כמה שאלות...

Blackpanter1י

New member
כמה שאלות...

1.האם העיקרון של "כבולעו כך פולטו" קשור גם לחמץ? והאם זה הלכה מסיני, או תקנת חכמים? 2.למה לא מספיק לנקות כיריים עם מסיר שומנים , וחייבים מים חמים מה ההבדל למה דווקא מים חמים? 3.איך מכשירים מיקרוגל לפסח? 4.מה לעשות עם המקלדת והעכבר, ושולחן המחשב? 5.ליל הסדר זה ליל שימורים ובק"ש שעל המיטה הבנתי שצריך להגיד רק את הק"ש זה כולל גם את הפרשיות? 6.במשפחה שלי אוכלים קטניות, אבל לגבי חומוס, אומרים שלא בגלל השם של זה בערבית או משהו כזה...אני חייב גם לא לאכול בגלל הדבר המגוחך הזה?

asaf2000

New member
תגובה

3. הכשרת מיקרוגל מאתר כיפה: הכשרת מיקרוגל לפסח ולכל ימות השנה: א. הכשרת צלחת הזכוכית: - ניקוי היטב. - הגעלה במים רותחים . אפשר להגעיל בסיר גדול מאד, אם אין סיר גדול, אפשר לחמם מים בתבנית אפיה, על גבי הכיריים. לכסות בתבנית נוספת, ע"מ לאפשר רתיחה. לאחר מכן לשקע את הצלחת של המיקרוגל בתבנית, במידה ולא נכנסת כולה, ניתן לסובב אותה בתוך המים, עד שמוגעלת כולה. ב. ניקוי המיקרוגל: - לפי הוראות ניקוי של היצרן, הניקוי כולל העיגול עם הגלגלים. ג. הכשרה: - להחזיר את הצלחת למקומה. - לשים 2 כוסות מים ולחמם בין 15-10 דקות, עד שהמים מתאדים, כחצי מכל כוס. 5. כן, כולל הפרשיות, אבל בלי כל המזמורים האחרים ופסוקי השמירה שאומרים. 6. חייב!

Blackpanter1י

New member
לגבי 6 מזה חייב?

זה לא מנהג מחייב זה לא פשט בכל עם ישראל... והבנתי שאפשר לעשות התרת נדרים

אופירA

New member
מנהל
פסח - חג המנהגים המשפחתיים

קודם כל, אני מוכרחה להעיר - זה לא מנהג מגוחך בכלל, זה מנהג קדוש ויפהפה, שהתקבל בהרבה עדות ספרד. בפסח יש עניין מיוחד מאוד, של שימור המנהגים המשפחתיים, גם אלו שאין להם הסבר הלכתי או שאינם מצויים בהנהגות של רוב עם ישראל. כך תמצא משפחות השומרות על הכלל שאין לאכול עגבניות שאינן מקולפות, משפחות שמקפידות להימנע מכל מיני מאכלים משום שכך נהגו באיזור בו גרו. שורש משפחתי של מנהג הוא קדוש בפסח, ויש להיצמד אליו. זה לא סתם שנצמדים למנהגים משפחתיים בפסח. יש בזה עניין גדול. כל נושא המשפחות בעם ישראל הוא עניין עם משמעות עמוקה ומודגש מאוד בפרשות המתארות את נדודי העם במדבר. לשאלות האחרות: העיקרון של "כבולעו כך פולטו" קשור גם לחמץ. לנקות את הכיריים מספיק בהחלט עם מסיר שומנים. אלא ששופכים עליהם מים רותחים על מנת להכשירם, כדי שיפלטו את טעם החמץ שבהם. ובכל מקרה, יש לכסותם בנייר אלומיניום עבה לפני שמניחים בחזרה את המבערים והחצובות. את המקלדת והעכבר והשולחן אפשר לנקות היטב. להפוך ולנער היטב את המקלדת. יש שמעדיפים להחליף מקלדת, כי יש בה הרבה פירורים בפנים שאי אפשר להגיע אליהם ואי אפשר לשפוך עליהם חומר מבטל. העכבר יכול להישאר כמות שהוא, רק לעבור ניקוי.

Blackpanter1י

New member
שלום

"כך תמצא משפחות השומרות על הכלל שאין לאכול עגבניות שאינן מקולפות, משפחות שמקפידות להימנע מכל מיני מאכלים משום שכך נהגו באיזור בו גרו." את מתכוונת לכל השנה? "לשאלות האחרות: העיקרון של "כבולעו כך פולטו" קשור גם לחמץ. לנקות את הכיריים מספיק בהחלט עם מסיר שומנים. אלא ששופכים עליהם מים רותחים על מנת להכשירם, כדי שיפלטו את טעם החמץ שבהם." האם זנ נבדר מדעית העיקרון הזה?

אופירA

New member
מנהל
המנהגים נהוגים בחג הפסח

כל המנהגים הללו נהגו בגלל שהיה חשש חמץ במקומות שבהם היו גרים שורשי המשפחות הללו, ובפסח נוהגים בחומרות רבות. כמו כן, יש עניין לשמר את המנהגים שנהגו במשפחות השונות, גם אם סיבותיהן כבר בטלו במקומות החדשים. הבליעה של מאכלים במתכת היא של הטעם. הטעם נבלע במתכת, ונפלט כאשר "מבשלים" בו מים רותחים באותו אופן שבישלו את המאכל שטעמו נבלע. ייתכן שהעיקרון נבדק מדעית, וייתכן שלא. אינני יודעת. לכשעצמי, זה לא מעניין אותי. חז"ל בקיאים בכל חוקי הטבע - הפיזיים והרוחניים כאחד. המדע מפגר אחרי הידע שלהם מאוד מאוד, ומחקריו (הסותרים אחד את השני חדשים לבקרים) אינם ראיה לשום דבר.

Blackpanter1י

New member
כן אבל הקטע של המחומוס זה רק בגלל

השם שלו, ובעצם אנחנו אוכלים קיטניות... אז מה הקטע? זה מרגיז

אופירA

New member
מנהל
הקטע הוא המנהג המשפחתי

המשפחה (לא המשפחה שלך, אלא משפחת היסוד של המשפחה שלך) נהגה להתרחק מהחומוס באופן סמלי, בגלל שמו. מצווה עליך לאמץ את המנהג המשפחתי ולהאדירו. זהו מנהג קדוש שמלמד על חיבוב המצווה מצד כל העדה הנוהגת בו. יש הרבה עניינים שאנו נוהגים בהם רק כדי להראות חיבוב המצווה. אם אנו אוהבים את המצווה ומצוותיו - איננו מתרגזים מהעניינים, אלא שמחים בהם. אם איננו אוהבים את המצוות - אז הכל מרגיז, לא רק החומוס. אם מדובר בקושי ספציפי, על רקע של תחילת הדרך ביהדות - אז כמו בכל הדברים, העניינים והמצוות, תקף הכלל שאין עושים הכל בבת אחת, אלא לוקחים על עצמך כמה שאתה יכול, עפ"י הכוחות וההרגלים. ורצוי שתהיה הדרכה של רב שמכיר אותך ואת נתוניך. אבל להתנגד למנהג בגלל שזה חוסר נוחיות זה לא נכון. צריך להבין למה המנהג נכון, גם אם אינך מוצא את הכוחות לנהוג בו בפועל. תאמין לי - אני אכתוב בחול המועד מסיבות שכרוכות בנסיבות החיים שלי, ומאותן סיבות אני בכלל גולשת באינטרנט הטמא הזה. אבל אני מבינה היטב מדוע מאוד צריך להיזהר בקדושת חול המועד ומדוע כתיבה מבזה את המועדות בעיקרון (לא במקרה שלי), ומדוע האינטרנט טמא, מסריח ומשוקץ, ורק הנסיבות מאלצות אותי לעשות את מעשי בו.

למעלה