כמה שאלות....

shirili

New member
כמה שאלות....

קודם כל אני לוקחת את הגלולה סריזט היות ואני מניקה למה אחרי 4 שעות איחור אני מקבלת מחזור?? מה ההיבדל בין טבעת להתקן ומה הסיכונים, (עוד 5-8 שנים אני רוצה הריון נוסף אולי).

תשובות

ראשית, הגלולה cerazette המיועדת לנשים מניקות מכילה פרוגסטרון בלבד (אסטרוגן הקיים כמרכיב עיקרי בגלולות אחרות מפחית את ייצור החלב) ומחייבת לקיחה מדוייקת של הגלולה באותה שעה כל יום, אחרת יעילותה פוחתת משמעותית : לא רק נגרם דימום, אלא פעילותה כמגינה בפני הריון פוחתת. שימי לב! שנית לגבי התקנים תוך רחמיים: נשים רבות מכנות התקן תוך רחמי "טבעת", למעשה מדובר באותו תכשיר. קיימות שתי קטגוריות של התקנים: כאלו המפרישים הורמון (פרוגסטרון) ומיועדים לעד 5 שנות שימוש, וכאלו שאינם מפרישים הורמון ומיועדים לעד 10 שנות שימוש. בשני המקרים ניתן להרות שוב לאחר הוצאתם בפרק הזמן שאת מזכירה. הסיכונים בהתקנים: לעיתים הם גורמים לדימומים לא סדירים בתקופה הראשונה לאחר ההחדרה; לעיתים הם גורמים לאי נוחות או כאב (נדיר); הם מעלים במידה מסויימת את הסיכון לדלקת / זיהום באברי האגן. ההתקן המפריש הורמון גורם בסופו של דבר לאל ווסת (הפסקה מוחלטת של ווסתות) בתקופה בה הוא נמצא ברחם, ייתרון או חסרון? תחליטי את.

למעלה