כמה שאלות

• פותח הנושא chin1
  • פורסם בתאריך

chin1

New member
כמה שאלות

שלום אני סובלת כבר מספר שנים מאנד' ואף עברתי לפרווסקופיה לפני שנתיים אצל ד"ר דיקר (מומלץ בחום), לאחר חמש שנים של ניסיונות להיכנס להריון שכלל הריון חוץ רחמי לאחר שנה של ניסיונות, והימנעות כמעט פנאטית מטיפול IVF החלטתנו ללכת על זה , ואנחנו עכשיו מטופלים בליניאדו. אבל אני חשה ממש בורה בנושא. בצילום רחם שעברתי לפני כחצי שנה רואים שוב הדבקויות האם לא עדיף לעבור שוב לפרוסקופיה לפני ההפרייה , הרופא בלניאדו אמר שלא צריך אבל שמעתי כמה דיעות אחרות, מניסיון שלכם האם נחוץ או שאפשר לוותר על הניתוח? האם זריקות הדיכוי וההורמנוים גורמים " להתפרצויות" חזקות יותר של המחלה האם יהייה צפוי לי " מחזור" או ביוץ כואב יותר ? האם למי שסובלת מאנד' קיים סיכוי נמוך יותר להיכנס להריון בIVF ? בתודה מראש לכל תשובה

ר ו מ י ה

New member
אנדו' ופוריות

אני מניחה שבשנים בהם ניסיתם להכנס להריון באופן ספונטאני לא היית בדיכוי מה שעלול "למחוק" את תוצאות הניתוח ולהביא אותך למצב בו היית קודם לניתוח ואף חמור מכך. לנשים עם אנדו' לא מומלץ לנסות כ"כ הרבה זמן להרות באופן ספונטאני משום שכל מחזור מלבה את המחלה ועלול לגרום לנזק. אומנם כפי שאת כותבת הורמונים בהם משתמשים בטיפולי פריון עלולים ללבות את המחלה (כמו גם המחזור החודשי), אך דווקא דיכוי אמור להיטיב עם האנדומטריוזיס. לשאלותיך הדעות חלוקות- רוב רופאי הפריון יגידו לך שהניתוח מיותר מכיוון שה-IVF עוקף את רוב הבעיות הנגרמות בשל האנדו', בעוד שהרופאים הכירורגים יטענו שמחקרים (ובמיוחד מחקר קנדי) שנעשו על הנושא הראו עליה באחוז ההריונות של נשים שעשו ניתוח לפרוסקופיה. אני חושבת שנכון הוא להתייעץ על הנושא עם רופא פריון מבין עניין וכאן אני חייבת לציין שהדעות על מחלקת הפריון בלניאדו חלוקות... ממליצה לך לפנות, אפילו לייעוץ חד פעמי, לאחד מהרופאים הבאים- פרופ' משיח פרופ' זיידמן פרופ' פיש פרופ' שולמן. בהצלחה

chin1

New member
תודה רבה

אני מודה לך על תשובתך הפשוטה והברורה

למעלה