כמה שאלות

galya13

New member
כמה שאלות

1.)באיזה חומר ואיך אתן מנקות/ים מגשית של כיסא אוכל של תינוקות? האם רק מעבירות סמרטות רטובה או עם עוד משהו? 2.) אותה שאלה לגבי לנקות סיר של פיפי-קקי של ילדים? איך מנקים? האם מחטים באיזה חומר? 3.) כל הזמן בגדים שאנחנו לובשים יום-יום זורקים בחדר שלנו על הכיסא, ועם הזמן יש לנו ערמות של בגדים ולוקח המון זמן עד שמסדרים, כי חלק אנחנו לובשים, חלק לא נקי ממש, אז לא בא לי להחזיר לארון, אבל זה גם לא ממש מלוכלך, ואולי אני אלבש בגד מסויים שוב. אז ככה מצתבר . איך נפתרים מערמות? בעצם יותר נכון איך לא להגיע למצב של ערמות? יש לנו גם עמוד לבגדים שגם הוא תמיד מפוצץ בבגדים, אבל לאחרונה הוא עומד במקום לא נוח להגיע אליו, אז הוא לא בשימוש. האם יש טיפים?

SILIVAS

New member
היי

רק לגבי שאלה 3: לי יש מדף ספציפי בארון שמיועד לבגדים שילבשו שוב. אני חוזרת הביתה, תולה על מתלה עמוד (לאוורר מריח הסיגריות) ובערב או יום אחרי מקפלת חפיף ולמדף בארון. ואת צריכה להחליט מראש איזה בגד תלבשי שוב ואיזה לכביסה מייד וליישם. אה, ואם יש לך מתלה עמוד נראה לי חבל שהוא לא בשימוש, לא כדאי להזיז אותו למקום שבו יש אליו גישה? שבת שלום

galya13

New member
תודה

לגבי מדף בארון זה דווקא רעיון טוב, אבל זה קצת בעיה, כי כל המדפים מפוצצים בבגדים, כי יש לנו בית קטן וממש אין מקום לכלום. ככה גם לגבי להזיז את העמוד זה בעיה של מקום בבית. אבל אפילו כשהיינו משתמשים בו עדיין היה אליו גם בלגן של בגדים. תודה בכל זאת על העצות

אוצה

New member
עונה לך:

1. את המגש מנקה בבית עם מים וסבון כלים. מידי פעם עם אקונומיקה. סבון כלים- אחרי כל ארוחה (אצלי המגש מתפרק- כיסא של ליפסקי). 2. סיר- עם אקונומיקה או סבונומיקה. ושמה באמבטיה שיתנקזו המים. בגדים- לא מגיעים למצב של ערמות. מה שלובשים וחוזר ונלבש (סוודר עם ריצרץ', פליז וכו' נשאר על המתלה. מה שלא- פעם בשבוע עוברת על הערמה. מה שנקי- חוזר לארון מה שלא- לכביסה. מה שלא בטוחה- מכבסת שוב.). הכלל אצלי אומר- שאם לא נותנים למפלצת מזון היא לא תגדל- היינו, תהרגי את ההר כשהוא עכבר ולא יווצר לך הר. והנה לך מטלה לסופשובע חורפי זה- תעברי על הערמה ותסדרי הכל. ככה תתחילו שנה חדשה בשבוע הבא עם ערמה קטנה שתעשי לה מוניטוריניג יומי/ שבועי...

נועם@בת

New member
כמה תשובות

מגש של כסא תינוק- במים וסכון כלים כמו כל כלי אחר- בהנחה שהוא מתפרק. בגדים לא נקיים. מנסיון, בגד שנלבש פעם אחת והוא כמעט מלוכלך, בדרך כלל לא ילבש יותר. אני חושבת שאפשר לעשות כלל אצבע- אם הוא לא מלוכלך, אין לו ריח ולא נדבק אליו כלום- אפש להכניס אותו חזרה לארון. אני עושה את זה לפעמים, אבל מחזירה את הבגד הפוך, כך אני זוכרת שזה בגד "משומש" ויש לו עדיפות ללבישה בהקדם האפשרי. אם הוא לא ראוי להחזרה לארון- תכניסי לכביסה וזהו. קורה לי שאני תולה על המתלים שעל הדלת בגדים שלבשתי "רק קצת" והם פשוט נשארים שם, צוברים אבק ומעמיסים על החדר שממילא עמוס. בסוף אני נשברת וזורקת לכביסה, אז מה הרווחתי? בכל מקרה, אם הנחת את הבגד בצד, תחזרי ותלבשי אותו עוד באותו שבוע, ככה הבגדים לא יצטברו. ואם עבר שבוע- הופ לכביסה וגמרנו. נועם נועם

../images/Emo45.gif את פטנט הבגדים ההפוכים למדתי

ממך ! מכבסת את כל הבגדים אחרי כל לבישה(למעט חצאיות גי'נס/ סוודרים/מכנסי גבר) . את החצאיות והסריגים והמכנסיים מאווררת על כסא 24 ש' ומחזירה הפוך לארון .בלבישה הבאה הם הולכים לכביסה . שונאת להכנס לחדר ולמצוא ערמות בגדים . ...הבעיה שהבנות שלי למדו מהר מאוד שאם אמא "חוטפת קריזה" בגלל שיש בחדר ערמות בגדים ,שהיה קשה להחליט מה לובשים ...אז הפתרון המהיר הוא לדחוף גם אותם לסל הכביסה...כך שלפעמים אני מגלה בגדים נקיים לחלוטין שפשוט התעצלו לקפל חזרה...

galya13

New member
אהבתי את הרעיון לשים בגד "משומש"

בארון הפוך. תודה

ESHED48

New member
../images/Emo140.gifהצעות ייעול לשאלותיך../images/Emo3.gif

galya
כמה טיפים : 1. מגש הכיסא לתינוק, קודם לאסוף עם נייר מעט לח את הפירורים. כתמים שנוצרו מייד אחרי הארוחה יורדים ביתר קלות עם מטלית רטובה. כתמים קשים יותר, אפשר עם קצה של ספוג ניקוי וסבון לשפשף ולנקות בעזרת מטלית רטובה. רצוי לעבור עם מגבת יבשה מייד אחרי זה. כתמים של רוטב עגבניות, יורדים בקלות עם העברה קלה של לימון. אם המגש נשלף לשטוף כמו מגש רגיל 2. לסיר פיפי-קקי, בזמנו חיברתי לצינור ההדחה של השירותים, ברז נוסף בצורת מיקלחון קטן שעוזר גם בשטיפת האסלה וכמובן לשטיפת הסיר ישירות לאסלה. את הסיר עצמו אחר כך אין בעיה לנקות כמו כל כלי סניטרי אחר, רצוי ועדיף, לעדינות הטוסיק, עם מעט סבון לגוף. 3. בגדים שלבשנו ורוצים עוד פעם, כנראה שזאת בעיה כלל עולמית. אישית יש לי לכך שני פתרונות, מתלה וכיסא 1 או 2 . למתלה הבגדים צרפתי במיוחד 5 - 6 קולבי חולצות ו-2 קולבי מכנסיים רב שלביים. באופן הזה תמיד גם הבגדים ללבישה חוזרת, אף פעם לא מתקמטים. חולצות או סוודרים, מקופלים לשניים לאורך המוט, תמיד נשארים באופן שיכולים ללבוש שוב. לגבי כיסא, אם הבגד רצוי ללבישה נוספת, מתוך הרגל מקפלים את הבגד על הכיסא. למה 2 כיסאות, כדי להפריד בין הבגדים שלי ושלו. כשאני הולכת להפעיל מכונת כביסה, תמיד מעיפה עין על הבגדים בחדר השינה. לרב נשלפים בגדים שבחשבה שנייה אם יש מקום במכונה לעוד בגד, במקום לחכות לפעם הבאה, מצטרף לכביסה. בשיקול של במקום שיצבור אבק, או לא נלבש השבוע, לא בטוח שיילבש בשבוע הבא, מזג האוויר משתנה פתאום, ככה יורד מערימת ו'אולי אלבש שוב'
אמנם פעם ראשונה שכתבתי כאן - אבל הפורום מקסיםםםם ברכותיי מכל ה
לטלי ולנועה מנהלות הפורום .

galya13

New member
תודה רבה על הטיפים

אהבתי גם את הרעיון לצרף למתלה קולבים. זה באמת אפשר לשים ככה הרבה בגדים וזה בטח יראה יותר מסודר. תודה רבה על הטיפים.
.

למעלה