כמה שאלות

• פותח הנושא m1ko
  • פורסם בתאריך

m1ko

New member
כמה שאלות

1.בשיחון שיש לי בבית לפעמים כתוב ka ולא desuka...... מישהו מוכן להסביר לי מתי משמיטים את הdesu? 2. איך הוגים את המילה הזו?: 私.. אני יודע שהפירוש הוא אני, שלי, בי.. או משהו כזה.. 3.מה זו המילת קישור "ga"? -מה הפירוש שלה? 4.ראיתי שיש כל מיני סמיילים שנראים אותו הדבר בקטאקנה.. כאילו האותיות: su, so, tsu, ri, n ועוד כמה... איך אני אוכל לכתוב אותן כמו שצריך כדי שיבינו את מה שכתבתי ולא יקראו אות אחרת שדומה למה שכתבתי? תודה מראש.

tals56

New member
תשובות:

1.שמוסיפים KA למשפט אז זה אומר שזה משפט שאלה, שמוסיפים את הDESU לפני הKA זאתי צורה מנומסת יותר. 2.私 - אם אתה בן אתה צריך לקרוא את זה כל watashi אם את בת את צריכה לקרוא את זה כ atashi אפשר לקרוא את זה גם כ watakushi את\ה צריכ\ה לבחור איך לקרוא את זה. 3.GA זה פרטיקל שמסמל את הנושא במשפט,אבל רק כשלא יודעים מיהו הנושא. לא להתבלבל בין GA לWA כי אם שמים GA במקום הלא נכון המשמעות של המפשט תצא הפוכה לגמרי ממה שהיא אמורה להיות. 4.אמממ,תסתכל\י זה ツ TSU וזה SHI シ שני הקווים העליונים של TSU עולים כלפי מעלה ושמאלה לעומת זאת,הקווים של SHI פונים שמאלה וקצת למעלה וגם הקו התחתון של TSU פונה למעלה לעומת SHI שהוא פונה ימינה וקצת למעלה. וכל השאר זה כמעט אותם הבדלים,תסתכל\י מקרוב על האות ותשים לב להבדלים ואחרי שתשים לב זה הכל תלוי בכתב היד שלך. מקווה שעזרתי...

m1ko

New member
תודה, לא הבנתי את הGA..

ותוכל לתת לי בבקשה את האותיות הדומות האלה? אני לא מבדיל בין האותיות ממש כי זה על דף אצלי ואין לי איך למצוא את כל האותיות כפונט. תוכל גם להסביר לי שוב על הGA? -בעיברית פשוטה אם אפשר^^ נ.ב. אני בן.. תודה רבה.

GnomeBubble

New member
GA מסמן נושא דקדוקי

בדיוק כמו שלמדת בשיעורי לשון. לפעמים מחליפים אותו ב-WA, ועל זה אתה יכול לקרוא בפוסט שרשמתי מלמעלה. יש גם עוד מידע על GA ו-WA בשאלות נפוצות, אם אני לא טועה.

למעלה