כמה שאלות..

dorl9

New member
כמה שאלות..

1. האם החוק שאם יש לי רישיון על קטנוע אז אני לא צריך מלווה על מכונית פרטית ואני יכול לקחת יותר משני נוסעים הולך לפוג?? 2. אם יש לי רשיון על מלגזה אז אני גם לא צריך מלווה נכון?? 3. כמה שיעורים מינימום צריך על מלגזה? 4. רישיון על מכונית פרטית זה דרגה 2 נכון??( לפי האתר של משרד הרישוי) 5. מתי יהיה את החוק של החצישנה מלווה במקום 3 חודשים??

lsd600

New member
1. נכון לעכשיו- לא.

2. מלגזה לא פוטרת ממלווה. מלגזה זה כלי עבודה, לא רכב. 3. לא יודע. צריך לעבור קורס מסויים ולא מקבלים לזה ממש "רישיון". מקבלים לזה מין כרטיס מיוחד שכתוב שמותר לך לעבוד על מלגזה. 4. נכון. 5. הוא לא יהיה..

or001

New member
בקשר ל5, אתה בטוח? כי תמיד התעלמתי

מהשמועות המטופשות האלה של חצי שנה מלווה ו60 שאלות בתיאוריה, אבל באחרונה הן הפכו ליותר ויותר עקשניות, וחבר שלי (שכבר יש לו רשיון בלי מלווה) התקשר למורה נהיגה שלו והמורה אמר שככל הנראה כן יהיה.

lsd600

New member
נמאס כבר!

מה זה "אמר"? מה זה "שמעתי"?? אנחנו במדינת ישראל, יש דבר שנקרא "חוק". כל כך פשוט לדעתכם להעלות דברים כאלה??? רוב הסיכויים שהמלווה יהיה חודשיים ולא חצי שנה!!!

lsd600

New member
גם אני לא התחייבתי...

אבל אמרתי שיש יותר סיכוי ש.... לא אמרתי שזה בטוח יהיה...

buda11

New member
עוד נראה מה יעשה

עם זה . בניתהם זה לא ידוע ותפסיקו לנחש מה היה

תוספת +תיקון.

בקשר לתשובה 2) עם יש לך אישור לעבוד על מלגזה- יש לך פטור ממלווה למרות שזה כלי עבודה ו"לא רכב" למה זה ככה? פה נכנס התיקון לתשובה 3
בשביל לקבל רישיון על מלגזה אתה אכן צריך לעבור "קורס מלגזות" ואז אתה מקבל כרטיס אישור כזה לעבודה על מלגזה מה שכן- אתה לא יכול לגשת לקורס הזה אם אין לך רישיון לטרקטור (שבשבילו אתה צריך קורס, תיאוריה וטסט תואמים) וכידוע אם יש לך רישיון לטרקטור יש לך פטור ממלווה

האילתי 5

New member
אני לא הבנתי

1מותר לקחת יותר מ2 נוסעים למי שעבר טסט על אותו והיה לו כבר על קוטנוע? 2עד מתי אסור לקחת יותר מ2 נוסעים שנתיים מהרשיון או עד גל 21?

למעלה