כמה שאלות

כמה שאלות

האם בספירת העומר מותר לשמוע שירי נשמה? האם בספירת העומר מותר לסדר את הגבות\לעשות שעווה? האם לבחורה שחזרה בתשובה ולקחה על עצמה להתלבש בצניעות בתקופת העומר מותר לקנות בגדים חדשים (צנועים)?

תגובה ../images/Emo8.gif

לגבי שאלה 2:
לנשים מותר ליטול ציפרניים ולסדר את הגבות ולהוריד שערות. אבל אסור לנשים להסתפר אם אין צורך (ואם יש צורך של צניעות, כגון שהשיער יוצא מהכובע - מותר להן להסתפר). לגבי שאלה 3:
מותר לקנות בגדים בספירת העומר, ומעיקר הדין מותר גם לחדש אותם (ולברך שהחיינו אם צריך, שהרי על בגדים פשוטים אין מברכים שהחיינו). יש מחמירים שלא לברך שהחיינו על בגדים חדשים, אבל גם לשיטת המחמירים מותר לקנות בגדים חדשים ולחדש לאחר העומר. נלקח מתשובה שרשמה אופירA בפורום נלקח מפה: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=681&msgid=96173950

תשובות

מותר לשמוע שירים ווקולים היינו שירים רק עם מילים בלי כלי נגינה או כלי נגינה אחד. מותר לסדר גבות ולעשות שעווה מותר לקנות בגדים אבל לא ללבוש אותם

נראה לי

שבמקרה הזה להחמיר ולא ללבוש את הבגדים הצנועים זאת חומרא שמביאה לידי קולא [או איך שאומרים את הכלל הזה בהלכה]. ונראה לי שאם היא לא תלך עם בגדים צנועים אז הדבר הרבה יותר חמור וללבוש אותם בספירת העומר. צריך לחכות לתשובה מוסמכת אבל בינתיים נראה לי שאת חייבת לקנות בגדים צנועים.

אופירA

New member
מנהל
תשובות ותיקוני טעויות

שירים ללא כלי נגינה מותר לשמוע. יש ביצועים ווקאליים של שירים ומותר לשמוע אותם. (יש מקרים שפוסקים לאנשים שמותר להם לשמוע מוסיקה בספירת העומר, אבל צריך שאלה אישית. זה אינו היתר לכלל). מותר לאשה לסדר גבות ולעשות שעווה. אין כל איסור בזה. מי שחזרה בתשובה וצריכה בגדים צנועים כי אין לה - מותר לה לקנותם ולחדשם גם ב-3 השבועות, וכל שכן - בספירת העומר. כי בספירת העומר מותר לקנות בגדים חדשים לכתחילה, ומותר גם לחדש אותם (ורק המחמירים נמנעים מלחדש אותם, אבל לא נמנעים מלקנות). ובוודאי שבגדים שאין צריך עליהם ברכת שהחיינו, כי אינם בגדים חשובים - מותר לקנות ולחדש.

למעלה