כמה שאלות......

כמה שאלות......

איך יותר טוב לטפס עליות בישיבה או בעמידה? ברור שזה עניין של סגנון אישי, אבל שעומדים גם עובדים על פחות שרירים ברגליים וגם משקל הגוף עוזר בפידול... אז איך עדיף לעשות עליות באימונים? ושאלה שנייה: האם יש קשר בין מטפס לבין רוכב חזק במישור? זאת אומרת האם רוכב שרוכב בסביבה הררית ומטפס בעיקר יוכל לנסוע חזק במישור, אולי אפילו יותר מזה שרוכב בדרך כלל במישורים? מקווה שהבנתם את השאלות תודה לעונים:)

abgilat

New member
וואלה איזה שתי שאלות מעניינות ../images/Emo45.gif

שלום לך ולשאר עמיתי בפורום לגבי השאלה הראשונה על איך להעדיף את הטיפוס. אני חושב שענית על השאלה בשאלתך כאשר ציינת שזהו סגנון אישי. צריך לקחת בחשבון שכאשר אתה עולה לסטנדינג פוזישן הדופק עולה מיד ולכן זו יכולה להיות גם הסיבה שהרבה מאוד רוכבים מעדיפים לשבת ולפדל. הייתי מוסיף ואומר שרכיבה עם סל"ד יחסית די גבוה בעליות כמו של ארמסטרונג בעמידה היא דבר די נדיר. באופן כללי הייתי מציין שכדאי מאוד לנסות את שתי השיטות והכי גדאי לדעתי מדי פעם גם לשנות כדי לשחרר את השרירים העייפים ולתת כפי שציינת למשקל הגוף במיוחד בעליות ארוכות במיוחד לעשות את העבודה. לגבי השאלה השניה זוהי למעשה שאלת מיליון הדולר ואחד הדברים המבדילים בין מטפסים "עיזי הרים" למיניהם לבין רוכבי המישורים. כדי לרכב במישור במהירות צריך הרבה כוח ובמילים אחרות מסה שרירית. כדי לטפס מהר צריך גם כן כוח אבל זהו כוח שונה היות ויש כאן חשיבות גדולה מאוד למשקל הגוף ולכן ההספק שמוציא כאן הרוכב מעצמו מאוד תלוי במשקל גופו יחסית לכוחו האבסולוטי. לכן עמיתי מי שרוכב בסביבה הררית לא בטוח שיוכל לרכב היטב במישור ולהיפך. המעטים המסוגלים לעשות כן הם האמסטרונגים, האולריכים, והבאסואים. הם מה שנקרא האולארואד הרוכב האולטימטיבי וכאלו יש מעטים !!!. יום טוב לך בברכה אייבי גילת יועץ לרוכבי אופניים טים מצמן פולג 4679299 - 052

tomerez

New member
זה נכון שהאמסטרונגים, האולרכים

והבאסואים הם בין היחידים שמסוגלים לעשות טוב גם את העליות וגם את המישור, אך למעשה בכל מירוצי המישור ובקלאסיקות השונות כבר ראינו שהם לא מוצלחים במיוחד. כלומר הם מסוגלים לרכב במישור לא רע ולשרוד בפלטון, אך יחד עם זה הם לא מצליחים לעשות שם מעבר לזה. כלומר היותם עיזי הרים פוגעת ביכולתם לנצח מירוץ מישורי! ואם אנסה לומר את זה במילים אחרות, הם לא שונים ממטפסי הרים אחרים המתקשים במישור, אך הם יודעים, טקטית, כיצד לשרוד את המישור כדי שבהרים הם יוכלו לבסס יתרון.

חידוד למה שכתב אייבי גילת

כדי לטפס טוב צריך בדיוק אתאותו הכח כדי לרכב טוב במישור. אבל מה שישנה את מהירות הטיפוס הוא המשקל שנושא אותו כח. במילים אחרות - חלק את יכולת יצור הוואטים של הרוכב במשקל הגוף. ככל שהמספר יהיה גבוה יותר הרוכב יהיה מטפס טוב יותר. השיטה של ד"ר פרארי אומרת כי 6.7 הוא מספר הקסם. כעובדה זה עובד כמעט תמיד.

אז בשורה התחתונה.....

האם כרוכב שצריך להתמחות במישורים, האם כדאי להתמקד באימונים על מישורים ולא על עליות למרות שעבודה בעליות היא מאומצת יותר, וכאמור אותם שרירים משתתפים בפידול בעלייה ובמישור... ואגב אני גם אוהב יותר עליות:)

יש גם עוד נושא שלא הזכרתם.

ואני אביא דוגמה: יש לי חבר שהוא בדיוק באותו משקל כמוני (קילו לפה או לשם), אבל מאז ומתמיד הוא היה יותר חזק ממני במישור ואני הייתי יותר חזק ממנו בעליות. עד כמה שאני יודע זה גם עניין של סיבי שריר שונים (זה ההסבר שנתנו לי לפחות) ומכיוון שאני לא פיזיולוג אשמח לשמוע את דעתכם בנושא. נ.ב עוד טיפ מאוד חשוב לטיפוס, כאשר מטפסים צריך לדאוג שכל החלק העליון של הגוף יהיה רפוי ונינוח, כך שהגוף ואנו נוכל להתרכז במאמץ הטיפוס הדרוש לרגליים. המטרה היא שמירב החמצן שהגוף מספק יילך לרגליים ולא לידיים ושאר חלקי הגוף.

אותו גובה בדיוק.

אפילו מידת מכנסיים זהה

Tamir Eshel

New member
הקשר האימוני בין עליה למישור

מרבית התגובות שקראתי עד כה התייחסו לרוכבי עלית עם כישרון נתון. היות וכיום היידע זמין לטובים במידה דומה, והשקעת הזמן והמאמץ שלהם היא אבסולוטית, נישאר שההבדלים בין התוצאות שלהם בעליות ובמישור תלויות בגנטיקה שלהם. לא כך אצל השואל. רוכבים "נורמלים" אשר רוצים לשפר את יכולתם במישור או בעליה, יכולים להשיג שינוי משמעותי ביכולות שלהם. לצורך כך הם יצטרכו לנתח את תכונותיהם הגופניות, (רצוי בסיוע מאמן), לערוך רשימת "חוסרים" ולטפל בה באופן ספציפי. לדוגמא: אם מר ישראלי מעוניין לשפר את יכולתו ברכיבת מישורים למרחק 40 ק"מ ממהירות 35 קמ"ש למהירות 37 קמ"ש, יהיה עליו: 1. להעלות כוח שריר, 2. להעלות סבולת כוח, 3. להעלות הספק מתחת לסף אנאירובי. את הנקודה הראשונה עושים באמצעות אימון משקולות, את נקודה 2 עושים בעיקר באימוני אינטרוולים בעליות, את נקודה 3 אפשר לעשות גם בעליה. לסיכום רוכב עליות עובד קשה יותר ולכן הוא יהיה טוב יותר גם במישור אבל יש הרבה יותר מקום לשיפור מאשר פני השטח בלבד.

natibergman

New member
בתור יבואן Mavic, Giro, Shimano

ועוד מלאן מותגים - אתה בא לארח לי לחברה באליפות ישראל לזכר ימים עברו?
בשבילך אני ארכוב על זוג הספינרג'י REV-X המפחידים שמכרת לי...

abgilat

New member
שיפור בעליות לעומת שיפור במישור

שלום לעמיתי תמיר ולשאר העמיתים כאשר מתייחסים להבדלים הגנטיים בסיבי השריר של הרוכבים יש כמובן סיבים "איטיים" ו"מהירים" שההרכב שלהם נקבע מראש ושכרגע בידע המדעי הנמצא בידינו כיום אי אפשר לשנות. לגבי השיפור במישור לעומת השיפור בהרים. כפי שציין עמיתי התוכנית חייבת להיות מאוד ספיציפית ולהתמקד באותן נקודות שאותן רוצה לשפר הרוכב: למשל כדי לשפר את היכולת במישור הייתי מציע קודם כל לרוכב המישורים לרכב בקבוצה ולשפר את אותן יחידות מוטוריות שעובדות במהירויות גבוהות הרבה יותר. בנוסף לכך יש אימונים הרבה יותר ספיציפיים כמו אימוני אינטרוולים ( לסוגיהם השונים). הייתי מציע כמובן את המוטורפייסינג שזוהי שיטה שבה הרוכב נוסע בעקבות קטנוע ועושה עליו דרפטינג ( שיטה המחייבת רמת מיומנות טכנית גבוהה ביותר ). לגבי אימוני העליות אז יש כמובן אימונים שונים כפי שציינו מקודם. יחד עם זאת חייבים לבוא ולומר שהגדלה בכוח גורעת מהמהירות ולהיפך. ולכן יש מרכיב של כושר גופני שנקרא סיבולת מהירות ועליו צריכים לעבוד. לכן גם ציין עמיתי שכדאי לעבוגדעל סיבולת שריר ולא על כוח אבסולוטי. בברכה אייבי גילת יועץ לרוכבי אופניים טים מצמן פולג 4679299 - 052

natibergman

New member
../images/Emo4.gifמוטורפייסינג? לא הספיק לנו../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

אייבי - כיוון שפעם אחרונה שמישהו עשה דראפטינג על רכב זה נגמר בטרגדיה, אפילו אל תציע את זה ותיתן רעיונות לאנשים פה שלא בעניינים. על כביש סגור מילא אבל כיוון שלרובינו אין אופנועים, ורכבים כן...אתה מבין לאן אני חותר. שתפתח וולודרום או מסלול סגור זה יהיה פרקטי. היום סיכון מיותר עם פוטנציאל לעוד אסון.

למעלה