כמה שאלות

Hurakano

New member
כמה שאלות

1 - חבר שלי אמר לי משהו ורציתי לוודא שהוא אמר נכון - הוא טוען שיש 2 סוגים לסכרת - סכרת נעורים וסכרת שתוקפת מבוגרים. אבא שלי חולה סכרת, ודיברנו על סכרת הנעורים והוא אמר לי שאם אבא שלי חולה סכרת של מבוגרים אז אם אני אחלה בסכרת מהתורשה אז היא יכולה להיות רק סכרת מבוגרים (כמו של אבא שלי). האם הוא צודק ? 2 - ראיתי פה בכמה הודעות שאומרים סכרת סוג 2 - למה הכוונה ? 3 - סכרת היא מחלה לכל החיים ? 4 - מהו החומר שחולי הסכרת מזריקים לגוף ? תודה רבה, ואני מקווה שמספר השאלות לא הפריע Hurakano

gaia20

New member
הי- לתשובות

1.אני פחות שולטת בחלק של תורשה ולכן אתן ל"מתוקים" לענות. 2.סוכרת סוג 2 הכוונה לסוכרת של מבוגרים. 3.סוכרת היא מחלה כרונית- לכל החיים. 4.החומר שחולי סוכרת מזריקים לגוף הוא אינסולין. מקווה שעזרתי לך, גאיה.

elad2040

New member
תשובות.

אכן יש שני סוגים של סוכרת: סוכרת סוג 1 (נעורים) וסוג 2 (מבוגרים). השמות "נעורים" ו"מבוגרים" גורמים להרבה בילבולים. נערים וילדים עלולים ללקות בסוג 2 ואנשים מבוגרים עלולים ללקות בסוג 1, ובכל מקרה מדובר במחלה כרונית, כך שגם אם לקית בסוג 1 הילדותך הרי שהמחלה תלווה אותך גם כשתיהייה מבוגר. החבר שלך לא ממש צודק. אין ספק שאם אביך חולה בסכרת סוג 2 אתה בקבוצת סיכון מאד רצינית ללקות בזה גם! תתחיל לשמור על עצמך. סוכרת סוג 2 תוקפת כתוצאה מהשמנה, חוסר פעילות גופנית ודיאטה עתירת פחמימות. תזהר! אבל, מחקרים היום מוכיחים שיש כנראה קשר תורשתי עקיף כלשהו בין סוכרת סוג 2 לסוג 1. אני יכול להגיד לך שאבא שלי חולה בסוכרת סוג 2 ואני בסוכרת סוג 1. עוד לא נאמרה המילה האחרונה בנושא. על הטבע המדויק של סוכרת, הרשה לי להפנות אותך למאמרים שבראש העמוד. תעשה מאמץ ואני אצטרך לתקתק פחות את אותם הדברים פעם אחרי פעם

PowerFul

New member
לאלעד

היי בן כמה אתה ומהיכן אתה בארץ? כמה שנים אתה סובל מסוכרת? מעניין מאוד לדעת ותודה על העדכונים השוטפים

elad2040

New member
משתדל...

אני בן 21, סוכרתי שנתיים, ואני מקיבוץ עין חרוד איחוד שבצפון.

Hurakano

New member
תודה לכם

על התשובות ! רק רציתי לדעת - מהו האינסולין ? איזה תפקיד הוא ממלא בגופם של חולי הסכרת ? תודה מראש Hurakano

PowerFul

New member
אינסולין

אינסולין הוא הורמון אנאבולי המיוצר בגוף ע"י הלבלב. פעילותו שם אינסולין קשורה לחילוף חומרים כאשר הידועה מכולן היא פעולתו הקשורה לסוכר. אינסולין מווסת את רמות הסוכר בדם. כשיש רמות גבוהות של גלוקוז בדם, למשל אחרי ארוחה אז הלבלב מייצר באופן תקין אינסולין. אבל אצל חולי סוכרת מסוג 1, הייצור של אינסולין ע"י הלבלב נפגם, ואצל חולי סוכרת סוג 2, התאים לא מגיבים היטב לאינסולין המיוצר. לכן יש לתת אינסולין לחולי סוכרת כדי למנוע רמות גבוהות בדם של סוכר. אם לא נותנים אינסולין אצל חולי סוכרת סוג 1, יכול להגרם מצב חמור של חמצת קטונית בגוף (הופעת גופי כמו אצטון). חולי סוכרת מסוג 1 , לכן חייבים לטפל עם אינסולין. בברכת יום טוב ומתוק
לכולם

למעלה