כמה שאלות :)

שובל09

New member
כמה שאלות :)

דבר ראשון, פורום ממש נחמד! ולשאלות: 1. מה הגןדל של הכלוב שמומלץ לחמוסים שנולדו לא מזמן (לשתי חמוסים) 2. יש בעיה לגדל אותם ביחד? 3. אם הזכר נמצא בקרבת נקבה הוא עדין מפריש את החומרים שגורמים לריח רע? אם כן, הוא פמריש אותם בכמות גדולה יותר בגלל שהואל יד נקבה? 4. מה המזון המומלץ לגורים? מה המזון המומלץ לבוגרים? 5. איך מרגילים אותם לעשות צרכים בארגז חול? 6. עוד המלצות מעניינות התקבלו בברכה. תודה רבה והמשך יום טוב! :)

Sweet Fantasy

New member
ברוכ\ה הבא\ה ../images/Emo140.gif תשובות -

אני אתחיל ואומר שכל החומר הדרוש ++ יש לך במאמרי הפורום ובשאלות הנפוצות, אני מציעה להעיף מבט ולקרוא כמה שיותר. 1. מה הגודל של הכלוב שמומלץ לחמוסים שנולדו לא מזמן (לשתי חמוסים) מז"א נולדו לא מזמן? אם הם נולדו לא מזמן הם עדיין אמורים להיות עם האמא. כלוב מומלץ לשני חמוסים בוגרים - אורך: 80 ס"מ רוחב: 75 ס"מ גובה: 86 ס"מ (המידות הן של כלוב פרפסלט XL שלדעתי הוא בין הכי אידאליים) 2. יש בעיה לגדל אותם ביחד? אני מניחה שהם אחים, אין בעיה לגדל יחד רק לעקר ולסרס בגיל 5-6 חודשים. 3. אם הזכר נמצא בקרבת נקבה הוא עדין מפריש את החומרים שגורמים לריח רע? אם כן, הוא פמריש אותם בכמות גדולה יותר בגלל שהואל יד נקבה? אין קשר להפרשת ריח ולנקבות, החמוסים מפרישים ריח שמצוי בבלוטות שנמצאות בכל חלקי גופן, בלוטות הורמונים ושומן, עם הבגרות המינית הזכר מפריש יותר ומסריח יותר כך גם הנקבה, לכן מומלץ ביותר לעקר ולסרס 4. מה המזון המומלץ לגורים? מה המזון המומלץ לבוגרים? כל מזון איכותי לגורי חתולים, כמות השומן והחלבון יש לך בשאלות נפוצות, לחמוסים מעל גיל שנה ניתן לתת אוכל איכותי לחתולים בוגרים אבל המחיר כמעט זהה לכן אני ממליצה להשאר עם גורים שם החלבונים והשומונים גבוהים יותר 5. איך מרגילים אותם לעשות צרכים בארגז חול? החמוס מטבעו חיה נקיה, הוא צריך להתרגל לארגז שלו ולמקום חדש והוא יעשה שם לבד, במידה והוא לא עושה העבירי את הצרכים שלהם לארז ותתני להם להריח, כל פעם שהם מתעוררים שימי אותם בתוך הארגז עד שהם יעשו, במקומות החשופים שימי מגבות וסמרטוטים עליהם פזרי צעצועים וטיפה אוכל. 6. עוד המלצות מעניינות התקבלו בברכה. שוב פעם אמליץ קראי את מאמרי הפורום והשאלות הנפוצות יש שם המון חומר (לדעתי גם את כל השאלות ששאלת), כמו כן את מוזמנת לקרוא את המאמר הבא- http://img2.tapuz.co.il/forums/1_82939402.pdf וסליחה מראש אם את\ה
(בן) מטעמי נוחות כתבתי בלשון נקבה.

שובל09

New member
סלחתי, אני בן :) ו...

החמוסים הם לא אחים, ואני רוצה בעתיד שיתרבו, אז אני לא חושב שאני ילך על סירוס ועיקור... תודה רבה רבה על התשובות, עזרת לי מאוד! אני יקרא את המאמרים, ובעזרת השם שאני יביא אותם אני יעלה גם תמונות!

Sweet Fantasy

New member
למה אתה רוצה שהם יתרבו?

ולפי מה שהבנתי הריח מטריד אותך, תה מודע לזה שבעתיד הריח יתחזק פי כמה, ואם יהיו גורים אז בכלל..

שובל09

New member
תשובות...

אני חושב שזה תהליך מעניין כל התהליך של הרביה, אני אוהב לראות בכל סוגי החיות את כל התהליך של הריבוי את הטיפול של ההורים והכל. ככל הנראה הכלוב יהיה ממוקם בחצר (במקום שמוגן מרוח וגשמים וניתן אפילו לחימום אך מספיק מאוורר) כך שהריח לא יהיה הטרדה גדולה כל כך, ואם אני יראה שכן אז הם יעברו סירוס ועיקור. עוד שאלה, איך אני מבדיל בין זכר לנקבה? ושוב, תודה!

Sweet Fantasy

New member
לא בעיה..

חמוסים הם לא מכרסמים לכן נורא קל להבחין אצליהם, לחמוס הזכר יש שק אשכים (גם לחמוסים צעירים אבל האשכים עדיין לא ירדו לכן לא תמיד זה פשוט) ו"צופצ'יק" לכיוון אמצע הבטן שזה איבר המין הזכרי. ניתן גם להבחין לפי הצרכים, אצל הזכר הצואה והשתן יהיו אחד ליד השני (השתן מקדימה) ואצל הנקבה באותו המקום.

שובל09

New member
...

יופי, תודה רבה! עכשיו נשאר דבר אחד לעשות.... וזה לסיים לשכנע את ההורים... :)

WTR

New member
אני שמחה שאתה מסתקרן בדברים

כאלו.. אבל בין להסתקרן ובין ללכת ולהרביע את החיות שלך.. זה ממש מיותר. שלא לדבר על לא בריא.

למעלה