כמה שאלות..

one jah

New member
כמה שאלות..

היי אני רוי ואני מתגייס ביום שני ב16 לחודש והייתי רוצה שתעזרו לי בכמה שאלות 1. קודם כל יש מישהו שמתגייס איתי? 2. איך אני יכול להוציא פטור מזקן שיש לי בעיות רפואיות אך השנה זה נרפא לי אבל בכל זאת אני תמיד מדלל ולא מגלח לגמרי, כלומר שאין לי אישור מרופא עור אבל בכל זאת אני רוצה 3. איך אני יכול לדעת איפה אני יבצע את היטרונות? וזה טירונות כלל צהלית כמה זמן זה בערך? 4. אם אני מתגייס בשני אז בשישי אני בבית?<או שנשאר שבת? 5.הפורפיל של 64 ויש לי פטור מחומרי ניקוי ואבק , כלומר שאני לא יכול לישון באוהלים או לבצע טירונות מטבח, יכולים לעשות לי בעיות עם זה? 6. ירד לי פרופיל גם על בעיות בגב, בשמירות אני יוכל לשבת מדי פעם או אסור אפילו שאסור לי יותר מדי לעמוד כי יש לי המון בעיות בגב 7.אני לא יוצא עם נשק נכון? תודה רבה לכל מי שיענה שיהיה חג שמח:]

Amazing18

New member
:]

קודם כל מזל טוב וגיוס קל ! 1. אני אחגוג פז"מומולדת אם זה עוזר לך, ביום הגיוס שלך :) 2. יש אפשרות להוציא פטור מזקן, מאחר ואינני בן אני לא יודעת את הנימוקים שאפשר להעלות מול הרופא בצבאי, אבל תשאל את החבר'ה כשתתגייס, אני בטוחה שיהיו תשובות מספקות, מה גם שיש לך עבר בבעיות העור - יכול לעזור. 3. אם זה כל"צ הבט"רים שנראים לי אופציונלים לגבייך הם ניצנים, זיקים, מחנה 80 או בט"רים שמיועדים לח"א במקרה ותאותר לחיל האויר. אם אינך מיועד לשום תפקיד זה אכן כל"צ. הטירונות יכולה לקחת בין שבוע לחודש וחצי [תלוי לאן אתה מיועד ואם יש קורס נלווה]. 4. רוב הסיכויים שתצא הביתה בשישי מכיוון שעדין אין נשק והרוב שמתגייסם ביום רביעי יוצאים שבת, שוב הכל תלוי בצרכי הבסיס לאותו סופ"ש.. 5. אם תיפול בבסיס של אוהלים תצטרך לישון באוהל של אסמטים - שזה אגב בולשיט, כי האבק לא באמת ידע לא להגיע לשם.. אבל זה מה יש. אם האסטמה שלך ממש חריפה אני חושבת שתוכל לעשות משהו בנידון [אני מקווה?]. ואם יש לך פטורים למטבח - לא יעשו לך שום בעיות. פשוט לא תעשה מטבחים. 6. אם יש פטורים של 20-10 או שמירה במקום מוגן או בישיבה, והכל כתוב בכתב [במידה ואין תוכל להשיג מהחובש בטירונות עם הצגת הבעיות המתאימות], אין שום סיבה שיגידו לך לשמור בעמידה. חוץ מזה, אף אחד לא באמת שומר בעמידה בטירונות.. אתה לא חי"רניק. 7. אני לא חושבת שתצא עם נשק, שבוע אחרי שהתגייסתי יצא חוק שהחייל לא יצא עם נשק הביתה עקב חטיבת נשקים מחיילים. אפילו חי"רניקים יוצאים איתו רק אחרי חודש הביתה..

למעלה