היי נועה ../images/Emo20.gif
קודם כל לא סיפרת אם ניסית דיאטות אחרות. בניגוד אלייך אנשים שהיו ועדיין שמנים כל ימי חייהם ניסו את כל הדיאטות/שיטות אפשריות לפני הצעד הקיצוני ביותר קרי הניתוח. עלייך לשאול את עצמך האם ניסית את כל הדרכים (לא לבד אלא עם עזרה) על מנת לרדת במשקל. האם עשית בדיקת הורמונים לשלול אי תקינות של פעילות בלוטת התריס? האם היית אצל דיאטנית בקופ"ח פעם או אצל דיאטנית בכלל והתמדת במשך תק´ מסויימת במעקב אצלה? האם היית בקבוצת תמיכה כלשהי (דיאטה קלאב,שומרי משקל,מירי בלקין-אלה אגב הכי מאוזנות מבחינה תזונתית ולא נותנות פתרונות קסמים לירידה במשקל),קבוצת תמיכה לאורך תק´ מסויימת. האם היית אצל פסיכולוג ודיברת על האכילה המופרזת שהביאה לשינוי קיצוני במשקל? (לא כולם הולכים מפאת הבושה והדעות הקדומות שיש על טיפול פסיכולוגי). ניתוח הוא לא פתרון ש"עושה לך את העבודה" ,ניתוח הוא רק אמצעי שיכול לסייע לעבודה שאת בעצמך יכולה לעשות. במבט לאחור ,מה שאני אוכלת היום יכולתי לאכול ולעשות (ספורט) גם לפני הניתוח.. גם היום יש לי אפשרות לאכול הכל !!! (עוגות,מתוקים,שוקולדים וכל מה שעולה על רוחי) שלא תחשבי שהניתוח יעשה אותך רזה ! הניתוח הוא אכן פתרון דרסטי כמו שכתבת אך הוא ועד על מנת לשלול ולמנוע לך בעיות רפואיות שנגרמות כתוצאה מההשמנה ! הכרתי מישהי בשם קרן לפני כמה חודשים (לפני הניתוח שעשיתי) היא כתבה כאן הבוקר אליי ,היינו באותו משקל ובאותו גובה...אני חושבת שאנחנו אפילו באותו גיל...היא רצתה לעשות ניתוח ורצתה לגבש החלטה בצורה סופית וביררה וחקרה ושאלה ,אפילו הגיעה למפגש שהיה לפורום השכן ושם נפגשנו. אחרי ששאלתי אותה הרבה שאלות יריתי צרורות של שכנו למה לא שלא תעשה את הניתוח (שתביני אני הייתי לפני הניתוח ושכנעתי אותה לא לעשות),בעצתי ובעצת עוד מישהו מהפורום השכן היא הלכה לשומרי משקל ורזתה 18 ק"ג (בדיוק כמוני) בנתיים 18,כי שתינו רוצות להרזות עוד... המאבק עם ניתוח או בלי ניתוח אינו שונה,ומילת המפתח שאינה זרה לאף אדם שרוצה להרזות:
הכל בראש ! הכל בעיניים אני לא מצטערת אפילו למאית השנייה שעשיתי ניתוח,קרו לי המון דברים חיובייים מאז (שלא אפרט כאן) מבחינה נפשית ופיזית ! היום אני מאושרת למרות שיש לי עוד 36 ק"ג להגיע למשקל הרצוי !!!!! הדרך ארוכה ומפותלת (כמו בשיר)....אבל אני מקווה שאני לא אפול ואקום,אפול ואקום,אלא אשאר על הרגליים ואמשיך בדרך חיים הבריאה שהתחלתי ב-12/07/01 תאריך הניתוח שלי ! דבר נוסף מבדיקת הBMI שלך ,הוא יוצא 34 במידה ואת בגובה 178 ס"מ ! מדד זה נמוך מכדי שקופת חולים תאשר לך אותו אלא אם כן יש לך בעיות בריאות שקשורות לעודף המשקל שלך (כמו שכתבתי לך אתמול)...ואז הקופה מתחשבת בצורה אחרת בנתונים. אשמח לסייע לך בהמשך, תחשבי טוב טוב על מה שכתבתי, בהצלחה,
יום טוב ! שלגיה