כמה שאלות...

• פותח הנושא NaChO
  • פורסם בתאריך

NaChO

New member
כמה שאלות...

מאז שהתחלתי להתאמן בחדר כושר החלטתיל עשות אימונים איניטנסיביים יותר. אי לכך אני עושה מהיום בין 4 ל-5 תרגילים על כל קבוצת שרירים גדולה (חזה, רגליים, כתפיים וגב), ו-4 סטים בכל תרגיל. יותר מדי? או שאני אראה תוצאות טובות? שאלה שניה היא לגבי סדר האימונים שלי: אימון א´ שלי- חזה+ יד קדמית אימון ב´- כתפיים רגליים אימון ג´- גב +יד אחורית אני מבצע את המחזוריות של האימונים כאשר את אימון ג´ אני מבצע רק פעם אחת בשבוע, ובשישי שבת אני נח. יש הצעות לשיפור? אשמח לקבל תגובות , הארות והערות

אלי ו.

New member
הערות

יש לך בלבול במונחים, אתה העלית את העומס לא את האינטנסיביות. לרוב האינטנסיביות הפוכה לעומס. (בהנחה שאתה עובד ולא משחק) האינטנסיביות נמדדת באחוזים מהמשקל המקסימלי לחזרה - RM1. ככל שהאימון ארוך יותר העומס עולה והאינטנסיביות יורדת. 5 תרגילים לשריר אחד זה הרבה מדי לטעמי. (בייחוד אם אתה עושה 5 אימונים בשבוע) זכור השריר גדל במנוחה לא באימון! באימון ב´ הפוך את הסדר, העיקרון הוא שרירים גדולים ותרגילים גדולים לפני קטנים. ולכן הרגליים באות לפני הכתפיים. לא רעיון טוב לעשות פי 2 אימוני חזה מגב. עדיף בשבוע הבא להתחיל באימון גב, ואז השבועות מתחלפים: 1) א,ב,ג,א,ב,מ,מ 2) ג,א,ב,ג,א,מ,מ 3) ב,ג,א,ב,ג,מ,מ וכן הלאה התכנית שלך עמוסה מאוד, אז ודא שאתה אוכל מספיק וישן מספיק.

NaChO

New member
אלי תודה, ועוד שאלה!

אם אני אסדר לי מחזור אימון שונה- כלומר רצף של שלושה אימונים ויום מנוחה אחד ביניהן, האם כך עדיף? לדוגמה- אימון א, אימון ב, אימון ג´, מנוחה וחוזר חלילה... כך גם לא אעשה יותר אימוני חזה מגב ,אבל תהיה לי פחות מנוחה, בנוגע למספר התרגילים- ארבעה תרגילים זה עדיף? מה אתה אומר? ד"א, אתה ממלא את מקומו של רמי בכבוד! יישר כח!

אלי ו.

New member
אני לא בעד 6 ימי אימון בשבוע

זה יותר מדי, הגוף צריך יותר זמן מנוחה. גם 5 ימים זה כבר הרבה. גם ארבעה תרגילים זה הרבה, אבל בגבולות הסביר. זה לא שאני מרחם עליך או משהו, אלא פשוט חושש שתיכנס לאימון יתר. באופן אישי אני אוהב תוכניות עם 10-20 סטים עבודה, והרבה אינטנסיביות. אפשר יותר אם דואגים למספיק מנוחה.

למעלה