כמה שאלות

Ed Hunter

New member
כמה שאלות

קודם כל, אני אציג את עצמי... קוראים לי אדי, ואני ממש לא קיבוצניק, עירניק טיפוסי
כרגע אני בצבא, עוד כחצי שנה ניכנס לקבע ומתכנן לעבור לגור בקיבוץ... הענין הוא כזה, אני לא באמת יודע איך הדברים עובדים, איך "מתקבלים" לקיבוץ, מה בעצם ההבדלים הגדולים בין קיבוץ מופרט לקיבוץ שנישאר כמו שקיבוץ אמור להיות, האם בכלל אפשרי להצטרף לקיבוץ בתור חייל ועוד כל מיני דברים כאלה... בכ"א, אני אשמח אם תוכלו לעזור לי לעשות לעצמי קצת סדר בראש בקשר לכל מה שקשור לנושא
תודות

a 90s Noah

New member
אהלן

אוו קבע. איפה? תבחר לעצמך קיבוץ שמוצא חן בעיניך, תתקשר למזכירות (טלפונים ופרטים כאלה ניתן למצוא באתר הקיבוצים בקישורי הפורום), ותברר לגבי השכרת דירה בקיבוץ לחייל. ההבדל בין קיבוץ מופרט לקיבוץ לא מופרט - מבחינתך לא משנה כלום. אתה משכיר דירה וגר בה, וזהו. את זה רוב האנשים עושים, ונראה לי שזה מה שאתה מחפש. אלא אם כן אתה רוצה להתקבל לחברות - משמע להיות חבר קיבוץ, ואז זה אומר שהמשכורת הולכת לקיבוץ ואתה זכאי לכל מה שהקיבוץ נותן (אוכל, כביסה, השכלה לילדים, תקציב חודשי וכל הכיף הזה). עכשיו זה חתיכת תהליך. קודם כל אתה צריך למצוא קיבוץ שמקבל אנשים לחברות (לא כולם היום מקבלים. שלי לא לדוגמא), אח"כ יש אם אני לא טועה הצבעה של כולם ונראה לי שצריך גם לגור שם ולעבוד בקיבוץ איזה כמה שנים. לא נראה לי שלזה התכוונת. אתה צריך ממש לרצות להיות שם עד סוף חייך כדי לעשות את זה. יותר פרטים על כל זה אתה יכול לשאול את המזכירות של הקיבוץ שאתה רוצה לגור בו.

למעלה