כמה שאלות

geverv

New member
כמה שאלות

היום היה לי שיעור בו נסעתי בהילוך שלישי וכשהגעתי לאחד הצמתים היה תמרור זכות קדימה כמובן אני חייב להאט האטתי אבל כבר כשהגעתי בדיוק האוטו שהייתי צריך לתת לו זכות כבר עבר לפני שהגעתי ואז הכביש התפנה אבל הייתי כבר במהירות נורא איטית ואני הורדתי לשני במקום לראשון והמשכתי ליסוע ואז האוטו נכבה בבום... א) מכשילים על זה בטסט? ב) אם המצב היה הפוך כלומר הייתי במהירות בסדר לשני אבל הייתי מוריד לראשון אז גם האוטו היה נכבה? ג) כשהאוטו נכבה צריך להעביר לניוטרל ואז להדליק או שאפשר גם בראשון? וחייבים קלאץ' בפנים נכון..?

B i g B

New member
תשובות

לגבי האם מכשילים בטסט אני לא יודע, אבל עד הטסט אתה כבר תדע מתי מתאים שני ומתי ראשון. בנוגע למצב ההפוך - אם אתה נוסע במהירות של שני ומוריד לראשון האוטו לא יכבה אלא המנוע יבלום את הרכב. מבחינה טכנית כל עוד המנוע מופרד מהגלגלים אתה יכול להתניע - כלומר קלאץ' לחוץ או ניוטרל משולב.

בוזו

New member
קשה לי להאמין שיכשילו על זה שנכבה

המנוע. מסתכלים יותר על האם התלמיד מבין את הדרך, מבין את התמרורים ויודע להגיב למצבים מסויימים (זכות קדימה, רוורס, מקום צר וכו'). כמובן אם התלמיד לא יודע לתפעל את הרכב כמו שצריך זה קצת מעלה חשד (למשל נוסע 200 מ' על הילוך 2, כשהמנוע מתחנן להקל עליו).

adidas88

New member
לי נכבה האוטו -לא מכשילים על זה

כעקרון אם בטסט נכבה לך האוטו פעם פעמיים אז הטסטר מבין שזה מלחץ אם הוא כבר נכבה לך יותר יכול להיות שיכשילו על זה על סעיף אי שליטה ברכב. אבל כעקרון לא מכשילים על זה

adidas88

New member
כן

פעם רשמתי הודעה ארוכה עם כל הסעיפים להכשלה בטסט. אבל משום מה תפוז כותב לי שהדף לא זמין אז אני לא יכולה להראות לך אותו
העתקתי את זה מהדף שאתה מקבל אחרי שאתה נכשל בטסט אבל זה היה נורא מזמן והדף כבר לא אצלי...מצטערת...

NewUser4

New member
תשובות.

א. אם האוטו יכבה לך כאשר אתה בנסיעה ייתכן כי תכשל על זה. ב. לא היית צריך להעביר לראשון, אם כבר היית במהירות מסויימת (שאינה מהירות גלישה) היית צריך להשאר בשני, כנראה שלא החזקת את הקלאץ' כמו שצריך. ג. את הרכב יש להתניע כאשר הוא בהילוך סרק. לחיצה על הקלאץ' תעשה את העבודה, כך תוכל להשאר בהילוך ראשון ולחסוך זמן.

geverv

New member
תודה אבל

לא אני הייתי במהירות שהיא בערך כמו גלישה אבל כאילו נסעתי אז היתה לי הרגשה שזה יכול להחזיק גם שני אבל טעיתי..ובשאלה השניה לא דיברתי על מצב שקרה לי סתם נתתי דוגמה..מה היה קורה אם הייתי שם בראשון כאשר המהירות כבר היתה גדולה ממהירות גלישה

למעלה