כמה שאלות

Fender x

New member
כמה שאלות

מה זה ABEC ? ואיזה גודל וקשיחות של גלגלים הכי כדאי לקנות? תודה

xflil

New member
לפי מה שהבנתי ומה שאני יודע

אבק זה הרמה של הלאגרים = הגודל שלהם זה הולך במספרים אי זוגיים כמה שהאבק יותר גדול, הוא יותר מהיר, ומתפרק יותר בקלות, לסקייטבורד הכי כדאי זה אבק 3.... וגלגלים? אני אוהב רכים, כי עם הכבישים פה לא נעים לנסוע עם קשים.... ויש לי גלגלים 56 MM אבל הבנתי שזה גדול יחסית

matan_fla

New member
אז ככה

אבק זה לא הגודל של הלאגר. אבק זה רמת הגימור של המתכת שממנו עשוי הלגר ככל שהמספר גבוה יותר ככה הלגאר מדויק יותר ולכן יסתובב יותר מהיר אני אישית נוסע עם 5 ומאוד מרוצה גם אני נוסע עם 56 מילימטר, זה לא ממש גדול מה שגם הגלגלים מתכווצים עם הזמן

TIS

New member
תשובות

ABEC, כמו שאמרו לפני, זהו רמת הגימור של הלאגר. לאגרים של ABEC 1 יהיו איטיים ויעצרו דיי מהר. אבל הם חזקים מאד. ABEC 3 - לאגרים טובים. נוח לצבור איתם מהירות והם לא נשברים בקלות. ABEC 5 - לאגרים טובים מאד למהירויות. אחת הבעיות איתם זה שהם קצת חלשים ABEC 7 - אני טוען שאם אתה לא נהג מירוצים, אין לך מה לחפש עם הלאגרים האלה. הם צוברים מהירות מהר מאד ושומרים עליה, אבל קפיצה אחת קטנה והם נשברים. הכי מומלץ - לאגרים ABEC 3. לי יש גלגלים 50 מ"מ דיי קשים. כדאי לקנות גלגלים 52 או משהו כזה. אני אישית מעדיף 50 מ"מ. עירא

rodney

New member
זה לא ממש נכון

אבק 5 מחזיקים טוב מאוד...אבל זה עניין של מזל..הרכבה לא נכונה וכדומה שעלולה לשבש את הלאגר... זה כמו נגיד לקנות קרש חזק מאוד ולשבור אותו אחרי יומיים בגלל איזה טעות קטנה... לגעתי אבק 5 אפילו יותר חזקים מאבק 3 ואני מרוצה מאבק 5 ..נוסעים חלק ..

alexkagn

New member
לי יש ABEC 1 ו...

משום מה הם מהירים מאד. יש לי חברים עם אבק 5 ואני נוסע באותה מהירות כמוהם. זה אפילו לא של חברה אלא של סקייט סיני... אל תשאלו אותי איך אבל הם מאד מהירים.

Bazooka Joe

New member
לא נראה לי

לי יש ABEC 7 וזה פשוט נסיעה חלקה ומהירה ומתרגלים למהירות. אני עושה דברים לא נעמים לסקיט שלי ולא קורה להם כלום. אני נהנה מהם מאד

Bazooka Joe

New member
חוץ מזה ש..

אבא שלי, שמבין קצת במיסבים אמר לי שלדעתו מבחינת מי שנוסע על סקיטבורד אין בכלל הבדל, כי נסיעה על ABEC 7 לא תהיה הרבה יותר מהירה מ ABEC 1 וזה מכיוון שאתה לא מנצל את את כל רמת החופשיות שבמיסב בנסיעה על סקיטבורד. לדעתי פשוט אין הבדל וזה הכל מין מגמה כזאת של החברות לייצר עוד ועוד מוצרים ולעלות את המחירים. מבלי שזה מזיז בכלל.

xflil

New member
אולי אבא שלך מבין בזה

אבל לא מתווכחים עם עובדות......נכון? לכל החברים שלי יש סקייטבורדים ב-100 שקל רק לי יש ספיד מטאל אבק 3 וכשמסובבים... שלי מסתובבים הרבהההההה יותר זמן משלהם......ויש להם גלגלים הרבה יותר קטנים והרבה פחות כבדים....

Bazooka Joe

New member
לא התכוונתי למיסבים כאלה

שיש בסקיטבורד של 100 שקל. הם שווים לתחת הם בכלל לא משתווים למיסבים מקצועיים לא משנה איזה ABEC. אז אני לא מדבר איתך כאן בהשוואה למיסבים מעץ. בעקרון, מה שניסיתי לומר זה אם יש לך ABEC 3, 5, 7 של ספיד מטאל, בונז, וורלד אינסטריז וכאלה, אז זה לא ממש משנה. גלגלים זה נראה לי סיפור אחר לגמריי כי בזה יש יותר הבדל.

xflil

New member
אה, בזה אתה צודק

אולי זה נכון שחברות סתם מוציאות דברים שיעלו יותר ויעשו רושם של יותר טובים תגיד, איך אני יודע איזה קשיחות הגלגלים שלי? כי המוכר שאל אותי רכים או קשים, אמרתי לו רכים, אלמנט אגב 56 ממ

למעלה