כמה שאלות:

ALONA C

New member
כמה שאלות:

1. שאלה בשביל חברה:יש לה תינוק בן חודש יונק מלא(כל היום כמעט)שעלה 2 ק"ג מאז הלידה. בטיפת חלב אמרו לה שזה הרבה ושהיא צריכה לסדר לו את הארוחות. האם יש כזה דבר יותר מדי? (הוא נרגע רק על הציצי) 2.התינוקת שלי בת 6 חודשים יונקת מלא והתחילה ירקות לפני כ שבועיים אך ממש לא מתה על זה. אני ממשיכה לנסות (מאדה ומרסקת עם קצת ציר עוף ללא תיבול כמובן) האם להמשיך עם ירקות לפני פירות או בשר? 3. מתי אפשר לתת דייסה? איזו דיסה אפשר ומומלץ לערבב עם חלב אם? האם כשנותנים דייסה בערב הילד יכול באמת לישון כמעט לילה שלם(זה מה שאומרים לי לעשות. שלי מתעוררת כל 1-2 שעות בחודש האחרון....) תודה מראש

היי ALONA

1. לגבי החברה: זו לא בעיה של "סידור ארוחות" כי נכון להניק לפי דרישה. יתכן שזה תקין ובאיזשהוא שלב המשקל יתאזן אך תתכן גם בעיה של ייצור יתר של חלב אצלה- שאת זה רק יועצת הנקה מוסמכת IBCLC יכולה לאבחן. מנסיון (לא רק שלי), לא כדאי להסתמך על עצות טיפת חלב בכל מה שקשור בהנקה. המליצי לחברתך לפנות ליועצת הנקה מוסמכת באיזור מגוריה (עשי חיפוש בפורום לרשימת היועצות המוסמכות). 2. לגבי המוצקים: צריך הרבה סבלנות ולאט לאט זה מסתדר..בעיקרון מומלץ להתחיל עם ירקות כדי שלא תהיה התלהבות מהפירות המתוקים ואז סרבנות לירקות. אבל- מספר חברות שלי ניסו גם פירות במקביל ולא קרה כלום, אז כנראה שצריך לזרום עם התינוק הספציפי. עוף והודו לא מומלץ לפני 7 חודשים. בכלל, אם את רואה שהיא לא מתלהבת, חכי קצת- כשהטעימות יהפכו יותר לארוחות תשלבי בשר. יש גם נסיגות בתהליך הזה אבל כולם אוכלים בסוף...בינתיים את נותנת לה את התזונה המושלמת- החלב שלך- אז אין מה לדאוג... 3. אפשר לערבב כל דייסה עם חלב אם (שיבולת שועל נחשבת לבריאה ביותר אבל מכיוון שהיא מכילה גלוטן צריך לחכות איתה עד גיל 7 חודשים). בכל מקרה, הדייסה ממש לא תגרום לקטנטונת לישון כל הלילה. גם אני קיבלתי עצה דומה מהפולניות שבסביבתי אבל זה ממש לא עבד והפסקתי עם זה. הסיבה היא, שההתעוררויות התכופות ממש לא נובעות מרעב כך שהדייסה לא פותרת כלום. גם אצלינו גיל 5-6 חוד' היה מלווה בהתעוררות כל שעה, לגימה קצרה מהציצי וחזרה לישון (וגם היום יש לפעמים לילות כאלה). סביר מאוד להניח שמדובר בתהליך בקיעת שיניים (גם אם עדיין לא רואים אותן) ואז אותה לגימה מהציץ מהווה משכך הכאבים המושלם... מי כמוני יודעת כמה זה קשה, אבל זה עדיף על פני תינוקות שלא יונקים- שאותם צריך לנדנד במשך חצי שעה כדי שירגעו ויחזרו לישון

למעלה