר גבוהים בפרוטוקול ארוך, אך מה שמתאים לאחת לא בטוח שיתאים לאחרת. עשי מה שהלב מרגיש לך. ~ממני שעברה הרבה טיפולים ורק בטיפול אחד נוצרו מוקפאים. זה לא הפריע לי להרות בשלב מאוחר יותר~

שחר רז 31

New member
המון תודות על ההתייחסות

אני ממש מודה לכן על הקריאה (הקשבה) והסבלנות והרצון לכתוב תגובות חזרה. מה זה הסטרואידים האלו שהזכרת? מתי לוקחים? זה בכדורים? כנראה שאני אמתין ליום ה -21 של המחזור, לפעמים שמנסים לקצר את הדרך היא דווקא מתארכת. ושוב תודה

ר ו מ י ה

New member
סטרואידים

בפרוטוקולים מסויימים, בד"כ לאחר מספר כשלונות, בוחר הרופא להוסיף לפרוטוקול גם סטרואידים (פרדניזון או דקסמטזון) הנלקחים ככדורים בבליעה. המטרה לנסות ולשפר את איכות הביציות ויש האומרים שגם את סיכויי ההשתרשות. הסברה היא כי סטרואידים משפרים את איכות הביצית בשל הורדת הורמוניים מסויימים (זיכריים) המשפיעים לרעה על הביציות . בנוסף ,לקיחת סטרואידים מחלישה את המערכת החיסונית של הגוף ולכן יש הסוברים כי הגוף לא "ילחם" בעובר ובהשתרשותו. אחת הסברות ששמעתי בקשר לאנדומטריוזיס שהגוף אשר רגיל להלחם בנגעי האנדו' ובמצב הדלקתי עלול לזהות גם את העובר כגוף זר והחלשת המערכת החיסוניתע"י הסטרואידים נותנת מענה לנושא זה. יחד עם האמור, חשוב לי להדגיש כי הרבה מהרופאים אינם מאמינם בסטרואידים וטוענים כי זה משהו אמפירי. מסיפורי נשים בטיפולים עולה כי אצל חלק הסטרואידים גרמו לשיפור ניכר בעוד שאצל אחרות לא היה כל שינוי. לדעתי, שווה לשאול את הרופא המטפל.

נכון שבד"כ עושים איקסי כשהזרע פחות טוב.

אבל אצל בעלי למשל הזרע בסדר גמור! אבל בגלל איכות הביציות עושים איקסי... ללא זה אין לי הפריות (וניסינו פעם אחת)... אני בטיפול הבא גם אנסה סטרואידים במהלך הטיפול, בשני הטיפולים האחרונים לקחתי רק אחרי השאיבה.. בנוסף, יש גם תוסף DHEA שאני אנסה בתקווה שלא יעשה גרוע יותר...עדיין לא יודעת איך זה ישפיע.. כתבה עליו יש כאן מפרופ' זיידמן

למעלה