כמה שאלות...

Blackpanter1י

New member
כמה שאלות...

1.מותר להניח על הפלטה בשבת צלי בשר (פרוסות בשר עם רוטב, יאמי
) בשביל שבת בצהריים? 2.לגבי סעודת שחרית, צריך לאכול לחם? כי ראיתי בספר שלי שכתוב "ירבה במגדים, פירות, ומיני ריח, כדי להשלים מניין מאה ברכות וכו'" אז אני לא בדיוק יודע... ואצלי סדר הארוחות זה ככה: יום שישי בערב (ערב שבת) ארוחה ראשונה, שבת בצהריים ארוחה שניה (עם לחם), ואחרוחה שלישית יותר מאוחר אחרי תפילת מנחה... זה בסדר? כי לגבי סעודת שחרית (אצלי בספר "ברכות שמיים") לא רשום לחם אז לא נראה לי שזאת הארוחה השנייה, בקיצור אחרי קידוש היום אנחנו לא אוכלים את הארוחה הבשרית וכו'.

פסיבי 1

New member
תשובה

1.הסדר שאתה עושה הוא בסדר כמובן בתנאי שאתה אוכל שיעור מזונות מיד אחרי הקידוש 2.אסור לשים בכלל דבר נוזלי על הפלטה(למעט מי שפוסק כרמב"ם)וגם דבר מוצק לפחות לפי האשכנזים אין לשים אותו ישירות על הפלטה אלא צריך שיהיה כלי חוצץ,בין סיר האוכל לפלטה

פסיבי 1

New member
טוב אני מוכן לטעות לפי המשנה ברורה

שאוסר לשים דברים נוזלים על הפלטה לגבי החציצה כך פסק לי אב"ד של הרב ברנט וכך גם פוסק הרב אליהו אז אני באמת שמח ורגוע לטעות לפיהם

להחזיר אוכל על פלאטה בשבת

מותר לשים אוכל על פלאטה בשבת רק אם יש שתי תנאים: 1. האוכל מבושל כל צורכו כבר. 2.לפחות רובו יבש [51%]. בלא שתי התנאים אי אפשר בשבת עצמה לשים אוכל על פלאטה

פסיבי 1

New member
שוב לדעת האשכנזים אסור לשים אוכל

עם רוטב על הפלטה לפי מה שאני יודע לגבי ספרדים הרב עובדיה התיר כאשר הרוטב הוא מיעוט(הרבה פחות מ-49% אולי 15%)

טעות

ידידי אני לא סתם מדבר אני לומד הלכות עם גאון מהספר של הרב שליט"א ואם הוא אומר שרוב זה 51% יבש אז הוא יודע. לפי אשכנזים שכחית את ההלכה 99 אחוז שאותו דבר...

ציטוט:

ילקוט יוסף הלכות שבת - דין בישול אחר בישול נד.אין איסור בישול בדבר שכבר נתבשל כל צורכו. במה דברים אמורים בתבשיל יבש,אבל תבשיל לח אין לחזור ולחממו בשבת... נה.יש אומרים דכל שרוב התבשיל הוא יבש אף שיש בו הרבה רוטב,חשיב כתבשיל יבש שאין בו בישול אחר בישול.ויש חולקים ואומרים שדוקא אם תבשיל כולו יבש כמו חתיכות דגים או שניצל,היתירו לחממו בשבת על גבי פלאטה או אש מכוסה. אבל אם יש בו רוטב אפילו מעט נחשב כתבשיל לח שאסור לחממו בשבת. ומעיקר הדין! העיקר כסברא ראשונה,וכל שרובו יבש נחשב כתבשיל יבש. ומכל מקום המחמיר על עצמו בתבשיל שיש בו מעט רוטב לא לחממו בשבת תבוא עליו בירכת טוב. [והאשכנזים נוהגים להקל גם בתבשיל לח כל זמן שהתבשיל לא נצטנן לגמרי] נראה לי בעזרת השם שאתה כיוונת לדעה המחמירה שהרב שליט"א הביא לפיה יש ספרדים המחמירים בקצת רוטב, אך מעיקר הדין מספיק רוב יבש שלפי מה שניתן להבין ולפי מה שלמדתי עם בקיאים בהלכה המספר הוא 51 אחוז. לסיכום: בשביל להחזיר אוכל על הפלאטה בשבת צריך שהוא יהיה לפחות 51 אחוז יבש ושיהיה מבושל כל צורכו!

פסיבי 1

New member
לפי מה שציינת אז באמת כמו שאמרתי

אסור לפי האשכנזים כי אני לא מבין איך יכול להיות בשבת בצהריים אוכל שלא התקרר כל צורכו אבל תודה לך שלימדת אותי שהרב עובדיה מקל בזה

אופירA

New member
מנהל
אכן, האשכנזים פוסקים לחומרא

אשכנזים פוסקים כסברא השנייה - שרק אם התבשיל כולו יבש מותר לחמם. ולא רק זה, אלא שאסור לאשכנזים לחמם ישירות על הפלטה, כמו לפי שפוסק הרב עובדיה יוסף, אלא רק על כלי שמונח על הפלטה (או בקצה הפלטה, במקום שהאוכל לא יתחמם כדי יד סולדת גם אם ישב שם שעות). הרב עובדיה כותב במפורש, שיש מקום להחמיר גם עבור הספרדים, שלא לחמם תבשיל עם מעט רוטב (ועל אחת כמה וכמה תבשיל שמעט הרוטב שבו הוא 49%...). עוד סיבה למה לא כדאי להקל בנושא זה: כשהרב עובדיה יוסף מקל בהלכות, הציבור משום מה נוטה להקל מעבר לקולה של כבוד הרב... לכן הרב עובדיה יוסף מוסיף במקרים אסטרטגיים: המחמיר תבוא עליו ברכת טוב! אחת ההלכות המפורסמות של הרב עובדיה יוסף מדברת על גילוי אצבע של שיער בקדמת הראש מתוך כיסוי הראש של האשה. הוא כתב שם, שאם אשה נוהגת לגלות אצבע של שיער, אין מוחים בה, כי יש לה על מי שתסמוך. אבל הרב לא פסק שלהלכה מותר לגלות אצבע של שיער, ובוודאי לא 3 אצבעות, ובוודאי לא 4 אצבעות!!! וגם שם הדגיש שהמחמיר תבוא עליו ברכת טוב. הרבה נשים בישראל דווקא מאד מפרסמות שהרב מתיר לגלות 2-3 אצבעות שיער (וכמובן, אצבעות בעובי של פיל...), דבר שלא היה ולא נברא!

asaf2000

New member
תגובה

בשבת יש מצווה לאכול שלוש סעודות ובשלושתן צריכים לאכול גם לחם ולהרבות במיני מאכלים ומגדנות לכבוד שבת.

Blackpanter1י

New member
עוד שאלה...

האם נהגתי בסדר שאתמול בערב (בלילה) אמרתי "יעלה ויבוא" בברכת המזון? כי חשבתי שראש חודש, בגלל איזו הודעה פה בפורום נדמה לי.

orange2006

New member
סעודה שניה בשבת חייב להתחיל

לפני חצות היום שזה כיום בשעה: 12:40

פסיבי 1

New member
שמעתי את הדעה שסעודה שניה צריכה

להתחיל לפני חצות מחבר ,מכיוון שלא שמעתי אותה לפני זה מעולם ביררתי אותה וזה טעות גם לפי האשכנזים וגם לפי הספרדים ,מה שההלכה אומרת זה שצריך לעשות קידוש לפני חצות היום כי בשבת אסור להיות במצב של חוסר אכילה עד חצות היום

למעלה