כמה שאלות

גוש חמד

New member
כמה שאלות

שלום! אני חדשה בפורום,ויש לי חמוסה בת שנה שקוראים לה צילה. יש לי כמה שאלות: 1.קילחתי אותה רק פעם אחת מאז שהבאתי אותה (שזה היה בערך לפני 8 חודשים). היא ממש לא אהבה את זה,ורציתי לדעת איך הכי מומלץ לרחוץ אותם?! 2. קניתי לה רצועה וניסיתי לשים לה אותו כמה פעמים והיא פשוט לא מסכימה היא ממש מתעצבנת עלי,וגם שאני מצליחה לשים לה היא קופצת ומתחרפנת.מה לעשות? 3. מהיום שהבאתי אותה היא לא עושה צרכים בשירותים,העברתי לה את הקקי לשירותים וזה לא עזר.מה עושים? 4. אחרי שקניתי אותה לקחתי אותה לוטרינר לעיקור והכל עבר בשלום. שאלתי את הוטרינר אם חייבים לחסן אותה..הוא אמר לי שאם היא לא באה במגע עם חיות אחרות אז זה לא חובה לחסן. רציתי לדעת אם בכל זאת זה מסוכן לא לחסן,ואם כדאי כן לחסן. חוץ מזה היא הדבר הכי חמוד בעולם ואני מתה עליה. אני מקווה שתענו לי.. תודה רבה!!

mikonww

New member
היי

אני השתדל לענות לך למרות שאני אחרי כמה כוסות של בירה יותר מידי חחח. אז כך: מקלחת : פעם בחודשים כזה בסבבה, ומה שאני עושה זה סתם ממלא את ההמבטיה במים עם קצת סבון, 7/8 סנטימטר וסם אותם בפנים. נותן להם כך לצעוק לשחק לריב וכאלה כמה שבא להם, לאחר מכן מעביר אותם בזריזות מתחת לברז המים כדי לנקות מסבון ומיבש טוב. בנוסף זורק כמה מגבות על הריצפה כדי שיהיה להם במה לנגב את עצמם. חשוב מאוד לא לשקוח לסגור את כל החלונות ודלתות כדי שלו יהיה רוח, וטמפרטורה המים קצת יותר מפושרים אבל ממש לא להגזים ! רצועה : אמממ בזמן שאתה סם לה את הרצועה תנסה לתת לה גם מספר צימוקים או משהו דומה שהיא אוהבת, ואחרי שהרצועה כבר עלאה כך אותה לטיל שתבין שרצועה זה דבר טוב. זה הקח זמן אבל שווה את זה. לצערי עד היום אצל ליצי לא ממש מצליך לשכנע אותה לסים רצועה. צרכים : אופציה א: זה קטטר חחח אופציה ב: תנסה להחליף את ארגז השירותים שלהם לצבא אחר, בנוסף תנסה לעשות להם גישה יותר נוחה לתוך הארגז, שזה אומר צד אחד נמוך יותר משאר הדפנות. אופציה ג: תן אותם למיכל לשבוע חחחחחחחח חיסונים תיראה בגדול הווטרינר צודק, אבל עדיין אתה מגיע הבית עם מי יודע מה דבוק לך לנעל וכאלה, וכמו שרשמת "חוץ מזה היא הדבר הכי חמוד בעולם ואני מתה עליה" אז בשביל עוד 150/250 ש"ח לשנה שווה לקחת את הסיכון הזה
בכל מקרה מקווה שתרמתי משהו למרות שאני בקודי רואה משהו ואני בטוב שבבוקר אני לא ממש הזכור את התשובה שלי, אז אם רשמתי שטויות אני מבקש לא להזכיר לי, ואם רשמתי סבבה אפשר לשלוח נשיקות וחיבוקים וכל העולה בראש. רק שלא יעלה יותר מידי חחחחח אוף שוב אני מזין בשכל חחחחחחחחחחחחחח

WTR

New member
../images/Emo12.gifמיקי, מי הויטרינר שלך?

חיסון כלבלבת עולה הכי הרבה 170 ש"ח! ביחד עם תילוע.. בוא נגיד, שאין סיכוי שזה עובר את ה200 ש"ח בשנה. ואם ויטרינר לוקח יותר מזה, הוא פשוט גנב..

mikonww

New member
יש לי הכבישים בעיניים חחח

בוקר טוב בגלל זה רשמתי בין 150/250, ארי אין מחיר אחיד לחיסונים וכל ווטריינר עושה הישר בעינוו.

WTR

New member
אני הייתי אצל הויטרינר הכי יקרן שיש

(לדוג' - 600 שקל על סירוס של ולנטי - אחרי הנחה!!!) והוא לוקח 170 ש"ח.. מה הכוונה כבישים בעיניים?

mikonww

New member
הכבישים חחחח

שרק קמתי ואני לא מבין למה בכלל קמתי
הכוונה לקורי הכביש כאלה, נו בוקר חחחחח

WTR

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif../images/Emo24.gif

1.קילחתי אותה רק פעם אחת מאז שהבאתי אותה (שזה היה בערך לפני 8 חודשים). היא ממש לא אהבה את זה,ורציתי לדעת איך הכי מומלץ לרחוץ אותם?! מומלץ:
לקלח במים חמימים
לעשות מקלחת הכי מהירה שאפשר (מאחר והיא לא אוהבת את זה)
לקלח כאשר כל הדלתות בחדר אמבטיה סגורות (שלא יהיה קר, ושלא תברח)
לנגב כמה שאפשר (זנב, גב, בטן- הכל) ואחר כך לתת לה להשתעשע עם המגבת בתוך האמבטיה (ככה היא תנגב את עצמה קצת)
לא לשחרר אותה בבית עד שהיא לא יבשה לגמרי, כדי שלא תתקרר או לפחות לפתוח חימום קל שימי לב שמותר לקלח רק פעם בחודש (רצוי גם פחות מזה) ולא לקלח בשמפו לתינוקות! אך ורק שמפו לחמוסים, או שמפו לחתולים קטנים, או שמפו שמתאים לחתולים עם עור רגיש
2. קניתי לה רצועה וניסיתי לשים לה אותו כמה פעמים והיא פשוט לא מסכימה היא ממש מתעצבנת עלי,וגם שאני מצליחה לשים לה היא קופצת ומתחרפנת.מה לעשות? זה לא יותר מדי מסובך להרגיל אותה. תחילה, תעזרי במישהו שיחזיק אותה, ותשימי לה בעדינות את הרצועה. אחרי שאת שמה את הרצועה, תני לה צ'ופר (צימוק / חטיף לחתולים או משהו דומה) תני לה לטייל איתה קצת בבית ואז תצאי איתה החוצה. אם זה טיול ארוך (מעל ל20 דקות) רצוי לקחת מעט אוכל ושתיה. הרעיון הוא לגרום לה להבין שרצועה = טיול בחוץ. כלומר, שאם היא רוצה לצאת החוצה, זה רק ברצועה. בבית תתני לה משיכות קטנות, שתבין שאת אומרת לאן הולכים, ושצריך ללכת אחרייך. חמוסים הולכים לאט מאוד בד"כ, אז אל תאיצי בה... 3. מהיום שהבאתי אותה היא לא עושה צרכים בשירותים,העברתי לה את הקקי לשירותים וזה לא עזר.מה עושים? אני מניחה שאת משתמשת בחול חתולים, נכון? בכל אופן, צריך להמשיך לנסות ולהעביר את הצואה שלה לארגז החול. כל פעם שאת רואה שהיא באה לעשות צרכים מחוץ לארגז, תצעקי "לא", ותשימי אותה בתוך הארגז. כל פעם שהיא עושה צרכים בארגז, תשבחי אותה עם צ'ופר. חשוב לרחוץ טוב-טוב את המקום שבו היא עשתה צרכים, כדי שלא תמשיך לעשות שם. אם היא עושה במקומות שונים בכלוב, פשוט שימי לה בובה או חולצה שהיא אוהבת על האזור, והיא תפסיק לעשות שם במהרה. אם את מתכוונת שהיא עושה צרכים ברחבי הבית - זה בגלל שיש להם שלפוחית קטנה, והם לא יכולים להתאפק הרבה. נסי לפזר ארגזי חול במקומות האהובים עליה לצרכים. 4. אחרי שקניתי אותה לקחתי אותה לוטרינר לעיקור והכל עבר בשלום. שאלתי את הוטרינר אם חייבים לחסן אותה..הוא אמר לי שאם היא לא באה במגע עם חיות אחרות אז זה לא חובה לחסן. רציתי לדעת אם בכל זאת זה מסוכן לא לחסן,ואם כדאי כן לחסן. לא נכון
כלבלבת זוהי מחלה שיכולה להגיע דרך הנעליים שלה (עם הלכלוך שאנו מביאים מחוץ). רצוי לחסן לכלבלבלת, זוהי מחלה קשה אצל חמוסים. מחסנים פעם אחת, ואז כעבור חודש שוב פעם. לאחר מכן מדובר בחיסון אחד של פעם בשנה. כמו כן, אני ממליצה גם לתלע אותה.. לא יזיק וזה גם בכלל לא יקר (15 ש"ח בערך) ניתן גם לחסן לכלבת, חלקנו עושים את זה. אפשר להדבק בכלבת אך ורק דרך נשיכה. לכן, אם את בטוחה בעצמך שאת תשמרי עליה בארבע עיניים בטיול בחוץ, ותרימי אותה על הידיים כל פעם שמתקרב כלב/חתול, אין לה סיכוי להדבק. לשיקולך
חוץ מזה היא הדבר הכי חמוד בעולם ואני מתה עליה. קדימה... למה את מחכה
תוכיחי
(אני דורשת תמונות של הקטנטונת, אם לא הבנת
)

WTR

New member
../images/Emo99.gif מקסימים!

היא מזכירה לי את ונוס שלי..

Sweet Fantasy

New member
יש מידיי פעם כאלו שכותבים

ובגלל שאין שם מי שיענה, אני עונה ומפנה לפה..

Sweet Fantasy

New member
התשובות ממאורת החמוס -

1. חמוסים שלא אוהבים אמבטיה מומלץ לרחוץ מהר מתחת לברז עם מים פושרים- חמימים, להרטיב, לסבן, לשטוף (עם שמפו שמתאים לחמוסים כמובן) 2. כאשר את שמה את הרצועה, תני לה להסתובב איתה חופשי כשהיא עליה, תני לה תוך כדי חטיף טעים. 3. תבדקי אם יש פינה ספציפית שבה היא כן עושה, או עושה רוב הפעמים. ושימי שם עוד ארגז, בנוסף פזרי בשאר המקומות החשופים מגבות בדים או סמרטוטים, עליהם פזרי קצת אוכל וצעצועים. 4. ממש לא נכון. חמוס חייב חיסון כלבלבת ותילוע, חיסון כלבת לא חובה לחמוסים שלא באים במגע עם חיות אחרות. אסור!!! להוציא החוצה חמוס שלא קיבל חיסון כלבלבת. כל הכבוד שעיקרת אותי, זה חשוב. מיכל

למעלה