כמה שאלות

נועה88

New member
כמה שאלות

הי לכולם, אני מעונינת לעבור ניתוח לקיצור קיבה ואני רק מתחילה להתענין עכשיו בכל הכרוך בכך. יש לי כמה שאלות: כדאי לעשות את הניתוח דרך קופת חולים? אתם יודעים באיזה תנאים מאשרים ניתוח כזה? כמה עולה לעשות את הניתוח באופן פרטי? האם גם באופן פרטי יש "תנאים" לעשית הניתוח? קראתי את המאמר שלך, רוייקו, על למה אתה מנהל את הפורום הזה... ואני חייבת להודות שהוא עשה לי חולשה אדירה, מצד שני, כל הכבוד לך על המאמצים להיות רזה! תוכלו לעזור לי?

שלגיה**

New member
ברוכה הבאה נועה

קודם כל אני מניחה שלפי המספר 88 ליד שמך אז זהו משקלך...במידה וכן עלייך לחשב את הBMI שזה מדד מסת השומן שלך בגוף והוא מהווה קריטריון של קופת החולים ובכלל לניתוח להגבלת קיבה (לפ-בנד) עם הטבעת... קופת החולים מאשרת ניתוח במידה ואת עם BMI מתאים לקריטריונים שלהם (40 ומעלה אם אינני טועה),וכן אם יש לך סיכונים בריאותיים עם BMI לאו דווקא גבוה כמו יתר לחץ דם,בעיות אורטופדיות,לחץ נשימתי,סוכרת וכו´ כלומר כל מה שהשומן מהווה סיכון בריאותי לגופך. באיזו קופ"ח את? מה משקלך וגובהך (לפי זה נוכל אנו כאן לחשב אם תרצי את המדד שלך) באופן פרטי תשלמי הרבה יותר (דרך קופ"ח זה בחינם אין כסף) במידה ויש לך ביטוח רפואי בכלל בחב´ ביטוח גם אז זה יעלה לך פרטי בחינם. אני נותחתי לפני 3 חודשים בוולפסון ע"י פרופ´ קייזר,ירדתי עד כה 17.5 ק"ג. אני אוכלת הכל למעט מוצרים המכילים קמח וסוכר לבן (כלומר אין אצלי בלקסיקון עוגות או לחמים ומאפים..) הולכת כשעה בין 4 ל-5 פעמים בשבוע ומרגישה בנתיים נהדר. נותרו לי עוד 36 ק"ג אבל מי סופר הכי חשוב זה התהליך. את מוזמנת לשאול עוד שאלות ואם תרצי לפרט יותר אודותייך יהיה לנו קל להנחות ולייעץ לך. בכלל איך ולמה הגעת להחלטה שאת רוצה לעשות ניתוח ? שוב,ברוכה הבאה, שלגיה.

נועה88

New member
תודה שלגיה, אז אלו הם הפרטים...

אמן ומשקלי היה 88. זה סתם מספר שבחרתי כלאחר יד. הגובה שלי הוא 178 ס"מ (ויש כאלה הגורסים 176 ס"מ) ואני שוקלת 108ק"ג. למה הגעתי להחלטה שאני רוצה ניתוח? אז ככה... כל חיי הייתי רזה. אני גבוהה ותמיד שקלתי בסביבות ה-60 ק"ג. בתקופות שנחשבו ממש שמנות שקלתי 65 ק"ג. ואז לפני כמה שנים נכנסתי להריון, ועם ההריון בא התאבון. ועליתי 40 ק"ג בהריון הזה. תקופה ארוכה אחרי הלידה הצלחתי להוריד כמעט 30 ק"ג בעצמי (עם דיאטה וספורט). ואז נכנסתי להריון כשאני שוקלת 10 ק"ג יותר מתחילת ההריון הקודם, ועם כל ההבטחות לעצמי, העלתי שוב 40 ק"ג. הלידה עברה. ואפילו גרם אחד לא ירד ממני. כאילו לא יצא בכלל תינוק. ואני לא מצליחה לעשות דיאטה. כלומר, רגע יש לי רצון כביר לאכול, והוא מתישב עם היכולת של הגוף שלי לאכול. אני מקוה שהניתוח יקטין את היכולת, ואז אני אוכל לעבוד בשקט על הרצון... שוב תודה רבה על ההתיחסות, זה חשוב לי. מצד אחד, אני רוצה כבר לעשות משהו כדי להפטר מהשומן הזה. הוא מפריע לי. אני לא אוהבת את איך שאני נראית ומצד שני, אני מרגישה שאני לא מצליחה לעשות כלום כדי להוריד במשקל. אני צריכה איזה שינוי דרסטי.

רוייקו

New member
היי נועה, ברוכה הבאה. ולשאלתך:

1.78 על מישקל של 108 נותן BMI של 34, שזה רחוק ב 20 קילומהקריטריונים שהציבו קופות החולים כקריטריון למימון הנתוח על ידן. אני לא בא לייאש אותך, אבל זה המצב. אפשר לעשות את הניתוח באופן פרטי במישקל הרבה פחות גבוה מזה שקבעו קופות החולים. הייתי מציע לך לנסות ולרדת לבד קודם, מאשר לעלות במישקל עוד 20-15 קילו. חבל.

שלגיה**

New member
היי נועה ../images/Emo20.gif

קודם כל לא סיפרת אם ניסית דיאטות אחרות. בניגוד אלייך אנשים שהיו ועדיין שמנים כל ימי חייהם ניסו את כל הדיאטות/שיטות אפשריות לפני הצעד הקיצוני ביותר קרי הניתוח. עלייך לשאול את עצמך האם ניסית את כל הדרכים (לא לבד אלא עם עזרה) על מנת לרדת במשקל. האם עשית בדיקת הורמונים לשלול אי תקינות של פעילות בלוטת התריס? האם היית אצל דיאטנית בקופ"ח פעם או אצל דיאטנית בכלל והתמדת במשך תק´ מסויימת במעקב אצלה? האם היית בקבוצת תמיכה כלשהי (דיאטה קלאב,שומרי משקל,מירי בלקין-אלה אגב הכי מאוזנות מבחינה תזונתית ולא נותנות פתרונות קסמים לירידה במשקל),קבוצת תמיכה לאורך תק´ מסויימת. האם היית אצל פסיכולוג ודיברת על האכילה המופרזת שהביאה לשינוי קיצוני במשקל? (לא כולם הולכים מפאת הבושה והדעות הקדומות שיש על טיפול פסיכולוגי). ניתוח הוא לא פתרון ש"עושה לך את העבודה" ,ניתוח הוא רק אמצעי שיכול לסייע לעבודה שאת בעצמך יכולה לעשות. במבט לאחור ,מה שאני אוכלת היום יכולתי לאכול ולעשות (ספורט) גם לפני הניתוח.. גם היום יש לי אפשרות לאכול הכל !!! (עוגות,מתוקים,שוקולדים וכל מה שעולה על רוחי) שלא תחשבי שהניתוח יעשה אותך רזה ! הניתוח הוא אכן פתרון דרסטי כמו שכתבת אך הוא ועד על מנת לשלול ולמנוע לך בעיות רפואיות שנגרמות כתוצאה מההשמנה ! הכרתי מישהי בשם קרן לפני כמה חודשים (לפני הניתוח שעשיתי) היא כתבה כאן הבוקר אליי ,היינו באותו משקל ובאותו גובה...אני חושבת שאנחנו אפילו באותו גיל...היא רצתה לעשות ניתוח ורצתה לגבש החלטה בצורה סופית וביררה וחקרה ושאלה ,אפילו הגיעה למפגש שהיה לפורום השכן ושם נפגשנו. אחרי ששאלתי אותה הרבה שאלות יריתי צרורות של שכנו למה לא שלא תעשה את הניתוח (שתביני אני הייתי לפני הניתוח ושכנעתי אותה לא לעשות),בעצתי ובעצת עוד מישהו מהפורום השכן היא הלכה לשומרי משקל ורזתה 18 ק"ג (בדיוק כמוני) בנתיים 18,כי שתינו רוצות להרזות עוד... המאבק עם ניתוח או בלי ניתוח אינו שונה,ומילת המפתח שאינה זרה לאף אדם שרוצה להרזות: הכל בראש ! הכל בעיניים אני לא מצטערת אפילו למאית השנייה שעשיתי ניתוח,קרו לי המון דברים חיובייים מאז (שלא אפרט כאן) מבחינה נפשית ופיזית ! היום אני מאושרת למרות שיש לי עוד 36 ק"ג להגיע למשקל הרצוי !!!!! הדרך ארוכה ומפותלת (כמו בשיר)....אבל אני מקווה שאני לא אפול ואקום,אפול ואקום,אלא אשאר על הרגליים ואמשיך בדרך חיים הבריאה שהתחלתי ב-12/07/01 תאריך הניתוח שלי ! דבר נוסף מבדיקת הBMI שלך ,הוא יוצא 34 במידה ואת בגובה 178 ס"מ ! מדד זה נמוך מכדי שקופת חולים תאשר לך אותו אלא אם כן יש לך בעיות בריאות שקשורות לעודף המשקל שלך (כמו שכתבתי לך אתמול)...ואז הקופה מתחשבת בצורה אחרת בנתונים. אשמח לסייע לך בהמשך, תחשבי טוב טוב על מה שכתבתי, בהצלחה,
יום טוב ! שלגיה

נועה88

New member
שלגיה, שוב, המון המון תודה

על ההשקעה בכתיבת ההודעה. נתת לי המון חומר למחשבה. אני אעדכן אתכם ברגע שאדע מה קורה איתי, ושאני אחליט לאיזה כיוון אני הולכת... המון תודות

למעלה