כמה שאלות

Blackpanter1י

New member
כמה שאלות

1.מה הסיבה שרש"י מפרש ש"לא תגנוב" זה בנפש ולא ממון? 2.האם מותר לשמוע מוזיקה לועזית (בלי קשר לעומר) בלי קללות, ולא שירי אהבה? כי לאחרונה ראיתי באתר של האוטיסט "דניאל מסרים מעולם האמת" שכל ומזעקה לועזית זה להכניס רעל לנשמה, בדיוק כמו להכניס חזיר לגוף, אז אני מתלבט אם לשמוע בכלל עכשיו... 3.האם משפחה שלא שומרת תורה ומצוות, והם הולכים לים, או לבריכה הם עוברים על איסור עריות? בגלל המראות הלא צנועים של בני המשפחה?

תשובות

2.האמת שכן כל מוזיקה שהיא לא שירי קודש אפילו חילונים שמדברים על שלום וכד' זה מזיק הבעש"ט הקדוש אמר שלהסתכל בפנים של אדם שלא דבוק בה' זה גם מזיק, אפילו להסתכל על חיות טמאות. אבל אנחנו לא בדרגות כאלה לכן מי שרוצה להחמיר על עצמו יחמיר אבל מי שזה רק יסגור אותו אז עדיף שימשיך לשמוע ויישאר בעבודת ה' בטוב ולא יחמיר בחומרות שהם לא לרמה שלו. [אני למשל מאוד אוהב מוזיקה ובעוונותי עדיין שומע שירים לועזיים אבל השם יעזור שאלה יהיו החטאים שלי]. 3.כן ,אין כזאת טענה "אני לא דתי אז אני לא חוטא" כולנו יהודים וגם רשע שברשעים שלא נוטל ידים לסעודה ייתן על זה את הדין כמו צדיק שלא נטל.

SAMO BITON

New member
אם הית קורא תא כל רש"י במקום

אז הית רואה שהוא כותב ש - בויקרא כתוב לא תגנוב שמדבר על גנבת ממון, אבל בעשרת הדברות מדובר על גנבת נפשות, כיוון שכתוב לא תנאף ולא תרצח - עברות שהאדם חייב עליהן מיתת בית דין, כך גם לא תגנוב, ואיזו גנבה חייב עליה אדם מיתת בין דין? ניחשת נכון! גניבת נפשות! שבוע טוב:) { אני רק רוצה לציין שלא ידעתי את זה קודם, תודה }

תשובה לשאלה 1

כמו שכתבו בתגובה שלפניי. יש כלל בלימוד התורה שנקרא "דבר הלמד מעניינו". הווה אומר שאם נכתב בתורה דבר שלא ברור כיצד לפרש אותו, ניתן לדעת כיצד לפרש אותו לפי העניין בו הוא הוזכר (ז"א לפי הפסוקים שכתובים לידו). כיוון שאיסור גנבה מוזכר בתורה בעוד מקום, ובאותו מקום מוזכרים עניינים שבממון, כך גם מפרשים שאותו "לא תגנובו" מדבר בממון. לעומת זאת בעשרת הדיברות מוזכרים סביב ה"לא תגנוב" דווקא עבירות שדינם בנפש (לא תרצח - לא תנאף) ולכן גם ה"לא תגנוב" מתפרש בנפשות.

Blackpanter1י

New member
רגע

לגבי שאלה 3 אמרתם שכן, בל האם זה כולל גם לא בבריכה אלא ביום יום בגלל שהלבוש הוא לא לפי ההלכה? ולאסף אמרת שכן בקשר למוזיקה, אבל מה דעתך על מה שהאוטיסטים אומרים בתקשורים?

תשובות

3. כן כל חילוני אפילו בביתו כל עוד רואה מראות אסורות הוא נכשל באיסור תורה אין חילוק בין המקום לאנשים וכו'. 2.אסף גם יודע מהגמרא הקדושה ש"אסור לאדם שימלא שחוק פיו בעולם הזה" ואסור לשמוע שירים אלא בשמחת מצווה ו"אוזן השומעת תעקר" אך כל אלה לא נפסקו להלכה בפרט לא בדור הזה וכל שכן שלא פוסקים הלכה ע"פ דברי האוטיסטים.

Blackpanter1י

New member
אז גם חוזר בתשובה עוברים על איסור

עריות בגלל שיכול להיות שבנות המשפחה לא לבושות לפי כללי ההלכה?

אופירA

New member
מנהל
כעיקרון - כולנו בגלות

גם החילוניים, גם החרדים וגם החוזרים בתשובה. כחלק מהגלות, אנו מסתובבים בין נשים שלא לבושות בצניעות. החובה ההלכתית המוטלת על אדם יהודי אינה לדאוג בכל דרך שהיא למנוע מאשה ללכת בחוסר צניעות. (כמובן, שאם אפשר להשפיע על כל זולת חוטא בדרכים חיוביות - חובה על כל יהודי להשתדל בכך, כי יש ערבות הדדית בעם ישראל). אלא החובה ההלכתית על הגבר היא להימנע ככל שאפשר מלהסתכל באשה לא צנועה ולשמור את עיניו. צריך פרופורציות בדברים הללו. כי צריך גם לכבד את קרובי המשפחה ולשמור על קשר איתם. ולכן אם אינו מסתכל באשה במטרה ליהנות מחוסר צניעותה - מעיקר הדין אינו עובר עבירה. וכל מי שבא להחמיר, צריך להביא בחשבון את ההשלכות לצד השני, כדי שלא ייצא חסיד שוטה. שמירת העיניים (כלומר שלא מסתכל כלל באשה, בין אם לבושה בצניעות ובין אם לאו, בין אם מסתכל להנאתו ובין אם לאו) זה דבר חשוב מאוד - כאשר זה אפשרי, ולא על חשבון כבודם ועלבונם של קרובי משפחה שאינם מכירים בטעותם. אם אינו מסתכל בה, אלא רואה אותה כיוון שנמצאת לידו, ולא התכוון להסתכל בה, ואין לו דרך סבירה שיימנע משהות במחיצתה - זה לא איסור עריות.

למעלה